Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

«Εθνική Ενότητα» με σήμα την δάδα το νέο κόμμα

Ανακοινώθηκε σήμερα ο νέος πολιτικός σχηματισμός «Εθνική Ενότητα» που έχει για σήμα την δάδα (και όχι τον πυρσό) και τοποθετείται στον πατριωτικό δεξιό και ευρωσκεπτικιστικό χώρο.

Επικεφαλής του νέου κόμματος τέθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης (πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.), γενικός γραμματέας θα είναι ο Τάκης Μπαλτάκος (πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά) και εκπρόσωπος τύπου ο πρώην βουλευτής της Β’ Αθηνών Κωστής Αϊβαλιώτης.

Κατά την παρουσίαση του νέου κόμματος, Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος επισήμαναν ότι πρόκειται για ένα πατριωτικό, αντιμνημονιακό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Ευάγγελου Αβέρωφ και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε πως ελπίζει να μη χρειαστεί να βγούμε από το ευρώ, αλλά δεν θα ζούμε και με τον φόβο της εξόδου από το ευρώ, καθώς το έθνος μπορεί να προετοιμαστεί.

Ο Τάκης Μπαλτάκος από την πλευρά του έκανε λόγο για μια προσπάθεια συνένωσης πατριωτικών δυνάμεων, που δακρύζουν με τον εθνικό ύμνο.



Η Νέα Δημοκρατία του Κυριακού Μητσοτάκη χαρακτηρίστηκε ως κεντρώο κόμμα, με νεοφιλελεύθερο αρχηγό, που θα ήθελαν να τους αφήσει ήσυχους.

Η Εθνική Ενότητα θέλει να προσελκύσει τους δεξιούς και τους πατριώτες.

Τονίστηκε δε, πως ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει οδό διαφυγής και το κόμμα θα πρέπει να είναι έτοιμο στις επόμενες εκλογές να φτάσει 5-7% για να μπορέσει να δημιουργηθεί μια δεξιά κυβέρνηση.

Εκτός από τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Τάκη Μπαλτάκο και τον Κωστή Αϊβαλιώτη, στο νέο κόμμα συμμετέχουν και οι πρώην ευρωβουλευτές Γιώργος Γεωργίου και Νίκος Σαλαβράκος, οι πρώην βουλευτές Βαΐτσης Αποστολάτος και Χρήστος Καλαποθαράκος, ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Μυλωνάκης, ο γνωστός φοροτεχνικός Μανούσος Ντουκάκης κ.α.

Σε επικοινωνία του cosmostatus με τον εκπρόσωπο τύπου της Εθνικής Ενότητας Κωστή Αϊβαλιώτη, τονίστηκε πως αρκετοί γνωστοί πολιτικοί (ακόμη και εν ενεργεία βουλευτές) συζητούν την ένταξή τους στο νέο κόμμα.
Επίσης, γνωστοί και καταξιωμένοι πολιτευτές, συνδικαλιστές και επαγγελματίες είναι προ των πυλών του νέου κόμματος.
Μας ζητήθηκε όμως να μην δημοσιοποιήσουμε τα ονόματά τους, καθώς θα γίνει επίσημη παρουσίαση της προσχώρησής τους στην Εθνική Ενότητα σύντομα!

Δείτε το φυλλάδιο του νέου κόμματος:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου