Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Σαρκοζί: Δημοψήφισμα και Frexit εάν ξαναγίνω πρόεδρος, εκτός και αν… (video)

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και υποψήφιος ξανά στις εκλογές του 2017, έθεσε θέμα δημοψηφίσματος στη Γαλλία, όπως έγινε με το Brexit στην Βρετανία, με θέμα την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ.

Ο Νικολά Σαρκοζί μιλώντας στην Ρούθ Ελκιέφ και το δίκτυο bfmtv.com άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

«Δεν αποκλείω το δημοψήφισμα. Αλλά η λύση στα προβλήματα της Ευρώπης, δεν είναι το δημοψήφισμα. Εμείς δεν θα σταθούμε στην καρέκλα φωνάζοντας "δημοψήφισμα"» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Νικολά Σαρκοζί  μίλησε για την  ανάγκη επανίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  προτείνοντας μάλιστα  στη Γερμανία μια Γαλλογερμανική ηγεσία.



Προφανώς, ο Νικολά Σαρκοζί θέλει να εκβιάσει τη Γερμανία να μοιραστεί την πολιτική της κυριαρχία και να μοιραστεί την εξουσία της στην Ευρώπη.

Εάν πάντως πραγματοποιηθεί το Γαλλικό δημοψήφισμα, τότε είναι πολύ πιθανό οι απογοητευμένοι σε πολλά θέματα Γάλλοι να ψηφίσουν μαζικά υπέρ του Frexit.

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί και το Ιταλικό δημοψήφισμα στο οποίο εάν οι Ιταλοί πουν όχι στις συνταγματικές αλλαγές που προτείνει ο Ματέο Ρέντσι τότε ο Ιταλός πρωθυπουργός θα πρέπει παραιτηθεί, όπως έχει δηλώσει και να προκηρύξει εκλογές.

Τις εκλογές αναμένεται να κερδίσει ο υποστηρικτής του Italexit, Μπέπε Γκρίλο, που
επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι θέλει την Ιταλία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου