Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ισραήλ και Ολλανδία ζητούν την αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ

Ο προκλητικός Ερντογάν θα φάει το κεφάλι του. Κορυφαίοι πολιτικοί από το Ισραήλ και την Ολλανδία ζητούν την αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Απειλεί το Ισραήλ με εισβολή ο Ερντογάν!

Ο γνωστός τραμπούκος της Ανατολικής Μεσογείου, η Τουρκία και ο Πρόεδρός της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλούν το Ισραήλ με εισβολή «μια νύχτα ξαφνικά» προς υπεράσπιση των Παλαιστινίων, όπως απειλούν εδώ και χρόνια την Ελλάδα, εάν αυτή τολμήσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως αυτά πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ: γιατί δεν συμπεριφέρεται ανάλογα;

Η σειρά βιβλίων από το 1871 του Lewis Carroll «η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, μέσα από τον μεγεθυντικό φακό», περιγράφει τις περιπέτειες της Αλίκης όταν μπαίνει σε έναν φανταστικό κόσμο όπου η λογική αντιστρέφεται. Αυτή την σουρεαλιστική εμπειρία είχε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζεφ Φλέικ, ο οποίος ισχυρίστηκε πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ισχυρότερη από ποτέ, δηλώνοντας: «Ένα μεγάλο μέρος αυτού σχετίζεται με την απάντηση της Τουρκίας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και κατά πόσο αυτή η απάντηση ευθυγραμμίζεται με τη συμπεριφορά που αναμένεται από έναν πραγματικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Αυτό σημαίνει πολλά για εμάς και όταν μιλάω με πρώην συναδέλφους μου στο Καπιτώλιο, βλέπω ότι η ατμόσφαιρα άλλαξε μόλις τα τελευταία χρόνια».

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

50 χρόνια μετά: το Τουρκικό μοντέλο για την Κύπρο, είναι ακόμη επικίνδυνο

Το Τουρκικό μοντέλο για την Κύπρο θα μπορούσε να καταστρέψει τη διεθνή φιλελεύθερη τάξη. Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Το Τουρκικό επιχείρημα ότι υπήρξε παρέμβαση για να προστατευθεί ο μουσουλμανικός κυπριακός πληθυσμός, είναι ψευδές.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Τι έγινε στην Κάσο και τον Έβρο; Πόσοι παράνομοι μετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023; Συνέντευξη του Μανώλη Κοττάκη

Μια πολύ σημαντική συνέντευξη παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης στον Δημήτρη Κολιό και τον Maximum FM. Στην συνέντευξη αναφέρθηκαν στοιχεία για το περιστατικό της Κάσου που δεν είναι γνωστά, όπως και για το πόσοι παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Είναι η Ελλάδα Σοβιετία ή ελεύθερη οικονομία και δημοκρατία;

Αυτά που ειπώθηκαν εχθές από το βήμα της Βουλής από τον Υπουργό Υγείας παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές κομμουνιστικής Σοβιετίας και όχι σε χώρα δυτική, δημοκρατική με ελεύθερη οικονομία.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Τα ποσοστά των κομμάτων στις Γαλλικές εκλογές / Πρώτη η Λε Πεν

Μπορεί τα φιλελέφτ ΜΜΕ να πανηγυρίζουν για το ότι η Λε Πεν δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση και ο ακροαριστερός συνασπισμός να έχει εκλέξει τους περισσότερους βουλευτές, όμως τα ποσοστά των κομμάτων λένε άλλα…

Το 74% των Γερμανών είναι δυσαρεστημένο με την παράνομη μετανάστευση και το 69% θέλει λιγότερους μετανάστες

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσιεύτηκε στην Γερμανία που αφορά την δυσαρέσκεια των Γερμανών σε σχέση με την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης από την Γερμανική κυβέρνηση.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Τα ποσοστά των κομμάτων στις Βρετανικές εκλογές: πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία

Τα αποτελέσματα των Βρετανικών εκλογών δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, αλλά ήδη προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με τα ποσοστά και το σύνολο των ψήφων.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ερντογάν και Πούτιν συναντήθηκαν στην Αστάνα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκαν για πάνω από μία ώρα εχθές στην Αστάνα του Καζακστάνμ, κατά την Σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO).

Ανέλαβαν τον Γκρίζο Λύκο Merih Demiral η UEFA και η Γερμανία (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

Σάλος έχει προκληθεί στο Euro της Γερμανίας μετά τον χαιρετισμό με το σήμα των Γκρίζων Λύκων από τον Τούρκο ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Τα Τουρκικά «ειδικά» διαβατήρια εγείρουν θέματα ασφαλείας στην ΕΕ

Εξαιτίας των περιορισμών στα ταξίδια προς την Ευρώπη, απαιτείται βίζα για τους Τούρκους πολίτες η οποία είναι ακριβή και πολλές φορές δεν χορηγείται, η Τουρκία ανακάλυψε έναν ωραίο τρόπο για να παρακαμφθεί το πρόβλημα και να εξυπηρετούνται οι ημέτεροι και όχι μόνο.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Κάθε Αριστερός αγώνας ξεκινά ως ανθρωπισμός και τελειώνει ως τρομοκρατία

Κάθε αριστερό αφήγημα βασίζεται στην ενσυναίσθηση. Κάπου υπάρχει μια καταπιεσμένη ομάδα για να απελευθερωθεί. Και αυτός, αυτή ή αυτοί (σ.σ. οι αριστεροί) είναι που θα αγωνιστούν για την απελευθέρωσή τους.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με την Ψευδομακεδονία;

Η νέα κυβέρνηση της Ψευδομακεδονίας άρχισε και πάλι το παλιό τροπάριο, του μακεδονισμού, της κλοπής της Ιστορίας και του Ονόματος της Μακεδονίας. Η Ελληνική κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να αντιδράσει δυναμικά και να κόψει τον βήχα στους Βουλγάρους της Ψευδομακεδονίας.

Ωφελεί ή όχι η μυστική διπλωματία;

Είναι συνηθισμένη πρακτική για τις Ελληνικές κυβερνήσεις να μην αποκαλύπτουν και να μην δημοσιοποιούν τις πραγματικές συνομιλίες που κάνουν για τα Εθνικά μας θέματα με την Τουρκία, την Αλβανία και την Ψευδομακεδονία. Έτσι, λαμβάνονται αποφάσεις, που υποτίθεται είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά πάντοτε απεμπολούν είτε δικαιώματα, είτε Ιστορία και ας ελπίσουμε όχι και κυριαρχία.