Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

800.000 μετανάστες έτοιμοι να εισβάλλουν στην Ιταλία

Περίπου 800.000 μετανάστες (και μεταξύ αυτών πολλοί τρομομκράτες) είναι έτοιμοι να εισβάλλουν στην Ιταλία από την εμπόλεμη Λιβύη, υποστηρίζει ο Πρωθυπουργός της Λιβύης Fayez al-Sarraj.

Την είδηση δημοσίευσε η Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera σήμερα και αναδημοσίευσε το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ANSA.

«Κάντε κάτι γρήγορα. Η χειροτέρευση της κατάστασης στην Λιβύη θα μπορούσε να οδηγήσει 800.000 μετανάστες και Λίβυους να εισβάλλουν στην Ιταλία και την Ευρώπη» είπε ο Fayez al-Sarraj και πρόσθεσε πως μεταξύ αυτών είναι εγκληματίες και κυρίως τζιχαντιστές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ηγέτης της Ανατολικής Λιβύης Στρατηγός Khalifa Haftar «πρόδωσε την Λιβύη και την διεθνή κοινότητα» με την επίθεση που πραγματοποίησε στην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση στην Τρίπολη, πρόσθεσε ο Fayez al-Sarraj.

«Χρειαζόμαστε τη Ρώμη και την ΕΕ να είναι ενωμένες και απόλυτες στο μπλοκάρισμα της επιθετικότητας του Haftar» είπε ο Fayez al-Sarraj σε δημοσιογράφους.

«Ευχαριστώ την Ιταλία που διατηρεί την πρεσβεία της ανοιχτή, που διατηρεί το στρατόπεδο Misrata και για την πολιτική υποστήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση Κόντε. Αντιμετωπίζουμε επιθετικότητα που μπορεί να μεταδώσει τον καρκίνο σε όλη τη Μεσόγειο» είπε ο Fayez al-Sarraj.

Μιλώντας στο BBC, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη Ghassan Salame, κατηγόρησε τον Στρατηγό Haftar για διεξαγωγή πραξικοπήματος, αρνούμενος πως η επιθετικότητα των δυνάμεων του Haftar τις τελευταίες ημέρες, αποτελεί αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Ο Ghassan Salame δεν πιστεύει πως έχει νόημα να συνεχιστεί η σύγκρουση στη Λιβύη και πιστεύει πως και οι δύο πλευρές θα πρέπει να συμβιβαστούν.

Από την στιγμή που ο Στρατηγός Haftar διέταξε τον στρατό του να επιτεθεί στην Τρίπολη και την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης, 130 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 560 έχουν τραυματιστεί, ενώ υπάρχουν και 16.000 εκτοπισμένοι.

Ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini είπε για το θέμα πως «υπάρχουν αυτοί που παίζουν σε ένα πόλεμο για τα συμφέροντά τους» και πως οι Δυτικές δυνάμεις θα πρέπει να θυμούνται τα μαθήματα που πήραν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Matteo Salvini άσκησε επίσης κριτική στη Γαλλία, την οποία κατηγόρησε πως υποστηρίζει τον Στρατηγό Haftar.

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte συναντήθηκε σήμερα στη Ρώμη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Κατάρ Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani για να συζητήσουν την κρίση στη Λιβύη.

Ο Giuseppe Conte δήλωσε πως «πρέπει να σταματήσουμε τη σύγκρουση. Θα κάνω τα πάντα για να εξασφαλίσω πως όλοι οι Λίβυοι θα συνεργαστούν μαζί μας για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης».


Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Enzo Moavero Milanesi συνάντησε τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης Ahmed Maitig για συνομιλίες. 

 Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου