Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ερντογάν: η Σαουδική Αραβία θέλει να αγοράσει Τουρκικά οπλισμένα UAV / Καναδάς: δεν συμμετέχουμε σε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Αποτελεί ακόμη ένα από τα fake news της Τουρκίας ή μία προσπάθεια προσέγγισης με την Σαουδική Αραβία; Όμως ο Καναδάς αρνείται να γίνει συνένοχος σε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» μέσω των Τουρκικών UAV.


Την είδηση ότι η Σαουδική Αραβία έχει ζητήσει να αγοράσει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Τουρκικής κατασκευής αποκάλυψε ή διέδωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Ahval ο Τούρκος Πρόεδρος είπε:
«Η συνεκπαίδευση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας είναι υπό εξέταση. [...] Η Σαουδική Αραβία ζήτησε UAV. Αυτή είναι η νεότερη εξέλιξη».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Armradio η Τουρκία ζητά από τον Καναδά εξειδικευμένα εξαρτήματα στοχοποίησης για τα Τουρκικής κατασκευής UAV που θα έχουν τελικό παραλήπτη το Αζερμπαϊτζάν.

Όμως η απάντηση του Καναδά είναι αυστηρή:
«Η Καναδική κυβέρνηση έχει ηθικό καθήκον κατηγορηματικά να αρνηθεί την άδεια (σ.σ. εξαγωγής των εξαρτημάτων στην Τουρκία) και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα και το Μπακού, ότι ο Καναδάς δεν θα είναι συνεργός στα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας».

Εάν η Σαουδική Αραβία θελήσει να αγοράσει drone που δεν έχουν σύστημα στοχοποίησης, είναι βέβαια άλλο θέμα…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου