Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Αρνητική η Ουγγαρία στα σχέδια του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας

Μετά τον Πρόεδρο της Κροατίας που ευθαρσώς τάχθηκε κατά της στρατιωτικής εμπλοκής του ΝΑΤΟ και της χώρας του με την Ρωσία για χάρη της Ουκρανίας και η Ουγγαρία τάσσεται κατά των παράλογων σχεδιασμών του ΝΑΤΟ.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Έτοιμος να συναντηθεί με τον Πούτιν ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι

Παρά την προπαγάνδα των Αμερικανών και των υποτακτικών τους που θεωρούν τη Ρωσία μπαμπούλα, ο Ουκρανός Πρόεδρος ζήτησε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση και διασπορά ειδήσεων για επικείμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς έτσι τρομοκρατείται ο πλανήτης και αποσταθεροποιείται η Ουκρανική οικονομία.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Έντονη ενόχληση Τουρκίας και κατεχομένων για την παράταση της παρουσίας της UNFICYP στην Κύπρο

Η Τουρκία  και τα κατεχόμενα εξέφρασαν την δυσφορία τους για την παράταση της παρουσίας στην Κύπρο της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, καθώς προφανώς ανατρέπει τους σχεδιασμούς τους.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Κροατία: αποχώρηση από το ΝΑΤΟ σε περίπτωση πολέμου Ουκρανίας – Ρωσίας

Άρχισαν οι τριγμοί στο ΝΑΤΟ. Κάποιες χώρες άρχισαν να εκδηλώνουν τη δυσφορία τους για την αδικαιολόγητη υποστήριξη της συμμαχίας σε μια χώρα που δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Τι συμβαίνει με τον αγωγό EastMed;

Η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Κύπρου, του Ισραήλ και πιθανότατα της Αιγύπτου, αποτέλεσε το μεγάλο σχέδιο της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής της τελευταίας δεκαετίας.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Τουρκία και Γερμανία στην ανατολική Μεσόγειο: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη στρατιωτική ισχύ στην εξωτερική πολιτική

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση για το πως πρέπει να ασκείται η πολιτική στρατιωτικής ισχύος έγινε από πρώην αξιωματικό των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Η άποψή του, μπορούμε να πούμε ότι εκπλήσσει, αλλά οι γνώστες των γεωπολιτικών συμφωνούν απόλυτα με την άποψη αυτή.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Η Γαλλική Βουλή αναγνωρίζει τη «γενοκτονία» των Ουιγούρων Μουσουλμάνων από την Κίνα

Η Κάτω Βουλή του Γαλλικού κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα ψήφισμα στο οποίο καταγγέλλεται η «γενοκτονία» από την Κίνα κατά του πληθυσμού των Ουιγούρων, μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, της επαρχίας Xinjiang.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Έφτασαν τα πρώτα 6 Rafale

Είναι γεγονός. Μετά από μόλις 16 μήνες, έφτασαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, τα πρώτα 6 Γαλλικής κατασκευής μαχητικά 4,5 γενιάς, Rafale.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Γιατί η Τουρκία δεν έχει υπογράψει την UNCLOS;

Η Τουρκία αξιώνει κατά το δοκούν και σε αντίθεση με την Διεθνή Σύμβαση για το δίκαιο της Θάλασσας αφηγήματα που ουσιαστικά κλέβουν από την Ελλάδα θαλάσσια επικράτεια. Γιατί όμως η Τουρκία αρνείται να υπογράψει την UNCLOS;

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Τουρκική παραδοχή: δεν αποτρέπουμε την παράνομη μετανάστευση

Μόνο ως παραδοχή της μη τήρησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας μπορεί να εκληφθεί η ανακοίνωση των Τουρκικών αρχών για «διάσωση» 15.000 παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο μετά από Ελληνική αποτροπή εισόδου τους στην ΕΕ.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Πιθανή ανάπτυξη Ρωσικών δυνάμεων σε Κούβα και Βενεζουέλα

Η κρίση υπερδυνάμεων στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει έναν νέο ψυχρό πόλεμο. Οι ΗΠΑ πιέζουν τη Ρωσία μέσω ανάπτυξης ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία, ενώ η Ρωσία απαντά με την πιθανότητα ανάπτυξης Ρωσικών δυνάμεων στην Αμερικανική ήπειρο.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Η ΕΕ θα πρέπει να επενδύσει 500 δισ. σε νέα γενιά πυρηνικών εργοστασίων

Η επένδυση στην πυρηνική ενέργεια και στις ανανεώσιμες πηγές θα είναι κομβική για να μπορέσει η ΕΕ να πετύχει τον στόχο του μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα ως το 2050.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Συζητήσεις Ελλάδας – Λιβύης και για θαλάσσιες ζώνες;

Το περασμένο Σάββατο, ο Επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Youssef Al-Agouri, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Επιτετραμμένο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λιβύη, Ιωάννη Σταματίκο.