Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Καταγγελία κατά της Σαρίας κατατέθηκε στον ΟΗΕ

Η Σαρία, ο αυστηρός Ισλαμικός Νόμος που ακολουθείται από πολλές χώρες, έχει πολλές διακρίσεις κατά της γυναίκας, την οποία σε πολλές περιπτώσεις θεωρεί όχι μόνο κατώτερη του άνδρα, αλλά και κτήμα του. Ο άνδρας ουσιαστικά έχει την οποιαδήποτε εξουσία πάνω στην γυναίκα, η οποία δεν έχει καν δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί.


Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2024, η οποία, μεταξύ άλλων, καθιερώθηκε για να υπάρχει ευαισθητοποίηση για τη βία κατά των γυναικών, υποβλήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη επίσημη καταγγελία για τον τρόπο με τον οποίο η Σαρία (ισλαμικός νόμος) κακοποιεί τις γυναίκες, με τον τίτλο, «Θεματική Καταγγελία προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με τα παγκόσμια και συνεπή πρότυπα κατάφωρων, αξιόπιστα πιστοποιημένων και συνεχιζόμενων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών που προκαλούνται από τη Σαρία».

Διαβάστε την καταγγελία ΕΔΩ.

«Η βία που συνδέεται με τη Σαρία ασκείται στις γυναίκες στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία. Σ’ αυτήν περιλαμβάνεται και η πρόσφατη ακραία σεξουαλική βία που διαπράχθηκε κατά των Ισραηλινών γυναικών τον Οκτώβριο του 2023 από τη Χαμάς και αποδείχτηκε από τον ΟΗΕ, η σεξουαλική σκλαβιά των γυναικών Γεζίντι από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), οι δολοφονίες Ιρανών γυναικών επειδή δεν φορούσαν χιτζάμπ (μαντήλα), η εμπορία, οι απαγωγές και ο προσηλυτισμός κοριτσιών που ανήκουν στην κοινότητα των Κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο, οι απαγωγές κοριτσιών και γυναικών στη Νιγηρία από την Μπόκο Χαράμ, οι μαζικές επιθέσεις σε γυναίκες στη Γερμανία το 2015, ο βιασμός κοριτσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις λεγόμενες «συμμορίες καλλωπισμού», η αναγκαστική αλλαγή θρησκείας (σ.σ. ο βίαιος εξισλαμισμός), η απαγωγή και η δολοφονία Ινδουιστών κοριτσιών στην Ινδία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές για να αναφέρουμε μερικά», αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της 8ης Μαρτίου 2024.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η καταγγελία δείχνει πόσες πτυχές της Σαρία έρχονται σε άμεση αντίθεση με όσα υποστηρίζει ο ΟΗΕ. Βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό σε έγγραφα του ΟΗΕ και παραθέτοντας τις συμβάσεις των Ηνωμένων Εθνών προς υποστήριξη, η καταγγελία ζητά ουσιαστικά από τον ΟΗΕ να κάνει αυτό που πρέπει, αλλά δεν κάνει.

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι σύμφωνα με τους ορισμούς του ίδιου του ΟΗΕ, τα θέματα που καταγγέλλονται δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ισλαμοφοβία».

Για να αποδειχθεί ότι η Σαρία είναι η βασική πηγή όλου του μισογυνισμού, η καταγγελία παραθέτει εκτενώς δομικά στοιχεία της Σαρία, κυρίως από το Κοράνι.

Μάλιστα αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο η ισλαμική κουλτούρα κακοποιεί τις γυναίκες.

Στην καταγγελία ζητείται από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να κάνει πολλά πράγματα, για να σταματήσει η παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών. Αρχικά γίνεται σύσταση να ζητηθεί από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), ο οποίος ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τον μουσουλμανικό κόσμο στον ΟΗΕ, να παράσχει μια «ενιαία ενοποιημένη απάντηση» καθώς και «μία τυποποιημένη, παγκόσμια κωδικοποίηση της Σαρία και μια εξήγηση στο γιατί η Σαρία δεν πρέπει να θεωρείται θεμελιώδης αιτία παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών».

Στην καταγγελία ζητείται επίσης ο διορισμός «δύο μη μουσουλμάνων εισηγητών, ένας για την ελευθερία της θρησκείας ή των πεποιθήσεων και ένας για την βία κατά των γυναικών».

Στην καταγγελία τεκμηριώνεται το πώς η Σαρία έρχεται σε άμεση αντίθεση με όσα υποστηρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη και ζητά από τον ΟΗΕ να απαντήσει στα εκατομμύρια των γυναικών που κακοποιούνται σε όλο τον κόσμο στο όνομα της Σαρίας.

Εάν, όπως είναι πιθανό, τα Ηνωμένα Έθνη δεν ανταποκριθούν, θα έχει αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι είναι ένας νεκρός και διεφθαρμένος οργανισμός.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Με πληροφορίες από το Gatestone Institute

Διαβάστε περισσότερα για την Σαρία ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου