Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Προβοκάτσια του CNN που μιλά για Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου

Το Αμερικανικό δίκτυο CNN αντί να αναφερθεί στην κατεχόμενη από τον Τουρκικό στρατό Κύπρο, μιλάει για νότια και βόρεια Κύπρο, την οποία αποκαλεί Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου.

Λίγες ώρες αφότου ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας, Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αποκάλεσε την Κύπρο σημαντικό παίκτη της περιοχής, την ευχαρίστησε για τον ρόλο της στην δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για την Γάζα και ανήγγειλε την έναρξη στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται το CNN να μιλήσει για την Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου.

«Το νησί, έχει το διπλάσιο μέγεθος από την Αμερικανική πολιτεία του Ντελαγουέαρ και είναι χωρισμένο σε δύο μέρη: τον νότο όπου μιλούν Ελληνικά και είναι γνωστός ως Δημοκρατία της Κύπρου και την περιοχή που μιλούν Τουρκικά και είναι γνωστή ως Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου. Ο διαχωρισμός του νησιού αντικατοπτρίζει τους τοπικούς αντιπάλους Ελλάδα και Τουρκία. Το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας αναγνωρίζει μόνο την κυριαρχία του Ελληνικού μέρους της Κύπρου, στο οποίο κατευθύνονται οι απειλές του Νασράλα» αναφέρεται στο δημοσίευμα του CNN.

Κάποιος θα πρέπει να μιλήσει στο CNN για τις ανακρίβειες και τα ψέματα που δημοσίευσε. 

Πρώτον: το 37% της νήσου τελεί υπό Τουρκική κατοχή.

Δεύτερον: μόνο η Τουρκία αναγνωρίζει το ψευδοκράτος με το όνομα ΤΔΒΚ.

Η Δημοκρατία της Κύπρου, η Ελλάδα, αλλά και το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την διακοπή της παραπληροφόρησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων από το λεγόμενο μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου