Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η Ιταλία ζητά κυρώσεις και στη Γαλλία για τον προϋπολογισμό

Για δυο μέτρα και δύο σταθμά κατηγορεί τις Βρυξέλλες η Ιταλία και ζητά ίδια συμπεριφορά προς τις δύο χώρες αναφορικά με τους προϋπολογισμούς του 2019.

Ο Ιταλός Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Matteo Salvini είπε εχθές πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να συμπεριφέρεται στην Ιταλία και τη Γαλλία με τον ίδιο τρόπο για τον σχεδιαζόμενο προϋπολογισμό τους του 2019, λέγοντας «η μουσική θα αλλάξει».

Η Ιταλία και η Γαλλία αναζητούν τρόπους να έχουν υψηλότερο από το προβλεπόμενο από τους κανόνες του ευρώ έλλειμμα στους προϋπολογισμούς του 2019.

Όμως, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Pierre Moscovici δήλωσε πως οι προϋπολογισμοί των δύο χωρών δεν είναι συγκρίσιμοι.

Ο Matteo Salvini έγραψε στο Facebook πως «αναφορικά με τα σχόλια που έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και είπε πως η Γαλλία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, έχω αρχίσει να αγανακτώ με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Ιταλού Υπουργού Εργασίας και Βιομηχανίας Luigi Di Maio, που είπε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να ανησυχεί εξίσου για τον προϋπολογισμό τα Γαλλίας και όχι μόνο για της Ιταλίας.

Τα σχόλιά του έγιναν μετά την εξαγγελία του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron για αυξήσεις μισθών και φοροαπαλλαγές, μετά τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών.

«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, τα μέτρα δεν συμφωνούν με τον λόγο ελλείμματος - ΑΕΠ που πρέπει να εφαρμόζεται. Έτσι, θα αυξηθεί το έλλειμμα και θα υπάρξει πρόβλημα και με τη Γαλλία, εάν δεν εφαρμοστούν οι κανόνες από όλους» είπε ο ηγέτης του κινήματος των 5 αστέρων Luigi Di Maio.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Με πληροφορίες από τα Reuters και ANSA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου