Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Σφάζονται μεταξύ τους οι Τουρκικές φατρίες στη Συρία!

Στη Συρία οι φατρίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, σφάζονται για το ποια θα επικρατήσει γύρω από το Χαλέπι.

Οι πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΣΠΑΔ) αναφέρουν πως ξέσπασαν μάχες μεταξύ Ahrar al-Sharqiyyah και Ahrar Al-Sham στο δρόμο για το Al-Ra’i κοντά στην Αλ-Μπαμπ, βορειοδυτικά από το Χαλέπι.

Οι λόγοι των ένοπλων συγκρούσεων δεν έχουν γίνει ακόμα επίσημα γνωστοί. Δεν είναι η πρώτη φορά που φατρίες υποστηριζόμενες από την Τουρκία πολεμούν μεταξύ τους. Πριν λίγες ημέρες το ίδιο συνέβη και βορειοανατολικά από το Χαλέπι.

Το ΣΠΑΔ αναφέρει πως οι συγκρούσεις της περασμένης Παρασκευής ξέσπασαν μεταξύ μελών τις 9ης διοίκησης στράφηκαν κατά μελών της al-Jabha al-Shamiyyah, χρησιμοποιώντας πολυβόλα.

Οι πληροφορίες του ΣΠΑΔ αναφέρουν πως ξέσπασαν διαμάχες στην Τζαραμπλούς, βόρεια από το Χαλέπι, για τον έλεγχο των περασμάτων στα σύνορα με την Τουρκία. Κατά τις συγκρούσεις επιβεβαιώθηκε ένας θάνατος ενώ υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως φτάνουν στην περιοχή ενισχύσεις προς την 9η διοίκηση.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι μάχες μεταξύ των φατριών των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 10 ανθρώπων στον βορειοδυτικό θύλακα της Αφρίν, εξαιτίας διαφορών για το μοίρασμα της πόλης! Το δίκτυο Ahval υποστηρίζει πως οι μάχες μεταξύ των ανταρτών εντείνονταν καθώς λεηλατούνταν ο θύλακας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου