Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Η ΕΕ δίνει 2000€ σε όποιον μετανάστη επαναπατριστεί εθελοντικά

Η ΕΕ ανακοίνωσε πως θα δίνει 2000€ σε κάθε μετανάστη από τα γεμάτα κέντρα των Ελληνικών νησιών που εθελοντικά θα επιστρέφει στην πατρίδα του.

Η Επίτροπος της ΕΕ για Εσωτερικές Υποθέσεις Ylva Johansson ανακοίνωσε την απόφαση από την Αθήνα, ενώ έλαβε και τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρεται σε άρθρο του BBC.

Το μέτρο είναι προσωρινό και θα ισχύσει μόνο για 1 μήνα και μόνο για όσους μετανάστες εισήλθαν στην Ελλάδα πριν την 1-1-2020. Η Ylva Johansson πιστεύει πως 5000 μετανάστες θα είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Τον τελευταίο καιρό στα Ελληνικά νησιά έφτασαν πολλοί παράνομοι μετανάστες, ανεβάζοντας τον αριθμό όσων φιλοξενούνται στις δομές σε 42.000, ενώ η χωρητικότητα των δομών είναι μόλις για 6.000 άτομα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα υποστηρίζουν πως από τους 42.000 τα 14.000 είναι παιδιά.

Η Ylva Johansson είπε επίσης πως οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν να δεχτούν τουλάχιστον 1600 ασυνόδευτα παιδιά από τις δομές στην Ελλάδα.

Η Ευρωπαία Επίτροπος πρόσθεσε ότι οι επαναπατρισμοί των μεταναστών θα γίνουν υπό την αιγίδα της Επιτροπής Μετανάστευσης του ΟΗΕ και της FRONTEX.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου