Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Γερμανικές ΜΚΟ ζητούν από την ΕΕ την άμεση μεταφορά των μεταναστών από την Ελλάδα στη Γερμανία

Γερμανικές ΜΚΟ ζητούν από την ΕΕ να χρησιμοποιηθούν μεγάλα κρουαζιερόπλοια και πτήσεις τσάρτερ για τη μεταφορά των μεταναστών από την Ελλάδα στη Γερμανία

Η πρόταση των Γερμανικών ΜΚΟ αφορά κυρίως όσους μετανάστες βρίσκονται στα Ελληνικά νησιά και τα ανήλικα που βρίσκονται στη Μόρια, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Morning Star.

Η Γερμανική ΜΚΟ Sea Watch πρότεινε τις προηγούμενες ημέρες να χρησιμοποιηθούν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που έτσι κι αλλιώς έχουν ακυρώσει τις κρουαζιέρες λόγω κορωνοϊού, για να μεταφέρουν χιλιάδες μετανάστες με ασφάλεια στη Γερμανία. Στα πλοία θα μπορούν να εγκατασταθούν και ιατρεία για την ασφάλεια των μεταναστών και των κατοίκων των περιοχών που θα μεταφερθούν.

Η Γερμανική ΜΚΟ Mission Lifeline σχεδιάζει να μεταφέρει αεροπορικώς από τη Μόρια της Λέσβου τα παιδιά και τις μητέρες τους, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει καθηλώσει το πλοίο Mare Liberum, με το οποίο πραγματοποιούνταν έλεγχοι εφαρμογής των διεθνών συνθηκών.

Η ΜΚΟ Sea Watch υποστηρίζει πως η καραντίνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους, συμπεριλαμβανομένων και των μεταναστών. Για το λόγο αυτό οι μετανάστες θα πρέπει να μεταφερθούν άμεσα από τα Ελληνικά νησιά σε τοποθεσίες που δεν θα κινδυνεύουν. Ο μόνος ασφαλής και σίγουρος τρόπος είναι με κρουαζιερόπλοια που προσφέρουν ασφάλεια και καραντίνα ταυτόχρονα, υποστηρίζει η ΜΚΟ.

Ο επικεφαλής της ΜΚΟ Sea Watch Johannes Bayer υποστηρίζει πως «οι μετανάστες στα Ελληνικά νησιά και ο τοπικός πληθυσμός, έχουν αγνοηθεί από τη ΕΕ επί μακρόν. Αν δεν υπάρξει άμεση δράση, η ανθρωπιστική καταστροφή, που ήδη συμβαίνει, θα κοστίσει πολλές ανθρώπινες ζωές. Περισσότερες από 140 Γερμανικές πόλεις εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετέχουν. Υπάρχουν 40.000 διαθέσιμες θέσεις για μετανάστες στη Γερμανία».

Η ΜΚΟ είναι έτοιμη να βοηθήσει στην υλοποίηση του σχεδίου με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο
Johannes Bayer επικεφαλής της ΜΚΟ Sea Watch τονίζει πως η Γερμανία βρίσκεται πίσω από την καταστροφή του Ελληνικού Συστήματος Υγείας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης του 2007, ουσιαστικά λέγοντας πως τώρα θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα με τη μεταφορά των μεταναστών με τα Γερμανικά κρουαζιερόπλοια.

Η Γερμανική ΜΚΟ Mission Lifeline ετοιμάζεται να μεταφέρει τα παιδιά και τις μητέρες τους με πτήσεις τσάρτερ από την Ελλάδα στο Βερολίνο. Ήδη διαθέτει ένα αεροσκάφος και έχει πραγματοποιήσει τέτοιες επιχειρήσεις και στο παρελθόν.

Ο συνιδρυτής της ΜΚΟ Mission Lifeline Axel Steier δήλωσε πως κάποιες χώρες προφασίζονται την κρίση με τον κορωνοϊό για να κλείσουν τα σύνορα της Ευρώπης, κάτι που παραβιάζει την συνθήκη της Γενεύης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Axel Steier υποστηρίζει πως η ΜΚΟ του διαθέτει τα χρήματα για να πραγματοποιήσει τις πτήσεις τσάρτερ και το μόνο που απομένει είναι η άδεια της Γερμανικής κυβέρνησης.

Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Mare Liberum της ΜΚΟ, που είναι καθηλωμένο από τις Ελληνικές Αρχές, φοβούνται πως θα υπάρξουν βίαιες επιστροφές στην Τουρκία όσων μεταναστών προσπαθήσουν να εισέλθουν στην Ελλάδα με λαστιχένιες λέμβους, επειδή δεν θα βρίσκονται εκεί για να ελέγχουν τη δραστηριότητα των Ελληνικών Αρχών Ασφαλείας.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε την Ελλάδα για άρνηση παροχής ασύλου σε 625 νέους (παράνομους) μετανάστες που εισήλθαν στη χώρα (παράνομα) μεταξύ 1 και 18 Μαρτίου.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου