Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Τι είναι η Παγκοσμιοποίηση και ποιος – τι την εξυπηρετεί;

Τελικά, τι είναι η παγκοσμιοποίηση; Είναι η δημιουργία ενός κράτους, ενός λαού, μίας, θρησκείας και ενός νομίσματος, όλα υπό μία κυβέρνηση και έναν αρχηγό;


Αυτό είναι το αποτέλεσμα, καθώς για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει πρώτα να διαλυθούν τα εθνικά κράτη, να μην υπάρχουν περιοχές όπου οι κάτοικοι θα μιλούν μόνο μία γλώσσα, θα έχουν μόνο μία θρησκεία, θα έχουν τα ίδια ήθη και έθιμα. Θα πρέπει όλες οι πόλεις και τα χωριά, να είναι πολυπολιτισμικά.

Και πάλι όμως, δεν έχει επιτευχθεί ο αρχικός στόχος. Μόνο με την ύπαρξη μίας γλώσσας, μίας θρησκείας, των ίδιων ηθών και εθίμων και ενός νόμου, θα επιτευχθεί η παγκοσμιοποίηση.

Άρα πρέπει εξαφανιστούν τα μεγάλα έθνη, που έχουν συγκεκριμένη ταυτότητα και ιστορία και βρίσκονται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Πως όμως θα ελεγχθεί με δημοκρατικές διαδικασίες αυτό το δημιούργημα, των 8 - 10 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που θα έχουν κοινή γλώσσα, κοινό νόμισμα και κοινή θρησκεία; Στην παγκόσμια διακυβέρνηση (έτσι την ονομάζουν) που θα πρέπει να δημιουργηθεί, θα πρέπει να υπάρξει και κάποιος επικεφαλής, που θα τηρεί τον νόμο, τον ιερό νόμο, ο οποίος νόμος δεν θα αλλάζει κάθε λίγα χρόνια ανάλογα με τις εξελίξεις ή τις ανάγκες του λαού ή τη θέληση του κυβερνήτη.

Μόνο με την εγκαθίδρυση μιας ισχυρής θρησκείας που ταυτόχρονα θα είναι και νομικό σύστημα, θα επιτευχθεί η παγκοσμιοποίηση. Η θρησκεία αυτή, δεν θα δημιουργηθεί. Ήδη υπάρχει και αναπτύσσεται ραγδαία, ρυθμό 2,5% ετησίως. Η θρησκεία που ταυτόχρονα είναι και νόμος, ιερός νόμος γραμμένη από τον Θεό – Αλάχ, είναι το Ισλάμ, που εξαπλώνεται υποχρεωτικά στην Ευρώπη με τη βοήθεια των ΜΚΟ που διασώζουν παράνομους μετανάστες, που σύμφωνα με τις ΜΚΟ έχουν το ανθρώπινο δικαίωμα της μετακίνησης σε όποια χώρα – περιοχή του πλανήτη επιθυμούν και φυσικά των λαθροδιακινητών που θησαυρίζουν.

Το Ισλάμ δεν δέχεται το Εθνικό Κράτος. Το Ισλάμ δέχεται την Ούμα, την διεθνή κοινότητα των πιστών, που είναι μία, πάνω από Εθνικά Κράτη, τα οποία δεν έχουν λόγο ύπαρξης, αφού στο Ισλάμ υπερισχύει η θρησκεία.

Θα ανεχθούν οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων του ανθρώπου, οι φεμινιστικές οργανώσεις, οι ΜΚΟ, οι άνθρωποι του διαφωτισμού και της ελευθερίας των ανθρώπων, οι υπέρμαχοι της διαφορετικότητας και της αυτοδιάθεσης των λαών, οι υπερασπιστές των ατομικών ελευθεριών, την εγκαθίδρυση μίας θρησκευτικής απόλυτης νέας τάξης, που θεωρεί την γυναίκα κατώτερη του άνδρα; Που θεωρεί πως η γυναίκα θα πρέπει να καλύπτει το σώμα της, το κεφάλι της, ακόμη και τα χέρια της, για να μην «σκανδαλίζονται» οι άνδρες; Που θεωρεί πως ο άνδρας έχει δικαίωμα να δέρνει τη γυναίκα του; Που απαγορεύει στις γυναίκες να κυκλοφορούν μόνες τους; Που δεν επιτρέπει στον κάθε άνθρωπο να εκφράζει την άποψή του; Που δεν έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στο κρεβάτι του;

Οι Ευρωπαίοι πολέμησαν για να κατοχυρωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να θεωρείται δεδομένη η ελευθερία του ανθρώπου, για την ισότητα των δύο φίλων, για την αυτοδιάθεση των λαών και των ανθρώπων. Ποιος και με πιο δικαίωμα θα τα καταργήσει και στο όνομα ποιου; Της παγκοσμιοποίησης; Ποιας παγκοσμιοποίησης; Του καταναγκασμού και της έλλειψης ελευθεριών;

Τον 21 αιώνα, ο Δυτικός πολιτισμός βρίσκεται στο απόγειο της ηλεκτρονικής εποχής και το Ισλάμ ζει τον δικό του μεσαίωνα. Πόσους αιώνες θα χρειαστεί για να τον ξεπεράσει και να φτάσει στα Δυτικά στάνταρ; Τι θα έχει συμβεί μέχρι να επιτευχθεί η Ισλαμική Αναγέννηση;

Η παγκοσμιοποίηση και οι υπερασπιστές της δεν δίνουν καθαρές απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν. Η παγκοσμιοποίηση απλώς επιδιώκει έναν νόμο, μία θρησκεία, ένα κράτος, χωρίς ύπαρξη Δημοκρατίας και ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τον τρόπο που τα γνωρίζουμε σήμερα.

Αυτόν τον κόσμο θέλουμε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας; Γι’ αυτόν τον κόσμο αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας; Ας αναρωτηθούμε τι κόσμο θέλουμε. Ας σκεφτούμε που μας οδηγούν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, οι προπαγανδιστές, οι μένουμε Ευρώπη, οι έξω από την Ευρώπη, οι αριστεροί, οι δεξιοί, οι σοσιαλιστές, οι φιλελεύθεροι, οι φανατικοί και ας αποφασίσουμε.

Θα πρέπει όμως να θυμόμαστε: είμαστε Έλληνες, είμαστε αυτοί που δίδαξαν Δημοκρατία, είμαστε αυτοί που ανέπτυξαν το πνεύμα, τις τέχνες, τον πολιτισμό, είμαστε αυτοί που αγωνιστήκαμε διαχρονικά για την Ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου