Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Σομαλούς της Boko Haram στέλνουν στη Λιβύη η Τουρκία και το Κατάρ

Η πληροφορία δεν είναι καινούρια. Όμως πλέον υπάρχει επίσημη καταγγελία από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό.


Από τις 25 Ιουλίου είχε δημοσιευτεί στο Al Arabiya ότι η Τουρκία και το Κατάρ στρατολογούν εξαθλιωμένους Σομαλούς με σκοπό να τους στείλουν να πολεμήσουν στην Λιβύη, για λογαριασμό της αποκαλούμενης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) του Τουρκόφιλου Φαγιέζ Αλ Σαράζ.

Οι Σομαλοί, εκτός από χρήματα έλαβαν και την Καταριανή υπηκοότητα. Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Ahmed al-Mesmari κατηγορεί αυτούς τους Σομαλούς ότι είναι τρομοκράτες της Boko Haram.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Address Libya ο εκπρόσωπος τους LNA δήλωσε πως τουλάχιστον 300 Σομαλοί έφτασαν στην Λιβύη με χρηματοδότηση του Κατάρ και τη βοήθεια της Τουρκίας.

Ο Ahmed al-Mesmari πρόσθεσε πως η Τουρκία έχει μεταφέρει βαρέα όπλα πυροβολικού στη Δυτική Λιβύη, την οποία ελέγχει, παραβιάζοντας την διεθνή απαγόρευση μεταφοράς όπλων στη χώρα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει μεταφέρει στη Λιβύη περίπου 17.300 Σύριους μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένων και 350 ανηλίκων. Από αυτούς 6000 έχουν επιστρέψει στη Συρία καθώς ολοκληρώθηκε η περίοδος τους συμβολαίου τους, ενώ αρκετές εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου