Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Κυρώσεις σε Αλίεφ και Ερντογάν από την Ολλανδική Βουλή

Το Ολλανδικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρόταση επιβολής κυρώσεων κατά του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, της συζύγου του, άλλων αξιωματούχων καθώς επίσης και κατά του Τούρκου Προέδρου, για εγκλήματα πολέμου στον πόλεμο στο Αρτσάχ / Ναγκόρνο Καραμπάχ.


Όπως μεταδίδει το Armenpress ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ολλανδία Tigran Balayan, επανέλαβε στο Twitter την είδηση που μετέφερε πρώτο το Armeense Federatie, πως το Ολλανδικό Κοινοβούλιο δέχτηκε την πρόταση της βουλευτού Sadet Karabulut (Κουρδικής καταγωγής γεννημένη στην Ολλανδία) για επιβολή κυρώσεων στον Ιλχάμ Αλίεφ, την Μεχριμπάν Αλίεβα, άλλα μέλη της οικογένειας του Αζέρου Προέδρου, τον Ταγίπ Ερντογάν και άλλους αξιωματούχους, για εμπλοκή τους σε εγκλήματα πολέμου και ακρότητες στον πόλεμο του Αρτσάχ / Ναγκόρνο Καραμπάχ. Επιπλέον τίθεται σε εφαρμογή ευρύ Ευρωπαϊκό εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία.

Στην Σύνοδο των επικεφαλής των κυβερνήσεων της ΕΕ τον Δεκέμβριο, αναμένεται να συζητηθεί ευρέως το θέμα της Τουρκίας και τα προβλήματα που δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επικυρώσει την επιβολή ισχυρών κυρώσεων και εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία, θα είναι άξια της μοίρας της, καθώς το όποιο κύρος διαθέτει θα έχει εξαφανιστεί.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου