Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Υποκρισία, θράσος, πρόκληση: η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο!

Το ποιοι είναι οι Τούρκοι και η Τουρκία το έχουν αντιληφθεί οι πάντες. Ακόμη και οι υποτιθέμενοι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή δήθεν Ένωση και το ΝΑΤΟ. Όμως, επειδή προωθούν τα δικά τους συμφέροντα και αδιαφορούν για τα συμφέροντα των άλλων «δεδομένων» εταίρων και συμμάχων, συνεχίζουν να χαϊδεύουν την Τουρκία και δεν βάζουν ένα πραγματικό τέλος στο θράσος, τις προκλήσεις και την υποκρισία.


Εχθές, συνεδρίασε το Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Στην συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερο από 3 ώρες συζητήθηκαν θέματα τρομοκρατίας (με τον τρόπο που τα αντιλαμβάνεται η Τουρκία) και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η Τουρκία κάλεσε την Ελλάδα να δρα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και να διατηρεί σχέσεις καλής γειτονίας, αντί να εντείνει τις πολιτικές της ενάντια στην Τουρκία.

Δηλαδή, επιχειρείται να παρουσιαστούν οι πειρατικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνες με το Διεθνές Δίκαιο, ενώ η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τα δήθεν δικαιώματα της Τουρκίας σε περιοχές που βάσει του Διεθνούς Δικαίου, δεν της ανήκουν.

Η Τουρκία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα της «Τουρκικής» μειονότητας και των παράνομων μεταναστών.

Η Τουρκία προσπαθεί να αλλάξει την Συνθήκη της Λωζάνης η οποία αναγνωρίζει στην Ελλάδα ύπαρξη θρησκευτικής και όχι εθνικής μειονότητας. Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων τη στιγμή που οι νόμιμοι και παράνομοι κάτοικοι της Ελλάδας απολαμβάνουν την πλήρη ελευθερία θρησκευτικής έκφρασης, ενώ απαγορεύονται οι θρησκευτικές διακρίσεις. Φυσικά η Τουρκία κάνει ότι δεν γνωρίζει πως η εφαρμογή της πλήρους θρησκευτικής ελευθερίας στην Θράκη και η ύπαρξη μειονοτικών σχολείων που ελέγχονται πλήρως από το Τουρκικό προξενείο, έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά της μειονότητας να βγαίνουν ουσιαστικά αμόρφωτα και χωρίς να γνωρίζουν άριστα την Ελληνική γλώσσα, όπως θα έπρεπε, δημιουργώντας τους μειονέκτημα στην εύρεση εργασίας και την πρόοδό τους.

Η Τουρκία κάλεσε τις χώρες που δεν ανήκουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου να διατηρούν ουδέτερη στάση και να έχουν κοινή γραμμή προστατεύοντας τα αμοιβαία δικαιώματα και προνόμια.

Προφανώς η Τουρκία έχει αντιληφθεί πως βρίσκεται απομονωμένη και χωρίς συμμάχους στην περιοχή, καθώς η προκλητικές της ενέργειες κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και κάθε λογικής, έχει αγανακτήσει τους πάντες.

Στην Τουρκική ανακοίνωση τονίζεται ότι η Τουρκία που διαθέτει την μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο έχει απορρίψει τις αξιώσεις της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης (όπως αναφέρει) για τα θαλάσσια σύνορα, υποστηρίζοντας πως οι υπερβολικές αξιώσεις παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Το επιλεκτικό ανάγνωσμα των διεθνών νόμων και συνθηκών όπως και η κατά το συμφέρον της Τουρκίας ερμηνεία τους, είναι πρωτοφανής. Όμως, η επίρριψη ευθυνών στην Ελλάδα και την Κύπρο αποτελούν εξωφρενικούς ισχυρισμούς.

Οι Τούρκοι υπενθύμισαν ότι το περασμένο έτος έστειλαν αρκετά γεωτρύπανα για αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου, βάσει των δικαιωμάτων που υποστηρίζουν ότι έχουν, όπως και οι Τουρκοκύπριοι, τους οποίους αποκαλούν Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου.

Επίσης διατρανώνεται ότι οι Τούρκοι ηγέτες επιθυμούν  την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, της καλής γειτονίας, του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων.

Όλα αυτά βέβαια με τον τρόπο που η Τουρκία αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει το Διεθνές Δίκαιο, την καλή γειτονία επί τη βάσει της υποταγής των γειτονικών χωρών στα Τουρκικά κελεύσματα, ενώ ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις είναι το κλασσικό ανατολίτικο παζάρι στο οποίο η Τουρκία επιθυμεί να μοιραστεί τα δικαιώματα των άλλων χωρών, ενώ η ίδια δεν παραχωρεί τίποτα και για κανένα λόγο.

Τέλος, αναφέρθηκε και το θέμα της Κύπρου, όπου το Συμβούλιο Ασφαλείας τόνισε την ανάγκη για μόνιμη και δίκαιη λύση του, που σύμφωνα με την Τουρκία θα πρέπει να αποτελείται από δύο ανεξάρτητες χώρες, κατηγορώντας την μέχρι σήμερα προσέγγιση ως άγονη, καθώς αγνοεί την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων.

Η Τουρκία από το 1974 με την εισβολή και την κατοχή του 40% της Κύπρου έχει καταφέρει να δημιουργήσει de facto δύο κράτη, τα οποία πλέον θέλει να επιβάλλει στην διεθνή κοινότητα ως λογική και δίκαιη λύση.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Με πληροφορίες από το Anadolu

Διαβάστε επίσης:
Τουρκία του Ερντογάν: ταραχοποιός, άρπαγας, εκβιαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου