Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Ο πόλεμος σε Συρία και Ιράκ συνεχίζεται…

Μπορεί ο πόλεμος στην Ουκρανία να μονοπωλεί τα δελτία ειδήσεων, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πόλεμος στη Συρία και το Ιράκ έχει τελειώσει, με την Τουρκία να πρωταγωνιστεί.

Συγκεκριμένα, όπως μπορούμε να δούμε από τους χάρτες που παρακολουθούν τα γεγονότα στη Συρία και το Ιράκ, η Τουρκία συνεχίζει τις πολεμικές της επιχειρήσεις σε εδάφη εκτός Τουρκίας, εισβάλοντας στην Συρία και το Ιράκ, όπως ακριβώς κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία και έχει ξεσηκώσει θύελλα εναντίον της.

Συγκεκριμένα, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, βομβάρδισε θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ και εκτός της Κουρδικής αυτόνομης περιοχής, ενώ όπως έχουμε ξαναγράψει, έχουν δημιουργηθεί 14 επίσημες Τουρκικές στρατιωτικές βάσεις εντός του βορείου Ιράκ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως οι βάσεις ξεπερνούν τις 30.

Στη Συρία, Τουρκικά drone πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον των Κούρδων, ενώ το Τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει θέσεις των δυνάμεων του SDF. Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις του Άσαντ, με τη βοήθεια της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, προσπαθούν να ανακαταλάβουν περιοχές που έχουν καταληφθεί από την Τουρκία και τις υποστηριζόμενες από αυτή ανταρτικές ομάδες.

Τέλος, ένοπλη σύρραξη, ευτυχώς μικρής έκτασης σημειώθηκε στην πόλη Kozliya, μεταξύ του Συριακού Στρατού και των δυνάμεων του SDF που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής, οι δυνάμεις του SDF αρνούνται την ανάμειξη των Αμερικανών στην σύρραξη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου