Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Αμερικανική έκθεση για τα ΑΤΙΑ

Οι ΗΠΑ έχουν συλλέξει ως τώρα 510 αναφορές για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ), πολλά από τα οποία πετούν πάνω από απαγορευμένες στρατιωτικές περιοχές.


Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για εξωγήινους, τα ΑΤΙΑ εξακολουθούν να αποτελούν απειλή, αναφέρει αποχαρακτηρισμένη έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ που κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη.

Πέρυσι το Πεντάγωνο άνοιξε ειδικό Γραφείο για την έρευνα των Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων που έχουν παρατηρηθεί κυρίως από την Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ. Το γραφείο, συνεργάζεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών για την περαιτέρω αξιολόγηση αυτών των περιστατικών.

Τα γεγονότα «συνεχίζουν να συμβαίνουν σε απαγορευμένο ή ευαίσθητο εναέριο χώρο, (σ.σ. δηλαδή πάνω από στρατιωτικές βάσεις), τονίζοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια των πτήσεων ή τη συλλογή πληροφοριών από πιθανό εχθρό», ανέφερε το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην έκθεσή του για το 2022.

Η διαβαθμισμένη έκδοση της έκθεσης αναφέρεται στο πόσα από αυτά τα αντικείμενα βρέθηκαν κοντά σε τοποθεσίες όπου λειτουργούν πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής ή αποθηκεύονται πυρηνικά όπλα.

Οι 510 υποθέσεις, περιλαμβάνουν 144 που είχαν αναφερθεί και προηγουμένως και 366 νέες αναφορές. Τόσο στις παλιές όσο και στις νέες περιπτώσεις, μετά από ανάλυση τεκμαίρεται ότι εμφανίζονται «μη αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά» νέων τεχνολογιών ή μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών ή εξωγήινης προέλευσης, αναφέρεται στην έκθεση.

Αρχικά διαπιστώνεται ότι σε 26 περιπτώσεις τα φαινόμενα ήταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, παρόμοια με drones και ότι 163 ήταν μπαλόνια ή «οντότητες που μοιάζουν με μπαλόνια», ενώ 6 αναφορές θα μπορούσαν να αποδοθούν σε πτηνά, σκουπίδια όπως πλαστικές σακούλες ή καιρικά φαινόμενα.

Σε περίπου τις μισές περιπτώσεις δεν μπορούσε να δοθεί εξήγηση, ενώ «φαίνεται πως εμφανίζονται ασυνήθιστες ιδιότητες πτήσεις ή δυνατότητες απόδοσης και χρειάζεται περεταίρω ανάλυση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Ο αρχικός χαρακτηρισμός των περιπτώσεων δεν σημαίνει ότι έχουν επιλυθεί ή δεν έχουν ταυτοποιηθεί» αναφέρεται στην έκθεση.

Το Γραφείο έχει καθήκον να αναφέρει τυχόν κινήσεις ή αναφορές αντικειμένων που μπορεί να υποδεικνύουν ότι ένας πιθανός αντίπαλος (εχθρός) κατέχει νέα τεχνολογία ή δυνατότητες, ή ότι κρύβονται ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Το Γραφείο Ανωμαλιών του Πενταγώνου θα εξετάζει άγνωστα αντικείμενα που κινούνται υποβρύχια, στον αέρα ή στο διάστημα, ή κάτι που κινείται μεταξύ αυτών των τομέων, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, «δεν έχουμε δει τίποτα … που θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι οποιοδήποτε από τα αντικείμενα που έχουμε παρατηρήσει είναι εξωγήινης προέλευσης» είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ο Ronald Moultrie, Υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας.

Αλήθεια, τι είναι αυτό που κάνει τους Αμερικανούς να πιστεύουν πως τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που κατασκοπεύουν τις Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, τα πυρηνικά εργοστάσια και τις εγκαταστάσεις με πυρηνικούς πυραύλους, δεν είναι εξωγήινης προέλευσης, αφού είναι αδύνατο να τα ακολουθήσουν και να διαπιστώσουν την προέλευσή τους; Μήπως γνωρίζουν για τις τεχνολογικές ικανότητες κάποιου άλλου κράτους ή για Αμερικανικά μυστικά πρότζεκτ, ώστε να ανακοινώνουν πως δεν πρόκειται για εξωγήινους; Ποιος γνωρίζει τελικά τι συμβαίνει στον πλανήτη;

Διαβάστε ΕΔΩ την έκθεση των Αμερικανών.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από NBC, Guardian, Defense News και Military Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου