Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Πόσο «ανεπιθύμητος» είναι τελικά ο Πούτιν;

Η Ελλάδα ανήκει στην Δύση, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και για τους λόγους αυτούς είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τις ντιρεκτίβες – διαταγές που της έρχονται από αυτούς που διοικούν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ευτυχώς όμως, ακόμη δεν υπάρχει επιβολή απαγόρευσης άσκησης κριτικής στην πολιτική που ασκούν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.


Από την ημέρα που η Ρωσία αναγκάστηκε να εισβάλλει στην Ουκρανία εξαιτίας των προκλήσεων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, όλα τα λεγόμενα Δυτικά ΜΜΕ ακολουθούν ένα συγκεκριμένο αφήγημα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν: είναι ένας αυταρχικός ηγέτης, που έχει καταλύσει την Δημοκρατία στην Ρωσία και κάνει ό,τι θέλει. Όμως ό,τι θέλει, έρχεται ενάντια στα συμφέροντα των ΗΠΑ. Διότι δεν ήταν προς το συμφέρον της ΕΕ να διακοπεί η ροή του σχετικά φθηνού Ρωσικού φυσικού αερίου που κάλυπτε τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης με λογικές τιμές. Τώρα, η «σωστή πλευρά της Ιστορίας» θέλει του Ευρωπαίους να πληρώνουν πανάκριβα το Αμερικανικό φυσικό αέριο και κατ’ επέκταση το ηλεκτρικό ρεύμα.

Τι κατάφεραν οι Αμερικανοί και οι υποτακτικοί τους Ευρωπαίοι; Να ξεζουμίζουν οικονομικά του Ευρωπαίους πολίτες για θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα και να καρπώνονται τα δισεκατομμύρια των Ευρωπαίων, αντί αυτά να καταλήγουν στην Ρωσία.

Σύμφωνα με το Δυτικό αφήγημα, ποιος φταίει για όλα αυτά; Ο Πούτιν. Γι’ αυτό τον λόγο, του έκοψαν την καλημέρα, μέχρι να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Ουκρανία. Ισχύει όμως το ίδιο και με τις υπόλοιπες χώρες στον κόσμο; Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τους Ευρωπαίους, είναι τι συμβαίνει στην γειτονιά μας, δηλαδή στην Μέση Ανατολή και την βόρειο Αφρική.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ταξίδεψε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Σαουδική Αραβία. Στα ΗΑΕ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Mohamed bin Zayed Al Nahyan, όπου έγινε εγκάρδια δεκτός. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τον πόλεμο στην Γάζα, την Συρία, την Υεμένη, το Σουδάν και την Ουκρανία. Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ισραηλινή επίθεση θα πρέπει να σταματήσει.

Οι Άραβες βλέπουν ότι οι Αμερικανοί δεν τους συμπεριφέρονται ως ίσους συνομιλητές. Έτσι, βλέποντας ότι ο Ρώσος Πρόεδρος τους δίνει αξία, μεταβάλλουν την στάση τους και από σύμμαχοι των ΗΠΑ δεν αποκλείεται να μετατραπούν σε σύμμαχοι της Ρωσίας.

Παρόλο που το Ισραήλ έχει δίκιο να προσπαθεί να εξαλείψει την Χαμάς από την Γάζα, χάνει το δίκιο του εξαιτίας της δυσανάλογης επίθεσης που πραγματοποιεί, που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 16.000 Παλαιστινίους. Οι ΗΠΑ, αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την πρόταση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διακοπή των εχθροπραξιών. Αυτό, έφερε τις ΗΠΑ απέναντι στους (μουσουλμάνους) Άραβες, οι οποίοι προσπαθούσαν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή και ειδικά το Αμμάν της Ιορδανίας, όπου θα συναντούσε τον Βασιλιά Αμπντάλα, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς, όταν ο τελευταίος ακύρωσε την μετάβασή του στο Αμμάν ενοχλημένος για την στάση των Αμερικανών στον ΟΗΕ. Σίγουρα πρόκειται για μεγάλη αποτυχία της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, που υποτίθεται διαθέτει εμπειρία στην εξωτερική πολιτική.

Έτσι, οι Άραβες στράφηκαν για βοήθεια στην Ρωσία και την Κίνα.

Στο θέμα του πετρελαίου, αυτή την στιγμή υπάρχει ο OPEC+, δηλαδή οι Άραβες και η Ρωσία. Όπως έγινε γνωστό, από τον Ιανουάριο του 2024, στην ομάδα αυτή θα ενταχθεί και η Βραζιλία, που είναι ιδρυτικό μέλος των BRICS.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μετά τα ΗΑΕ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφτηκε την Σαουδική Αραβία όπου τον υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα ο Πρίγκηπας Διάδοχος Mohammed bin Salman.

Ταυτόχρονα, ο Σαουδάραβας ντεφάκτο κυβερνήτης του βασιλείου, ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Λονδίνο, που είχαν χρειαστεί μήνες διαπραγματεύσεων για να κλειστεί η ημερομηνία.

Στη συνέχεια ο Ρώσος Πρόεδρος υποδέχτηκε τον Ιρανό ομόλογό του Ebrahim Raisi. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών είχαν διάρκεια 5 ωρών, που σημαίνει ότι είχαν όχι μόνο πολλά να πουν, αλλά και συμφώνησαν για πολλά, καθώς το Ιράν θα αποτελέσει το νέο μέλος των BRICS.

Σαν μην έφταναν όλα αυτά, το Αμερικανικό περιοδικό Time ανακοίνωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πιθανόν να είναι το πρόσωπο της χρονιάς 2023. Οι τρείς φιναλίστ είναι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και … η Μπάρμπι…

Πόσο απομονωμένος και ανίσχυρος είναι τελικά ο Ρώσος Πρόεδρος; Μήπως είναι απομονωμένος μόνο από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και 5-6 ακόμη χώρες, που ανήκουν έτσι κι αλλιώς στην «Δύση»; Μήπως όλες οι άλλες χώρες προτιμούν την Ρωσία και την Κίνα, από τους Ευρωπαίους πρώην δυνάστες τους και τους νυν θεωρητικά παντοκράτορες υπερόπτες Αμερικανούς;

Μήπως να κοιταχτούμε επιτέλους στον καθρέφτη εμείς οι Δυτικοί; Μήπως ο κόσμος δεν είμαστε μόνο εμείς; Μήπως αν δούμε το όλο σκηνικό από διαφορετική οπτική γωνία, καταφέρουμε να ζήσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο;

Σημείωση:
Πολλοί από εσάς που διαβάσατε αυτές τις γραμμές θα σπεύσατε να συμπεράνετε ότι το CosmoStatus ανήκει στην λεγόμενη αριστερά, στους κομμουνιστές, σε όσους είναι αντίθετοι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στους Ρωσόφιλους και στους Πουτινόφιλους. Σας λέμε λοιπόν ευθαρσώς, κάνετε λάθος. Ανήκουμε στους σκεπτόμενους Έλληνες, που ενδιαφέρονται για τα πραγματικά συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων. Προτάσσουμε το συμφέρον της Ελλάδας. Μακριά από εμάς οι ακροδεξιοί, οι ακροαριστεροί, οι φασίστες, οι κομμουνιστές, οι αναρχικοί και κάθε λογής ακραίο στοιχείο που θεοποιεί οποιονδήποτε ξένο ηγέτη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου