Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ο Λευκός Οίκος γράφει Constantinople και όχι Istanbul

Νέα πίεση / σφαλιάρα προς τον άτακτο Ερντογάν και την κακομαθημένη Τουρκία από τον Λευκό Οίκο. Στην επίσημη ανακοίνωση για την επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων, η Πόλη αναφέρεται ως Κωνσταντινούπολη!


Ακολουθεί η γραπτή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Σήμερα, θυμόμαστε τις ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Meds Yeghern —της γενοκτονίας των Αρμενίων— και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να μην ξεχάσουμε ποτέ.
Η σκληρή εκστρατεία ξεκίνησε στις 24 Απριλίου 1915, όταν οι οθωμανικές αρχές συνέλαβαν Αρμένιους διανοούμενους και ηγέτες της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη. Τις μέρες, τους μήνες και τα χρόνια που ακολούθησαν, ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδήγησαν στο θάνατο – αφήνοντας οικογένειες για πάντα διαλυμένες και γενιές για πάντα άλλαξαν.
Καθώς θρηνούμε αυτήν την τραγωδία, τιμούμε επίσης την ανθεκτικότητα του αρμενικού λαού. Αφού πέρασαν ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια στην ανθρώπινη ιστορία, οι επιζώντες άρχισαν να σφυρηλατούν ένα καλύτερο μέλλον για τον κόσμο μας. Με θάρρος και αφοσίωση, έχτισαν ξανά τη ζωή τους. Διατήρησαν τον πολιτισμό τους. Ενίσχυσαν τον ιστό των εθνών σε όλο τον κόσμο—συμπεριλαμβανομένου του δικού μας. Και είπαν τις ιστορίες τους για να διασφαλίσουν ότι οι μαζικές φρικαλεότητες που ξεκίνησαν αυτήν την ημέρα πριν από 109 χρόνια δεν θα επαναληφθούν ποτέ ξανά. Αυτό παραμένει ο επίσημος όρκος μας.
Σήμερα —και κάθε μέρα— οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εκφράζονται ανοιχτά κατά της μισαλλοδοξίας. Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το μίσος και τη φρίκη με ελπίδα και θεραπεία. Και, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα σε όλους εκείνους που αναζητούν ένα μέλλον όπου όλοι μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και σεβασμό
».

Αναμένεται η απάντηση της Τουρκίας, καθώς ποτέ δεν έχει αφήσει αναπάντητες τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Εάν δεν απαντήσει, θα σημαίνει ότι οι πιέσεις που δέχεται ο Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με την Χαμάς και την πιθανή ακύρωση της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, είναι πάρα πολύ ισχυρές.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου