Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Tucker Carlson: μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με κυρώσεις από την ΕΕ επειδή πήρε συνέντευξη από τον Πούτιν!

Οι ψευτοδημοκράτες των Βρυξελλών έχουν ξεφύγει εντελώς. Μετά την φασιστική διακοπή στην πρόσβαση στους Ρωσικούς ιστοτόπους Russia Today και Sputnik, επιχειρούν να κλείσουν το στόμα και του Αμερικανού δημοσιογράφου Tucker Carlson επειδή πήρε συνέντευξη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν!


Να χαρώ την ήπειρο της δήθεν δημοκρατίας και των δήθεν ανοιχτών μυαλών…

Μπορεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν να είναι εγκληματίας πολέμου, αυταρχικός, ακόμη και δικτάτορας (όπως και ο Ερντογάν με τον οποίο χαριεντίζονται οι Ευρωπαίοι παρά την εισβολή και την κατοχή του 37% της Δημοκρατίας της Κύπρου, χώρας μέλους της ΕΕ), μπορεί να εισέβαλε στην Ουκρανία και επί δύο χρόνια όλοι μας να ζούμε τις συνέπειες ενός δύσκολου πολέμου, δεν είναι δυνατόν όμως, στο όνομα της δήθεν προπαγάνδας και της δήθεν προστασίας των Ευρωπαίων και των Αμερικανών πολιτών να απαγορεύεται να ακουστεί η άποψή του. 

Τι φοβούνται στις Βρυξέλλες; Μήπως αποκαλυφθούν τα ύποπτα σχέδιά τους; Μήπως οι Ευρωπαίοι καταλάβουν ποιος είναι τελικά ο κακός και ποιος όχι;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson πήγε στο Μόσχα. Αμέσως άρχισε η σπέκουλα για τους λόγους της επίσκεψής του. Οι περισσότεροι κατάλαβαν ότι ήθελε να πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο Πρόεδρο.

Σε βίντεο που ανέβασε στο Χ ο Tucker Carlson εξήγησε τους λόγους που ήθελε να πάρει αυτή τη συνέντευξη. Για να μάθει ο κόσμος τους λόγους που η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία. Για να μαθευτεί και η άποψη της άλλης πλευράς. Όπως είπε, είναι δημοσιογράφος και αυτό σημαίνει να πληροφορεί τον κόσμο από όλες τις πλευρές, χωρίς να εμπλέκει πολιτικές σκοπιμότητες, όπως γίνεται τελευταία στη Δύση. Μάλιστα είπε ότι πλέον όλα τα Δυτικά ΜΜΕ είναι πλήρως κατευθυνόμενα. Αυτός θέλει να ακουστούν οι απόψεις του Πούτιν και δεν ζητάει από κανέναν να τις ασπαστεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek ο Αμερικανός δημοσιογράφος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να του επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΕ επειδή θα προβάλλει την «προπαγάνδα» του Πούτιν!

Μάλιστα επιβεβαιώθηκε ότι η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη και θα μεταδοθεί από την προσωπική ιστοσελίδα του Tucker Carlson και από το Χ. Ο Elon Musk δήλωσε ότι δεν πρόκειται να λογοκρίνει την συνέντευξη.

Λάβρος κατά του Tucker Carlson ήταν ο Βέλγος ευρωβουλευτής Guy Verhofstadt και υποψήφιος για την προεδρία της ΕΕ. Ο Guy Verhofstadt ζήτησε από την ΕΕ να απαγορεύσει την είσοδο στον Αμερικανό δημοσιογράφο, καθώς αποτελεί φερέφωνο του Πούτιν και του Ντόναλντ Τραμπ!

Για να επιβληθούν κυρώσεις σε κάποιο άτομο στην ΕΕ θα πρέπει να παρουσιαστούν στοιχεία. Εάν κριθούν επαρκή, τότε το θέμα θα πάει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πάρει την τελική απόφαση.

Με τον Guy Verhofstadt συμφωνεί και ο πρώην ευρωβουλευτής Luis Garicano.
«Δεν αποτελεί δημοσιογράφο, αλλά προπαγανδιστή του πιο ελεεινού καθεστώτος επί Ευρωπαϊκού εδάφους και μάλιστα αυτού που είναι ο πιο επικίνδυνος για την ειρήνη και την ασφάλειά μας» είπε ο Luis Garicano.

«Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Πούτιν δεν είναι απλώς ο πρόεδρος μιας επιθετικής χώρας, αλλά είναι καταζητούμενος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου» είπε ο ευρωβουλευτής Urmas Paet και πρώην υπουργός εξωτερικών της Εσθονίας.

«Ο Carlson θέλει να δώσει βήμα σε κάποιον που κατηγορείται για εγκλήματα και γενοκτονία. Αυτό είναι λάθος. Εάν ο Πούτιν έχει κάτι να πει, θα πρέπει να το πει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ταυτόχρονα ο Carlson δεν είναι κανονικός δημοσιογράφος, καθώς έχει εκφράσει ανοιχτά την συμπάθειά του για το Ρωσικό καθεστώς και τον Πούτιν και συνεχώς απαξιώνει την Ουκρανία, που είναι το θύμα της Ρωσικής επιθετικότητας. Επομένως, για τόση προπαγάνδα για ένα εγκληματικό καθεστώς, μπορεί να βρεθείς στη λίστα των κυρώσεων. Αυτό αφορά κυρίως ταξιδιωτική απαγόρευση στην ΕΕ» πρόσθεσε.

Πάντως όλοι αυτοί οι Ευρωβουλευτές που καταφέρονται με τόσο αυστηρό τρόπο κατά του Ρώσου Προέδρου για την εισβολή στην Ουκρανία, δεν κάνουν το ίδιο για την Τουρκία, που έχει κάνει ακριβώς το ίδιο, εισβολή και κατοχή, στην Δημοκρατία της Κύπρου, χώρα μέλος της ΕΕ!!! Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τους δημοκράτες Ευρωπαίους πολιτικούς;

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov επιβεβαίωσε την συνέντευξη.

«Η θέση του είναι διαφορετική από τους άλλους. Σε καμία περίπτωση δεν είναι υπέρ της Ρωσίας, ούτε υπέρ της Ουκρανίας. Είναι υπέρ της Αμερικής, αλλά τουλάχιστον έρχεται σε αντίθεση με την στάση των παραδοσιακών αγγλοσαξωνικών μέσων» είπε ο Dmitry Peskov.

Αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη σε Δυτικό δημοσιογράφο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ό,τι περισσότερο γίνεται για τον πόλεμο στον οποίο εμπλέκονται και έχουμε το δικαίωμα να τους ενημερώσουμε» είπε ο Carlson στο βίντεο που ανέβασε στο Χ και πρόσθεσε ότι έχει αιτηθεί να πάρει συνέντευξη και από τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky.

Πράγματι, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι έχουν το δικαίωμα να έχουν πλήρη ενημέρωση για τις απόψεις και τις θέσεις όλων των πλευρών. Άλλωστε, υποτίθεται ζούμε σε Δημοκρατίες και όχι απολυταρχίες που απαγορεύουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο και λογοκρίνουν δημοσιογράφους, όπως γίνεται στη Ρωσία και την Τουρκία. Όταν κάποιος δεν έχει να κρύψει τίποτα και λέει την αλήθεια στον λαό, δεν μπορεί να τον φοβίζει μια συνέντευξη και η προπαγάνδα του «εχθρού».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου