Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Ελληνόκτητο πλοίο έπληξαν οι Χούτι ανοιχτά της Υεμένης

Όσοι αμφισβητούν την υποχρέωση της Ελλάδας στην αποστολή πλοίου (ή πλοίων) στην Ερυθρά θάλασσα για την υπεράσπιση της εμπορικής ναυτιλίας από τους Χούτι, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν.


Οι αντάρτες Χούτι εκτόξευσαν 6 πυραύλους προς την Ερυθρά θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν εχθές Τρίτη. Ένας πύραυλος έπληξε το Ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο Star Nasia προκαλώντας του μικρές ζημιές.

Σύμφωνα με την Αμερικανική CENTCOM οι 3 από τους 6 πυραύλους των Χούτι στόχευαν το Ελληνικών συμφερόντων με σημαία νήσων Μάρσαλ εμπορικό πλοίο Star Nasia που περνούσε από τον Κόλπο του Άντεν. Το πλοίο ανέφερε ότι έγινε μικρή έκρηξη κοντά στο πλοίο που προκάλεσε μικρές ζημιές. Τραυματισμοί ή θύματα δεν αναφέρθηκαν. Ο δεύτερος πύραυλος κατά του πλοίου έπεσε στη θάλασσα, ενώ ο τρίτος αναχαιτίστηκε από Αμερικανικό αντιτορπιλικό. Το Ελληνικό πλοίο είναι αξιόπλοο και συνέχισε την πορεία του, αναφέρεται από την Αμερικανική CENTCOM.

Οι άλλοι τρεις πύραυλοι μάλλον στόχευαν το εμπορικό πλοίο Morning Tide με σημαία Μπαρμπάντος και Βρετανικών συμφερόντων που έπλεε στην Ερυθρά θάλασσα. Και οι τρεις πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα και το πλοίο δεν επηρεάστηκε, κατέληξε η Αμερικανική CENTCOM.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




1 σχόλιο:

  1. Τα ελληνόκτητα πλοία, όπως και όλα τα άλλα από/προς το Ισραήλ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ να σταματήσουν αυτό το πάρε δώσε με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, που διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα. Οι Χούθι πολύ καλά κάνουν και τα απειλούν, προσπαθώντας να αυξήσουν το κόστος σε όλους αυτούς που αδιαφορούν για την τραγωδία 2,3 εκατ ανθρώπων στη Γάζα με μόνο το κέρδος στο μυαλό τους. Ας πιέσουν λοιπόν το Ισραήλ οι σύμμαχοι και προστάτες του να σταματήσει το τεράστιο αυτό έγκλημα αφού θέλουν να κονομάνε κανονικά σαν να μην τρέχει τίποτα. και καθόλου δεν με απασχολεί η αύξηση του μεταφορικού κόστους και των ασφαλίστρων για τις ναυτιλιακές εταιρίες. Και αν το μετακυλούν στους καταναλωτές, ας εξεγερθούν οι καταναλωτές εναντίον των κυβερνήσεων τους που στηρίζουν το εγκληματικό Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή