Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Κάποιοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται το κακό της woke κουλτούρας

Τα τελευταία χρόνια, η πολιτική ορθότητα και η woke κουλτούρα ή όπως πολύ σωστά την ονόμασε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, η κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων, έχουν κυριαρχήσει στην Δύση, με τρόπο που πλέον προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις κοινωνίες.


Στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή, αφού παρουσιάζεται η ταραγμένη και αλλοιωμένη πλευρά των ΗΠΑ, που βρίσκονται σε φάση ακόμη και μίνι εμφυλίου πολέμου, γίνεται αναφορά στην υπερβολική πολιτική ορθότητα και στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων (woke).

«Η κατάσταση στην Αμερική προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην υπόλοιπη Δύση.
Πράγματα που συνέβαιναν στην Ελλάδα και έμοιαζαν «εξωγήινα» στους Αμερικανούς που μας επισκέπτονταν, παρατηρούνται τώρα πολύ συχνά στην Αμερική. Οι επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών, υπουργών και ανώτατων δικαστών έχουν γίνει ρουτίνα. Πρόεδροι μεγάλων πανεπιστημίων κυκλοφορούν με σωματοφύλακες, αντί με τον σκύλο τους, στα campus υπό τον φόβο μιας επίθεσης φανατικών που διαφωνούν μαζί τους. Είναι σχεδόν αδύνατον να συζητήσεις κάποιο καυτό ζήτημα, όπως ο πόλεμος στη Γάζα, χωρίς να αρχίσει ένας βίαιος καβγάς, που μπορεί να εξελιχθεί σε οτιδήποτε.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό διακρίνεις και κάτι άλλο. Τη μεγάλη ζημιά που έχει γίνει με την υπερβολική πολιτική ορθότητα, που έχει ισοπεδώσει κάθε λογική. Συναντάς μετριοπαθείς ανθρώπους που είχαν ψηφίσει και τα δύο κόμματα, οι οποίοι είναι κυριολεκτικά «στα κάγκελα» με τις υπερβολές και την ημι-φασιστική νοοτροπία των Ταλιμπάν της woke κουλτούρας. Αν, δε, προσθέσεις την ακρίβεια και την καθήλωση που νιώθει η μεσαία τάξη, καταλαβαίνεις απολύτως γιατί ο Τραμπ είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Αλλά και γιατί οι Αμερικανοί, εκτός Ανατολικής Ακτής και Καλιφόρνιας, μισούν την παραδοσιακή τους ελίτ
».

Από την στιγμή που κάποιος «μη ακραίος», «μη φασίστας», «μη ακροδεξιός», «μη ομοφοβικός», «μη ρατσιστής», όπως ο Αλέξης Παπαχελάς, αρθρογραφεί για «την υπερβολική πολιτική ορθότητα, που έχει ισοπεδώσει κάθε λογική» και «τις υπερβολές και την ημι-φασιστική νοοτροπία των Ταλιμπάν της woke κουλτούρας», τότε αρχίζεις να ελπίζεις, αρχίζεις να διαβλέπεις φως στην άκρη του τούνελ. Ελπίζεις πως δεν θα καταφέρουν οι φασίστες φιλε-λέφτ, οι Ταλιμπάν της πολιτικής ορθότητας, να διαλύσουν την δημοκρατική κοινωνία μας, την κοινωνία της ανεκτικότητας, της ισότητας, της ελευθερίας του λόγου και των ιδεών. Ελπίζεις πως στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, η Δημοκρατία θα επανέλθει και μαζί της θα επανέλθει η κοινή λογική.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




1 σχόλιο:

  1. Ο "Κος" Παπαχελάς καλό θα ήταν να αναφερόταν σε Κοινωνία Δικαιοσύνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή