Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Έβγαλε ειδήσεις η ομιλία Σαμαρά στην Βουλή

Η εκπληκτική ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή την 15η Φεβρουαρίου 2024 κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, εκτός από την πλήρη και τεκμηριωμένη αποδόμηση των επιχειρημάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για το θέμα, έβγαλε και ειδήσεις. Ειδήσεις που κανένα Ελληνικό συστημικό ΜΜΕ δεν μεταδίδει.


Ένα από τα κυριότερα θέματα που αναδείχτηκαν από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, είναι ότι τα τελευταία χρόνια, ακόμη και σε δημόσιες συζητήσεις, κάθε αντίθετη άποψη αντιμετωπίζεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως και τα πρόσωπα που τόλμησαν να διαφωνήσουν. Υπάρχει η δικτατορία του πολιτικά ορθού και της απαγόρευσης έκφρασης αντίθετης άποψης. Ζούμε το μπούλινγκ της αντίθετης άποψης.

Αυτό είναι επικίνδυνο για την Δημοκρατία. Στην Δημοκρατία χωράνε όλες οι απόψεις. Εάν έχει δικαίωμα να ακούγεται η άκρα αριστερά, έχει δικαίωμα να ακούγεται και η άκρα δεξιά. Επαφίεται στους πολιτικούς να πείσουν τον λαό, ότι οι απόψεις των άκρων δεν είναι σωστές. Εάν όμως με τις πράξεις τους αδυνατούν να πείσουν τον λαό για τις λάθος απόψεις των άκρων, τότε κάτι δεν κάνουν καλά. Ας κοιταχθούν στον καθρέφτη και ας αλλάξουν τακτική και απόψεις.

Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην woke culture, δηλαδή στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων, που προκαλεί αναστάτωση παντού και τάσεις για αναθεώρηση των πάντων.

«Είστε σίγουροι ότι θέλουμε να μιμηθούμε όλα όσα ψηφίζουν κάποιες χώρες της Δύσης; Ανήκω στη Δύση δεν σημαίνει ότι μαϊμουδίζω κάθε συρμό και κάθε μόδα που μας έρχεται» είπε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ανθρώπινο δικαίωμα δεν είναι ό,τι σκαρφιστεί κανείς να το διεκδικήσει. Το δικαίωμα κάποιου τελειώνει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα κάποιου άλλου» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής υποστηρίζει ότι σύντομα θα πρέπει να καταργηθεί ο χαρακτηρισμός «πατέρας» και «μητέρα» και θα πρέπει να αντικατασταθεί από το «γονέας 1» και «γονέας 2», όπως συμβαίνει στη Γαλλία, μετά από προσφυγή στα δικαστήρια, κάτι που ήδη συμβαίνει σε κάποια σχολεία της Ελλάδας!

«Στις 14 Δεκεμβρίου (2023), πριν ακριβώς δύο μήνες, ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχέδιο κανονισμού που περιλαμβάνει συνολική ανατροπή του οικογενειακού Δικαίου. Δεν είναι ακόμα κανονισμός, αλλά εξαρτάται πια εάν θα περάσει και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Βέβαια αυτό εδώ αποσιωπήθηκε πλήρως στον δημόσιο διάλογο. Σ’ αυτό το νομοσχέδιο ενσωματώθηκε η γνωμοδότηση της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών δικαιοσύνης κλπ. Ξέρετε τι προβλέπει αυτό το σχέδιο; Απάλειψη κάθε αναφοράς σε πατρότητα και μητρότητα και ενσωμάτωση του γονέα 1 και γονέα 2. Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία 5 με αιτιολογία 21 αναφέρει ρητά: ο παρόν κανονισμός θα πρέπει να καλύπτει την αναγνώριση σε ένα κράτος μέλος, πχ η Ελλάδα θα πρέπει να αναγνωρίζει, τις γονικές σχέσεις ενός τέκνου με γονείς του ιδίου φύλου, με διεμφυλικό γονέα, με άγαμο γονέα και με πολλούς γονείς, η οποία έχει θεμελιωθεί σε ένα άλλο κράτος, πχ την Ολλανδία. Και παρακάτω στην 6η τροπολογία, αιτιολογία 24, αναφέρεται κατά λέξη: ο όρος γονέας στον παρόντα κανονισμό, θα πρέπει να νοείται κατά περίπτωση ως αναφερόμενος στον νόμιμο γονέα, στον κατά προορισμό γονέα, στο πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι είναι γονέας ή στο πρόσωπο σε σχέση με το οποίο το τέκνο ισχυρίζεται την ύπαρξη γονικής σχέσης. Μα σοβαρά μιλάμε; Στο πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι είναι γονέας; Στο πρόσωπο που το τέκνο ισχυρίζεται την ύπαρξη γονικής σχέσης; Αυτά ψηφίστηκαν» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, για τα «σχέδια νόμων» που ψηφίζονται στις Βρυξέλλες και θα αναγκαστεί να εφαρμόσει και η Ελλάδα.

«Είναι σημαντικό ο κανονισμός να είναι ευέλικτος και να επιτρέπει μη παραδοσιακούς οικογενειακούς σχηματισμούς, προκειμένου να διασφαλίζεται το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό γονικής ιδιότητας (που) περιλαμβάνει την δυνατότητα για περισσότερους από 2 γονείς» αναφέρεται στον πρόλογο της εισηγητικής έκθεσης είπε ο πρώην πρωθυπουργός και κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα.

Αλήθεια, για πόσες από αυτές τις καυτές ειδήσεις έχει ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός; Για πόσα από αυτά τα θέματα γίνεται δημόσιος διάλογος στα ΜΜΕ; Πόσες φορές προσκλήθηκαν ειδικοί και εκπρόσωποι κομμάτων για να αναπτύξουν τις απόψεις τους χωρίς την δήθεν πίεση του τηλεοπτικού χρόνου; Η ΕΡΤ, δημιούργησε το ΕΡΤ NEWS. Αντί όμως αυτό το κανάλι να αποτελέσει βήμα για δημόσιο διάλογο, για αναλύσεις χωρίς την πίεση του οποιουδήποτε χρόνου και των διαφημίσεων, έχει καταντήσει μια γελοιότητα. Μια από τα ίδια. Χειρότερο και από τους ιδιωτικούς σταθμούς, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους.

Γι’ αυτό η Ελλάδα καταδικάστηκε για την έλλειψη ελευθερίας του τύπου και των ΜΜΕ. Γιατί όλα είναι πλήρως κατευθυνόμενα, με σκοπό να στρέφουν το «ενδιαφέρον» των πολιτών σε κάτι που ουδεμία αξία έχει, ώστε τα σοβαρά ζητήματα να μετατρέπονται σε νόμους του κράτους χωρίς κανείς να τα παίρνει χαμπάρι…

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή ΕΔΩ

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου