Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Τι ακριβώς είπε ο Λαβρώφ για τα πυρηνικά;

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρώφ σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στα πυρηνικά όπλα. Όμως, τα Δυτικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για Ρωσικές πυρηνικές απειλές. Είναι αλήθεια ή όχι;

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Γερή απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ στον Ερντογάν

Οι Ισραηλινοί δεν φοβούνται να απαντήσουν στα ίσια στον θρασύτατο Πρόεδρο της Τουρκίας και τον πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα.

Guardian 2014: Στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ μας σέρνουν σε πόλεμο με τη Ρωσία

Ήταν Τρίτη 13 Μαΐου του 2014 όταν η Βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε ένα άρθρο με το οποίο σχεδόν κανείς δεν ασχολήθηκε. Το άρθρο δεν ήταν προφητικό. Το άρθρο περιέγραφε την πραγματικότητα. Οι ΗΠΑ, έσυραν την Ευρώπη σε πόλεμο με τη Ρωσία για την Ουκρανία.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Τουρκία και Κίνα συζητούν για τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ανατολική Θράκη

Ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας είχε συνομιλίες με τις Κινεζικές αρχές και εταιρείες για την εκμετάλλευση ορυχείων, για κατασκευή νέου πυρηνικού εργοστασίου και έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Μπορούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να απεγκλωβιστούν από μια κακή Τουρκία;

Η απομάκρυνση της Τουρκίας από τη Δύση είναι προφανής σε όλους εκτός από τους φανατικούς υποστηρικτές της. Υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία έχει γίνει κόμβος ξεπλύματος μαύρου χρήματος, σωσίβιο για την αποφυγή κυρώσεων σε Ιράν και Ρωσία, μεταφορέας όπλων σε δικτατορίες και δράστες γενοκτονίας, η μεγαλύτερη φυλακή για δημοσιογράφους και ένας αμετανόητος χορηγός της τρομοκρατίας.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Διάβημα της Λιβύης για τις έρευνες νότια και δυτικά της Κρήτης

Σε διάβημα κατά της Ελλάδας για παράνομες έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο νότια και δυτικά της Κρήτης προχώρησε η παράνομη κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης, μέσω του υποτακτικού της Τουρκίας Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά.

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Θρασύτατη ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τη γενοκτονία των Ποντίων

Μπορεί οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας να έχουν φαινομενικά βελτιωθεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Τουρκία έχει σταματήσει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να παραλογίζεται.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Το State Department θα αποτυγχάνει μέχρι να δώσει στους εχθρούς μια δόση του δικού τους φαρμάκου

Ο Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε εμφατικά ότι «η διπλωματία επέστρεψε», αλλά συγχέει την διπλωματία με την προσήνεια (σ.σ. την ευγενική και φιλική συμπεριφορά). Οι δικτάτορες βλέπουν στο Μπλίνκεν έναν άνθρωπο γύρω από τον οποίο μπορούν να κάνουν κύκλους (σ.σ. να παίζουν).

Οι Ελληνικές απειλές για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ δεν θα φέρουν αποτέλεσμα

Οι ανιστόρητοι ψευτομακεδόνες των Σκοπίων παρερμηνεύουν την (κακή) συμφωνία των Πρεσπών και επαναφέρουν το δήθεν δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, που όμως σφετερίζεται την Ιστορία της Ελλάδας.

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Η μετατροπή των εκκλησιών σε τζαμιά είναι πράξη πολιτιστικής κάθαρσης (cultural cleansing)

Μετά την Αγία Σοφία, το σύμβολο του Χριστιανισμού, η Τουρκία του ισλαμιστή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέτρεψε και την Μονή της Χώρας, ένα από τα διασημότερα βυζαντινά μνημεία της Κωνσταντινούπολης, σε τζαμί, μετά από περισσότερα από 70 χρόνια που ήταν μουσείο.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Αμύθητος ο ενεργειακός πλούτος νοτιοδυτικά της Κρήτης

Εδώ και δεκαετίες κάποιοι φωνάζουμε προς τις Ελληνικές κυβερνήσεις να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων που υπάρχουν στο Ελληνικό υπέδαφος. Αλλά οι κυβερνώντες…

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Ο Ερντογάν θέλει η Ευρώπη να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Τουρκίας…

Όσο η ΕΕ και οι φοβικοί ηγέτες της δεν αντιδρούν στα τερτίπια της Τουρκίας, τόσο η Τουρκία θα αποθρασύνεται και θα απαιτεί περισσότερα από την Ευρώπη για να κάνει τα αυτονόητα.

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Κρήτη: Μεγάλες προσδοκίες και αισιοδοξία από τις έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου

Μεγάλες προσδοκίες για εμπορική εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν νότιο-νοτιοδυτικά της Κρήτης υπάρχουν από τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών που είναι στη διάθεση της ΕΔΕΥΕΠ και της κοινοπραξίας Exxon Mobil - HELLENiQ Energy, που διαχειρίζεται τα δύο αυτά θαλάσσια τεμάχια.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Διαδήλωση ισλαμιστών στο Αμβούργο με απαίτηση δημιουργίας χαλιφάτου!

Η πολιτική των ανοιχτών θυρών της Γερμανίας γυρίζει μπούμεραγκ στους εμπνευστές της, που νόμιζαν αφελώς ότι οι Ασιάτες μουσουλμάνοι μετανάστες θα ενσωματώνονταν στην Γερμανική κοινωνία, σεβόμενοι τους Ευρωπαϊκούς νόμους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας που τους φιλοξενεί. Αυτοί όμως, επιθυμούν να μετατρέψουν την Γερμανία σε ισλαμικό χαλιφάτο!

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Η «Γαλάζια Πατρίδα» γίνεται η νέα πραγματικότητα

Η «Γαλάζια Πατρίδα», η «Πατρίδα του Ουρανού» και διάφορα άλλα κατασκευάσματα της Τουρκίας γίνονται πραγματικότητα, πλέον θα διδάσκονται στα σχολεία και θα αποτελούν ακόμη ένα διαπραγματευτικό χαρτί για την Άγκυρα.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Η στυγνή μνημονιακή προπαγάνδα (της κυβέρνησης)

Με βάση τις προβλέψεις του προγράμματος σταθερότητας, το ΑΕΠ μας θα φτάσει το 2025 στα 240 δις € σε ονομαστικούς όρους - όσο ήταν δηλαδή πριν τα μνημόνια.

Έκθεση με ΝΑΤΟϊκά λάφυρα στη Μόσχα

Ο Ρωσικός στρατός εκθέτει στο Μουσείο της Νίκης στο Poklonnaya Hill της Μόσχας ΝΑΤΟϊκά και όχι μόνο, λάφυρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.