Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Απειλεί το Ισραήλ με εισβολή ο Ερντογάν!

Ο γνωστός τραμπούκος της Ανατολικής Μεσογείου, η Τουρκία και ο Πρόεδρός της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλούν το Ισραήλ με εισβολή «μια νύχτα ξαφνικά» προς υπεράσπιση των Παλαιστινίων, όπως απειλούν εδώ και χρόνια την Ελλάδα, εάν αυτή τολμήσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως αυτά πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο.


Σίγουρα τα μυαλά των Τούρκων έχουν πάρει αέρα και νομίζουν πως η Τουρκία είναι υπερδύναμη. Επειδή η Τουρκία εισέβαλε πριν 50 χρόνια στην Κύπρο, επειδή η Τουρκία εισέβαλε την δεκαετία του 1990 στο Ιράκ, επειδή η Τουρκία εισέβαλε το 2018 στην Συρία, επειδή η Τουρκία εμφανίστηκε στην Λιβύη το 2019 και επειδή η Τουρκία ενεπλάκη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ το 2020, σε περιοχές και χώρες όπου δεν υπήρχε οργανωμένος στρατός και πραγματική αντίσταση, νομίζει ότι «μια νύχτα ξαφνικά» θα εισβάλει στην Γάζα ή το Ισραήλ!

«Ποιες ήταν οι εισαγωγές μας και ποιες οι εξαγωγές μας στην αμυντική βιομηχανία και πού φτάσαμε. Αλλά αγαπητά μου αδέλφια, τίποτα από αυτά δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτές τις γελοιότητες στην Παλαιστίνη. Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, όπως μπήκαμε στη Λιβύη, το ίδιο θα κάνουμε και σ’ αυτούς. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να μην κάνουμε. Απλώς πρέπει να είμαστε δυνατοί για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά τα βήματα» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εχθές από την Ριζούντα, την πόλη καταγωγής του.

«Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Πρέπει απλά να θυμάται τι έγινε εκεί (σ.σ. στο Ιράκ) και πώς τελείωσε» (σ.σ. το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν) έγραψε στο Χ ο Ίσραελ Κάτζ, Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, απαντώντας στις απειλές του Τούρκου Προέδρου.

Οι επιτυχίες της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας έχουν κάνει τους Τούρκους να αισθάνονται πανίσχυροι. Ειδικά όσο κανένας στο ΝΑΤΟ δεν τους τραβάει το αυτί για την μη συμμόρφωσή τους στην επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία, τόσο θα αποθρασύνονται.

Εάν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θέλουν να συνεχίσουν οι πολίτες τους να τους θεωρούν σοβαρούς θεσμούς, θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν τακτική και να αναγκάσουν την Τουρκία να συμπεριφερθεί ανάλογα με τις υποχρεώσεις της. Σε αντίθετη περίπτωση, η Τουρκία θα πρέπει να εκδιωχθεί από το ΝΑΤΟ και να της επιβληθούν ανάλογες κυρώσεις, όπως αυτές που ισχύουν για την Ρωσία και το Ιράν.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου