Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Η Πολωνία απαλλάσσει τους νέους από τον φόρο εισοδήματος

Η Πολωνική Βουλή ενέκρινε νόμο που θα απαλλάξει τους περισσότερους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 26 ετών από τον φόρο εισοδήματος, καθώς η χώρα επιδιώκει να περιορίσει τη ροή των νέων της σε άλλα κράτη της ΕΕ, που αναζητούν καλύτερες θέσεις εργασίας.

Η Κάτω Βουλή της Πολωνίας ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία τον νέο νόμο που έφερε προς ψήφιση το κυβερνών  συντηρητικό κόμμα, αναφέρεται σε δημοσίευμα του France 24. Η έγκριση του νόμου από την Άνω Βουλή και η υπογραφή του από τον Πρόεδρο αναμένεται να γίνει σύντομα.

Ο νόμος, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου, θα απαλλάξει περίπου 2 εκατομμύρια νέους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 26 ετών από τον φόρο εισοδήματος, που είναι 18%, αρκεί τα ακαθάριστα ετήσια εισοδήματά τους να μην υπερβαίνουν τα 85.500 ζλότι (20.000 ευρώ). Το μέσο ετήσιο εισόδημα στην Πολωνία (προ φόρων) είναι περίπου 60.000 ζλότι.

Η Πολωνία εδώ και πολύ καιρό υποφέρει από την φυγή εξειδικευμένων εργατών σε άλλα κράτη της ΕΕ, όπου αναζητούν καλύτερες θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα εντείνεται και το δημογραφικό.

Το μέτρο αποτελούσε προεκλογική υπόσχεση του κυβερνώντος κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης. Το κόμμα κέρδισε τις ευρωεκλογές ενώ υπάρχουν και οι βουλευτικές εκλογές στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου