Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Ο Χαλίφα Χαφτάρ δηλώνει έτοιμος να απελευθερώσει την Τρίπολη

Ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στρατάρχης Khalifa Haftar είπε εχθές Τετάρτη ότι οι δυνάμεις του βρίσκονται πολύ κοντά στο «να υψώσουν το λάβαρο της νίκης» στην Τρίπολη.

«Το λάβαρο της νίκης θα υψωθεί σύντομα στην πρωτεύουσά μας… Σας διαβεβαιώνουμε ότι η ημέρα της νίκης πλησιάζει, ο στόχος για τον οποίο οι Λίβυοι υπέφεραν με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες είναι κοντά» είπε ο Χαλίφα Χαφτάρ σε τηλεοπτικό του μήνυμα, σύμφωνα με το Al Arabiya.

«Είστε αντιμέτωποι με έναν πρωτοφανώς άγριο αντίπαλο, αλλά τα καταφέρατε… Αντιμετωπίσατε τρομοκράτες στην προσπάθεια απελευθέρωσης της Λιβύης από την ανατολή ως τη δύση, από τον νότο ως τον βορρά» πρόσθεσε ο Χαλίφα Χαφτάρ.

Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα οι δυνάμεις του Χαφτάρ έχουν εξαπολύσει αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά του διεθνούς αεροδρομίου Mitiga της Τρίπολης, του μόνου ενεργού αεροδρομίου της χώρας, που βρίσκεται 8km ανατολικά του κέντρου της Τρίπολης.

Στην ανακοίνωση του αεροδρομίου αναφέρεται πως η λειτουργία του έχει ανασταλεί, γράφει σε δημοσίευμά του το New Arab.

Την Δευτέρα, οι δυνάμεις της κυβέρνησης κατάφεραν να αποκρούσουν τη νέα μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσαν κατά της Τρίπολης οι δυνάμεις του Χαφτάρ, ενώ ανακοίνωσαν πως κατέλαβαν θέσεις που κατείχαν οι δυνάμεις του Χαφτάρ. Και οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν βαριές απώλειες.

Από τις 4 Απριλίου οι δυνάμεις του Χαφτάρ έχουν εμπλακεί σε σφοδρές μάχες στην Τρίπολη ενάντια στην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία πρόσκειται στους Αδελφούς Μουσουλμάνους και υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.


Διαβάστε επίσης:

Στη Λιβύη παίζεται η Ελληνική ΑΟΖ

Στόχο αποτελούν οι Τούρκοι για τον στρατό του Χαφτάρ στη Λιβύη

Αλλαγή σκηνικού στη Λιβύη: τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ – Χαφτάρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου