Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η αντιδημοκρατική λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα συνεχίζεται

Ποιος αποφασίζει και με ποια κριτήρια για το ποιο άρθρο παραβιάζει «τους όρους της κοινότητας» των κοινωνικών δικτύων και δίνει την εντολή να κατέβει;


Πρόσφατα η ανθρωπότητα έγινε μάρτυρας της απόφασης των κοινωνικών δικτύων να αναστείλουν προσωρινά ή και μόνιμα τους λογαριασμούς του πρώην πλέον Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Δηλαδή, κάποιες ιδιωτικές εταιρείες αποφάσισαν να λογοκρίνουν και να φιμώσουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ!

Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές, καθώς υποτίθεται ότι τον 21 αιώνα, η λογοκρισία αποτελεί παρελθόν, τουλάχιστον για τις Δημοκρατικές Δυτικές χώρες. Αποδεικνύεται όμως ότι δεν υπάρχει πραγματική Δημοκρατία και δεν υπάρχει πραγματική ελευθερία του λόγου στις λεγόμενες Δυτικές κοινωνίες.

Πριν από λίγες ημέρες, μέσα στο 2021, άρθρο της Κινεζικής εφημερίδας China Daily διαγράφηκε από το Twitter επειδή «παραβίαζε τους όρους της κοινότητας» χωρίς περεταίρω εξηγήσεις. Στην λογοκρισία που επιβλήθηκε από το τουίτερ αναφέρθηκε και το BBC με άρθρο του. Εμείς στο CosmoStatus είχαμε κάνει retweet το συγκεκριμένο άρθρο και σήμερα διαπιστώσαμε πως το άρθρο έχει αφαιρεθεί.

Το άρθρο είχε τίτλο: «Η εξάλειψη του εξτρεμισμού έδωσε στις γυναίκες της επαρχίας Σινγιάνγκ περισσότερη αυτονομία, σύμφωνα με έκθεση».

Ας δούμε τι έγραφε το άρθρο.

Η μείωση του ρυθμού γεννήσεων και της φυσικής αύξησης του πληθυσμού στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang των Ουιγούρων το 2018, προέκυψε από την εξάλειψη του θρησκευτικού εξτρεμισμού, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Η έκθεση σχετικά με την αλλαγή του πληθυσμού στην επαρχία Σινγιάνγκ που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Έρευνας για την Ανάπτυξη, ανέφερε ότι ο εξτρεμισμός παρακινούσε τους ανθρώπους να αντιστέκονται στον οικογενειακό προγραμματισμό, ενώ με την εξάλειψή του, δόθηκε στις γυναίκες Ουιγούρους η δυνατότητα να αποφασίζουν για το αν θα κάνουν παιδιά.

Οι αλλαγές δεν προήλθαν από την «αναγκαστική στείρωση» του πληθυσμού των Ουιγούρων, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι δυτικοί μελετητές και πολιτικοί.

Στην έκθεση που κυκλοφόρησε πέρυσι ο Γερμανός μελετητής Adrian Zenz, υποστήριξε ότι το 2018 σημειώθηκε σημαντική μείωση του φυσικού ρυθμού αύξησης του πληθυσμού στο νότο της επαρχίας Xinjiang και ισχυρίστηκε ότι απέδειξε ότι η Κίνα προσπαθεί να ελέγξει το μέγεθος του πληθυσμού των Ουιγούρων.

Για μια χρονική περίοδο, η διείσδυση του θρησκευτικού εξτρεμισμού έκανε την εφαρμογή της πολιτικής οικογενειακού προγραμματισμού στα νότια της επαρχίας Σινγιάνγκ, ιδιαίτερα δύσκολη, συμπεριλαμβανομένων των νομών Kashgar και Hotan, σύμφωνα με την έκθεση του ερευνητικού κέντρου. Αυτό οδήγησε σε ραγδαία αύξηση του πληθυσμού στις περιοχές αυτές καθώς ορισμένοι εξτρεμιστές παρακινούσαν τους ντόπιους να αντισταθούν στην πολιτική οικογενειακού προγραμματισμού, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν οι πρόωροι γάμοι, η πολυγαμία, καθώς και οι συχνές μη προγραμματισμένες γεννήσεις.

Κατά τη διαδικασία εξάλειψης του εξτρεμισμού, το μυαλό των γυναικών Ουιγούρων χειραφετήθηκε και προωθήθηκαν η ισότητα των φύλων και η αναπαραγωγική υγεία, με αποτέλεσμα να μην αποτελούν πλέον μηχανές παραγωγής μωρών. Έκτοτε, οι γυναίκες προσπαθούν να είναι υγιείς, με αυτοπεποίθηση και ανεξάρτητες. Η πολιτική οικογενειακού προγραμματισμού έχει εφαρμοστεί πλήρως στην επαρχία σύμφωνα με νόμο, αναφέρεται στην έκθεση.

Το 2017, η επαρχία Σινγιάνγκ αναθεώρησε τους κανονισμούς της για τον πληθυσμό και τον οικογενειακό προγραμματισμό, ορίζοντας ότι όλες οι εθνοτικές ομάδες θα πρέπει να εφαρμόσουν μια ενοποιημένη πολιτική οικογενειακού προγραμματισμού που να επιτρέπει στα ζευγάρια των αστικών περιοχών να έχουν δύο παιδιά και εκείνα των αγροτικών περιοχών τρία.

Η έκθεση του ερευνητικού κέντρου ανέφερε ότι τα ασφαλή, αποτελεσματικά και κατάλληλα αντισυλληπτικά μέτρα είναι τώρα διαθέσιμα για τα ζευγάρια που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία στην επαρχία Xinjiang και οι προσωπικές τους αποφάσεις σχετικά με το αν θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα μέτρα - που περιλαμβάνουν απολίνωση των σαλπίγγων και την εισαγωγή ενδομήτριων συσκευών - γίνονται πλήρως σεβαστά. Ως αποτέλεσμα, ο ρυθμός γεννήσεων στην επαρχία Xinjiang μειώθηκε από 1,6% το 2017 σε 1% το 2018 και ο ρυθμός αύξησης του φυσικού πληθυσμού μειώθηκε από 1,1% σε 0,6%.

Ο πληθυσμός των Ουιγούρων αυξήθηκε από 10,2 εκατομμύρια το 2010 σε 12,7 εκατομμύρια το 2018, αύξηση άνω του 25%, ενώ την ίδια περίοδο ο πληθυσμός των Χαν στην περιοχή αυξήθηκε κατά μόλις 2% στα 9 εκατομμύρια.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι ο αριθμός των ανθρώπων στα νότια της επαρχίας Σινγιάνγκ που αποφάσισε να παντρευτεί και να αποκτήσει παιδιά αργότερα στη ζωή, αυξήθηκε, βλέποντας τα οφέλη από τις λιγότερες αλλά καλύτερες γεννήσεις, ενώ η αλλαγή αυτή οφείλεται περισσότερο στην προσωπική επιλογή παρά στην κυβερνητική πολιτική.


Είμαστε πραγματικά περίεργοι να μάθουμε, ποιοι όροι της κοινότητας του τουίτερ παραβιάστηκαν και κατέβηκε το συγκεκριμένο άρθρο από το κοινωνικό δίκτυο.

Επειδή όμως στο CosmoStatus γνωρίζουμε κάποια πράγματα, επειδή παρακολουθούμε και αρθρογραφούμε για το θέμα των Ουιγούρων από το 2015, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το τουίτερ που ανήκει στη ΝΤΠ, θεωρεί πως το άρθρο αποτελεί κρατική Κινεζική προπαγάνδα κατά των Ουιγούρων. Έτσι, όπως χωρίς ντροπή λογόκρινε τον εν ενεργεία τότε Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τις αναρτήσεις του, πολύ πιο εύκολα αποφάσισε να λογοκρίνει την Κίνα και την πολιτική της για τους Ουιγούρους.

Το μεγάλο ερώτημα που μένει να απαντήσουν οι σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι εάν θα συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε πως όλοι θα πρέπει να υποταχθούμε σε μια συγκεκριμένη ιδεολογία που υπηρετούν τα κοινωνικά δίκτυα ή αν έχουμε το δικαίωμα της γνώμης μας, της διαφορετικής άποψης από αυτήν που θέλουν κάποιοι ψευτοδημοκρατικοί και ψευτοπροοδευτικοί να μας επιβάλλουν.

Στην Δημοκρατία χωράνε όλες οι απόψεις και ο κυρίαρχος λαός είναι αυτός που αποφασίζει ποια είναι η σωστή. Οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής συγκεκριμένων απόψεων, αποτελεί κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι φασιστική, ρατσιστική και αντιδημοκρατική, από όποιον και αν προέρχεται.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου