Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Η Τουρκία προπαγανδίζει νέα επανάσταση στην Αίγυπτο

Με άρθρο για επερχόμενη νέα επανάσταση κατά του Προέδρου Σίσι της Αιγύπτου, που επανέφερε την τάξη στην Αίγυπτο μετά τα έκτροπα των Αδελφών Μουσουλμάνων του 2011, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα η Άγκυρα.


Η Άγκυρα δεν μπορεί να χωνέψει την επικράτηση του Σίσι στην Αίγυπτο και τον διωγμό των Αδελφών Μουσουλμάνων, καθώς χαλάνε τα σχέδιά της που μέσω των Αδελφών Μουσουλμάνων, που η ίδια υποθάλπει και στηρίζει, επιχείρησε να κυριαρχήσει στον Αραβικό κόσμο.

Έτσι, με άρθρο στο πρακτορείο Anadolu επιχειρείται να διαμορφωθεί κλίμα, για νέα επανάσταση στην Αίγυπτο, κατά του Προέδρου Σίσι.

Στο άρθρο φιλοξενούνται οι απόψεις του Ayman Nour, που παρουσιάζεται ως εξέχοντας Αιγύπτιος αντιφρονούντας και επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης Ghad El Thawra, που υποστηρίζει ότι η επανάσταση του Ιανουαρίου του 2011 δεν αποτέλεσε ούτε νίκη, αλλά ούτε και ήττα, καθώς άνοιξε ο δρόμος και διαμορφώθηκαν καταστάσεις, ώστε να γίνει σύντομα μια νέα επανάσταση.

«Το πρώτο κύμα ήταν την 25η Ιανουαρίου 2011. Μία δεκαετία μετά την επανάσταση, πιστεύω πως υπάρχει ένα δεύτερο κύμα της επανάστασης, επειδή (το πρώτο κύμα) δεν κέρδισε αλλά πέτυχε κάποιους από τους στόχους, ενώ απέτυχε σε κάποιους άλλους» δήλωσε ο Ayman Nour.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη επανάσταση ήταν «εύθραυστη» και «αδύναμη» εξαιτίας της «συνομωσίας της αντιεπανάστασης» που έφερε πίσω τα υπολείμματα του καθεστώτος Μουμπάρακ.

«(Μετά την επανάσταση) απολαύσαμε ένα έτος Δημοκρατίας» υποστηρίζει ο Ayman Nour, προσθέτοντας πως εκδικητικές ενέργειες του προηγούμενου καθεστώτος είδαν «συνωμοσίες ενάντια στη δημοκρατία και την επανάσταση».

Ο Ayman Nour πιστεύει πως ούτε η αντιεπανάσταση πέτυχε. «Απέτυχε να πετύχει την τομή στην ζωή των πολιτών και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την οικονομική κρίση», ενώ οι πολίτες έχουν χάσει την πίστη τους στην αντιεπανάσταση, όμως ακόμη πιστεύουν στην επανάσταση. «Γι’ αυτό τον λόγο προβλέπω ένα νέο κύμα επανάστασης κατά την δεύτερη δεκαετία» πρόσθεσε.

Ο Ayman Nour βλέπει ορισμένους παράγοντες που κάνουν πιθανή μια νέα επανάσταση στην Αίγυπτο, μεταξύ αυτών διεθνείς και περιφερειακές καταστάσεις όπως η αλλαγή κυβέρνησης στις ΗΠΑ, η αλλαγή στη διάθεση των Δυτικών χωρών και η πρόσφατη λύση της κρίσης του Περσικού κόλπου (σ.σ. εννοεί την εξομάλυνση των σχέσεων του Κατάρ με τις Αραβικές χώρες).

«Η Δύση, που υποστήριζε τον Σίσι ως φύλακα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, κατάλαβε πως είναι τρομοκράτης και δολοφόνος» υποστηρίζει ο Ayman Nour, προσθέτοντας πως ελπίζει πως ο Τζο Μπάιντεν δεν θα υποστηρίξει την τυραννία του Σίσι.

Ο Ayman Nour τόνισε πως ο Σίσι απέτυχε να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση (σ.σ. αλήθεια, η Τουρκία κατάφερε να τη σταματήσει ή μήπως την προωθεί;), ενώ το τέλος της κρίσης στον Κόλπο δεν τον ευνοεί καθώς επιβίωσε χάρη στην κρίση αυτή…

Ο Ayman Nour μίλησε για την προσπάθεια ένωσης της αντιπολίτευσης εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως μια συνάντηση υπό την ομπρέλα της ενότητας θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου ή στις 5 Φεβρουαρίου.

Επίσης χαιρέτησε την Τουρκία και τις αξίες του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς φιλοξενεί τα μέλη της Αιγυπτιακής αντιπολίτευσης και για την αλληλεγγύη του προς τον Αιγυπτιακό λαό (σ.σ. φυσικά έπρεπε να ευχαριστήσει τον «πατερούλη Ερντογάν» που τον έσωσε από τον Σίσι).

Ο Νουρ επεσήμανε επίσης την ανάγκη για έναν έντιμο και αξιόπιστο μεσολαβητή για την επίλυση της Αιγυπτιακής κρίσης και υπαινίχθηκε τη δυνατότητα της Τουρκίας να αναλάβει αυτόν τον ρόλο στο μέλλον (!!!).

«Πιστεύω ότι η Τουρκία είναι πάντα μεγάλη και οι ρόλοι της είναι υπέροχοι, ενώ ποτέ δεν εγκαταλείπει τους καταπιεσμένους σε όλα τα μέρη του κόσμου» κατέληξε ο Ayman Nour.

Προφανώς το δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu αποτελεί πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερομένους να ενταχθούν στην Τουρκική ομπρέλα και να οργανώσουν μια νέα ισλαμική επανάσταση στην Αίγυπτο, αποστεθροποιώντας την Ανατολική Μεσόγειο, εξυπηρετώντας τα σχέδια της Τουρκίας για εγκαθίδρυση καθεστώτων που η ίδια θα ελέγχει σε ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο.

Αναμένεται η αντίδραση (λέμε τώρα) της Ευρωπαϊκής δήθεν Ένωσης και της νέας Αμερικανικής κυβέρνησης στα αποσταθεροποιητικά σχέδια των ισλαμιστών νεο-οθωμανών της Άγκυρας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου