Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Συρία: η Ρωσική αεροπορία βομβαρδίζει Τουρκικές θέσεις και οι Τούρκοι βάλουν κατά Ρωσικού ελικοπτέρου

Η Ρωσία και η Τουρκία υποτίθεται συνεργάζονται στη Συρία, αλλά είναι πολύ εύκολο να υπάρξει εμπλοκή των δύο χωρών στο έδαφος της Συρίας.

Από το Σάββατο, η Ρωσική αεροπορία βομβαρδίζει θέσεις των Τουρκόφιλων ανταρτών σε περιοχές που ελέγχονται από την Τουρκία, γύρω από το Χαλέπι. Οι αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων ήταν απάντηση στις επιθετικές κινήσεις των Τουρκόφιλων ανταρτών κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στο χωριό Sawaghanka στη περιοχή Shirawa, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί στρατιώτες του Συριακού στρατού.

Την Κυριακή, μετά από αεροπορική επιδρομή της Ρωσικής αεροπορίας, τουλάχιστον 11 Τουρκόφιλοι αντάρτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν. Οι Ρώσοι στόχευσαν ένα σχολείο έξω από την Αφρίν, που οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, χρησιμοποιούσαν ως στρατιωτική βάση.

Στην συγκεκριμένη περιοχή, οι αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων είναι σπάνιες, καθώς εδώ και 3 χρόνια βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Τούρκων και των ανταρτών που υποστηρίζουν.

Οι Τουρκόφιλοι αντάρτες έκαναν λόγο για «σαφές μήνυμα από τη Ρωσία» που δείχνει ότι «δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές».

Την ίδια μέρα, οι Τουρκικές δυνάμεις έβαλαν με πύραυλο κατά Ρωσικού ελικοπτέρου στο χωρίο al-Derdarah βόρεια της επαρχίας Al-Hasakah, χωρίς όμως να το πλήξουν, καθώς το ελικόπτερο εκτόξευσε αντίμετρα παραπλάνησης του πυραύλου.

Την ίδια ώρα, η περιοχή είχε γίνει στόχος των κυβερνητικών δυνάμεων που την έπληξαν με βολές βαρέων όπλων.

Σποραδικοί βομβαρδισμοί των Τουρκικών δυνάμεων και των Τουρκόφιλων ανταρτών σημειώθηκαν και στα χωριά Tel Tamr της επαρχίας al-Hasakah, με αρκετές βόμβες να πέφτουν στα χωριά Tel Kifji, Tel Jumaa, al-Dardara και στα σιλό της περιοχής Um al-Kaif προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Σήμερα, οι Τουρκικές δυνάμεις και οι Τουρκόφιλοι αντάρτες έβαλαν με βολές πυροβολικού κατά περιοχών δυτικά του Χαλεπίου. Οι κυβερνητικές δυνάμεις απάντησαν, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Η Ρωσία δεν θα ανεχτεί για πολύ τα καμώματα του Ερντογάν και της Τουρκίας στη Συρία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Ερντογάν βγάζει πύρινους λόγους κατά της Ρωσίας και της προσάρτησης της Κριμαίας, την οποία δεν αναγνωρίζει, ενώ συνάπτει συμφωνίες για πώληση Τουρκικών οπλισμένων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών με την Ουκρανία. 

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου