Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

«Ένας δίκαιος κόσμος είναι εφικτός» το νέο βιβλίο του Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι εφικτός», υποστηρίζοντας την παγκόσμια δικαιοσύνη και ισότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu στο βιβλίο του ο Ερντογάν αναφέρει λεπτομερώς το όραμά του που γίνεται επιδίωξη της Τουρκίας, για δικαιοσύνη για όλη την ανθρωπότητα.

Την τελευταία δεκαετία ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζει τα ισλαμικά πολιτικά κινήματα στη Μέση Ανατολή, όπως τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τη Χαμάς, κάτι που προκάλεσε έντονη κριτική από τις περιφερειακές δυνάμεις και ανησυχία από τους δυτικούς συμμάχους. Ο Ερντογάν υπερασπίζεται την πολιτική του, λέγοντας ότι υποστηρίζει τη δημοκρατία ενάντια σε αυταρχικά καθεστώτα.

Επισημαίνοντας διλήμματα της παγκόσμιας πολιτικής, ιδίως σχετικά με την αδικία, την προσφυγική κρίση, τη διεθνή τρομοκρατία και τον αντι-ισλαμισμό, ο Πρόεδρος Ερντογάν υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στον κόσμο, ενώ γίνονται και διακρίσεις.

Στο βιβλίο του ο Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι υπάρχει ανάγκη για ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση, ειδικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, επισημαίνοντας τα προβλήματα νομιμότητας, λειτουργικότητας, αποτελεσματικότητας, συμμετοχής, εκπροσώπησης και διακυβέρνησης των Ηνωμένων Εθνών. 

«Σε έναν κόσμο όπου τα παιδιά πεθαίνουν και σκοτώνονται, κανείς δεν είναι αθώος. … Η δικαιοσύνη είναι ένα από τα πιο επείγοντα ζητήματα στην παγκόσμια σκηνή σήμερα. Δυστυχώς, τα θεσμικά όργανα που είναι υπεύθυνα για την καθιέρωση της παγκόσμιας δικαιοσύνης βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας. ... Σε μια εποχή στην οποία το έλεος έχει χαθεί, έχουμε την ευθύνη να είμαστε εκπρόσωποι της δικαιοσύνης και της φωνής της συνείδησης» αναφέρεται στο βιβλίο του Ερντογάν.

Τουλάχιστον 26 παιδιά έχασαν τη ζωή τους τους πρώτους πέντε μήνες του 2019 στην Τουρκία την ώρα που εργάζονταν, σύμφωνα με έκθεση της εργατικής συνέλευσης για την υγεία και την ασφάλεια της εργασίας (ISIG) που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2019, μια οργάνωση που παρακολουθεί περιστατικά που σχετίζονται με την εργασία στη χώρα.

Στην ετήσια έκθεση που εκπόνησε το Γερμανικό ίδρυμα Bertelsmann Stiftung, η Τουρκία βρίσκεται στην 40η θέση μεταξύ 41 χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το 2019, σε δείκτη κοινωνικής δικαιοσύνης, λαμβάνοντας υπόψη τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία, καταλαμβάνει την 31η θέση στην πρόληψη της φτώχειας, την 41η στην ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, την 37η στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας, την 39η στην ένταξη στην κοινωνική ζωή και την απαγόρευση των διακρίσεων, την 18η στη δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών και την 36η στην υγεία.

Ο Ερντογάν δημοσίευσε το μανιφέστο του. όπως είχε κάνει παλαιότερα ο Αχμέτ Νταβούτογλου με το βιβλίο του για το Στρατηγικό Βάθος, έτσι και ο Πρόεδρος της Τουρκίας δημοσιοποιεί τις απόψεις του για το πως θέλει να πορευτεί η Τουρκία μέσα στον κόσμο τις επόμενες δεκαετίες. 

Αυτά τα βιβλία, πολιτικών εν ενεργεία, θυμίζουν το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ, ο Αγών μου. Είναι καλό να δημοσιοποιούνται, αρκεί βέβαια οι ηγέτες των άλλων χωρών να έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν τι θέλει να ειπωθεί και πως θα αντιμετωπιστεί, εάν πρόκειται για κάτι που είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσει προβλήματα στις υπόλοιπες χώρες.

Το βιβλίο του Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει με τον πιο επίσημο τρόπο, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο υπόλοιπος κόσμος και κυρίως οι γειτονικές χώρες της Τουρκίας, από το νεο-οθωμανικό / ισλαμικό δόγμα που θα ακολουθηθεί στην διακυβέρνηση της Τουρκίας. Αναζητείται οργανωμένη απάντηση.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου