Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Η Νότια Οσετία συζητά με τη Μόσχα την πιθανή της ενσωμάτωση στη Ρωσία

Το θέμα της πιθανής ενσωμάτωσης της Νότιας Οσετίας στη Ρωσία συζητείται σε στενό συντονισμό με τη Μόσχα, δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Νότιας Οσετίας Άλαν Αλμπόροφ.


«Συζητάμε όλα αυτά τα θέματα σε στενό συντονισμό με τη Ρωσική Ομοσπονδία, λαμβάνοντας υπόψη τις διμερείς μας σχέσεις και συμφωνίες» είπε ο Άλαν Αλμπόροφ όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το θέμα, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Sputnik.

Τα δύο μέρη, ακολουθούν κοινή εξωτερική πολιτική, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Νότια Οσετία θα γίνει μέρος της Ρωσίας όταν η κυβέρνηση της Νότιας Οσετίας και η Ρωσία συμφωνήσουν.

Στις 26 Αυγούστου 2008, μετά την ένοπλη επίθεση της Γεωργίας κατά της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δύο περιοχών (της Γεωργίας) που αποσχίστηκαν.

Τις δύο αυτές Δημοκρατίες, σύντομα αναγνώρισαν η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, το Ναούρου και η Συρία, ενώ η Γεωργία και η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του ΟΗΕ, δεν τις αναγνωρίζουν.

Εάν επιβεβαιωθεί η ενσωμάτωση της Νότιας Οσετίας στην Ρωσία, η οποία αποσχίστηκε από την Γεωργία με την στρατιωτική βοήθεια (επέμβαση) της Μόσχας, τότε εξαιτίας των καλών σχέσεων της Γεωργίας με το ΝΑΤΟ θα δημιουργηθεί ένα ακόμη σημείο έντασης και τριβής μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ. Αναμένουμε να δούμε με ποιον τρόπο θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ, εάν αντιδράσει, για το θέμα της Νότιας Οσετίας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου