Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Έκθεση με ΝΑΤΟϊκά λάφυρα στη Μόσχα

Ο Ρωσικός στρατός εκθέτει στο Μουσείο της Νίκης στο Poklonnaya Hill της Μόσχας ΝΑΤΟϊκά και όχι μόνο, λάφυρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.


Η έκθεση περιλαμβάνει 32 εκθέματα οπλικών συστημάτων, τα οποία κατασκευάζονται σε χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά και χώρες φιλικές προς το ΝΑΤΟ και έχουν σταλεί στην Ουκρανία ως βοήθεια. 

Τα λάφυρα προέρχονται από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Τουρκία, την Σουηδία, την Τσεχία, την Φινλανδία, την Αυστρία, την Αυστραλία, τη Νότιο Αφρική και την Ουκρανία.

Στα λάφυρα περιλαμβάνονται Γερμανικά άρματα Leopard 2A6 και Marder, Αμερικανικά Abrams, Bradley και Μ113, International MaxxPro AFV, HMMWV, M1151 και HMMWV M998 θωρακισμένα οχήματα, Γερμανικά M777 towed howitzer, Τουρκικά BMC Kirpi, Βρετανικά Mastiff, AT105 Saxon και Husky TSV AFV, Σουηδικά CV90 AFV, Γαλλικά AMX-10RC, Αυστριακά Pinzgauer 712M, καθώς και όπλα, αντιαρματικά, εκτοξευτές χειροβομβίδων, έγγραφα, χάρτες και μικρά drones.

Οι Ρώσοι εκθέτουν τα λάφυρα πολέμου σε θεματικές ζώνες με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, αλλά και την τοποθεσία που έπεσαν στα χέρια των Ρωσικών δυνάμεων.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link







Με πληροφορίες από TASS και Sputnik


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου