Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Η στυγνή μνημονιακή προπαγάνδα (της κυβέρνησης)

Με βάση τις προβλέψεις του προγράμματος σταθερότητας, το ΑΕΠ μας θα φτάσει το 2025 στα 240 δις € σε ονομαστικούς όρους - όσο ήταν δηλαδή πριν τα μνημόνια.


Μάλιστα! Θριαμβολογεί λοιπόν ο ανεπάγγελτος νομικός και υπουργός οικονομικών μας - χωρίς να λέει βέβαια πως ο πληθωρισμός έκτοτε ανήλθε σωρευτικά στο 21%, οπότε στην ουσία θα πρέπει να αφαιρέσει κανείς περίπου 50 δις €, για να έχει μια σωστή συγκριτική εικόνα.

Εκτός αυτού, θα πρέπει να υπολογίσει την πραγματική ανάπτυξη έκτοτε των άλλων χωρών της ΕΕ -όταν η Ελλάδα βυθιζόταν στην ύφεση.

Μόνο έτσι θα καταλάβει πως οι θριαμβολογίες αποτελούν στυγνή μνημονιακή προπαγάνδα - επίσης γιατί καταντήσαμε προτελευταίοι στο κατά κεφαλήν εισόδημα στην ΕΕ, παρά τη μείωση του πληθυσμού, περνώντας μόνο τη Βουλγαρία που σύντομα θα μας ξεπεράσει.

Γιατί; Επειδή η Βουλγαρία πρόσθεσε από το 2018 περί τις 13 μονάδες στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της, ενώ εμείς μόλις 1 - σημειώνοντας πως η Βουλγαρία είναι μια πάμπτωχη χώρα σε φυσικό, πολιτιστικό και υπόγειο πλούτο, ενώ η Ελλάδα πάμπλουτη.

Ποια είναι η διαφορά μας; Γιατί συγκλίναμε τελικά με τη Βουλγαρία προς τα κάτω, αντί με την ΕΕ προς τα επάνω;

Οι ανίκανες κυβερνήσεις μας και τα μνημόνια, στα οποία μας καταδίκασαν χωρίς λόγο - χωρίς ντροπή και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς.

Τέλος, 20% δημόσιο χρέος/ΑΕΠ η Βουλγαρία, 160% εμείς του success story - συν ένα τεράστιο κρυφό χρέος.

Ας συνεχίσουν λοιπόν οι Έλληνες να ψηφίζουν τους ίδιους - περιμένοντας ανόητα πως το ίδιο πείραμα, με τα ίδια σάπια υλικά, θα έχει άλλο αποτέλεσμα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Πηγή: facebook/analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου