Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026

Τι γίνεται στο Καστελλόριζο;

Από νωρίς σήμερα το πρωί (Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου), Τουρκικό με επανδρωμένο αεροσκάφος πετάει κοντά, ίσως και πάνω από το Καστελλόριζο.


Από εχθές Σάββατο βρίσκεται στο σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελλόριζο, Ρω, Στρογγύλη) ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης για να τιμήσει τα 83 χρόνια από την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση του νησιού στην Ελλάδα.

Σήμερα, ένα τουρκικό drone με διακριτικά TCB817 (Bayraktar) πετάει στα 17.000 πόδια, καταγράφοντας τις κινήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Το να πετάει ένα τουρκικό drone πάνω από τουρκικό έδαφος δεν αποτελεί παράπτωμα. Το να υπάρχουν καταγραφές ότι το drone πέταξε και πάνω από το Ελληνικό νησί (εάν δεν πρόκειται για ηλεκτρονικές παρεμβολές ψευδούς καταγραφής) αποτελεί προσβολή προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και πρόκληση κατά της Ελλάδας.

Η παρουσία του τουρκικού drone στην περιοχή είναι καινούρια. Δεν έχει προηγουμένως καταγραφεί τέτοιου είδους επίμονη πτήση επί ώρες Τουρκικού drone στην περιοχή και προφανώς σχετίζεται με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί.

Ελπίζουμε το τουρκικό drone να μην έχει προχωρήσει και σε πτήση πάνω από Ελληνικό έδαφος, όπως καταγράφεται στο FlightRadar24 και η καταγραφή να αποτελεί ηλεκτρονικές παρεμβολές παραπλάνησης.

Σημείωση: στις 11:55 το drone εξαφανίστηκε από το FlightRadar24.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου