Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Gatestone Institute: 32.000 Χριστιανοί σφαγμένοι

Η δίωξη των Χριστιανών: 32.000 σφαγμένοι Χριστιανοί, είναι ο τίτλος του άρθρου του Raymonde Ibrahim που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου στο έγκριτο Gatestone Institute.

Παρόλο που οι περισσότεροι μουσουλμάνοι δεν εμπλέκονται στη δίωξη Χριστιανών,  οι διώξεις από εξτρεμιστές μουσουλμάνους αυξάνονται. Οι διώξεις δεν είναι τυχαίες αλλά συστηματικές και πραγματοποιούνται ανεξάρτητα από τη γλώσσα, την εθνικότητα ή την χώρα.

Πηγή: Gatestone Institute
Μετάφραση: CosmoStatus


«Οι ακρότητες κατά των Χριστιανών πέρασαν απαρατήρητες αλλά μεγιστοποιήθηκαν και σήμανε συναγερμός στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας και στους πολιτικούς που δεν έδιναν σημασία ή συνεργάζονταν με τους τζιχαντιστές» έγραψε στις 14 Μαΐου 2020 η εφημερίδα The Nigerian Voice.

Εντός του 2020 η Χριστιανική Αλληλεγγύη εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Προειδοποίηση γενοκτονίας των Χριστιανών στη Νιγηρία».

«Η χρήση εκκλησίας ως τουαλέτας είναι μόνο το τελευταίο συμβάν… Έχει γίνει εξαιρετικά σύνηθες να βανδαλίζονται Ελληνικές Ορθόδοξες εκκλησίες και να δέχονται επίθεση από παράνομους μετανάστες στη Λέσβο… Ως μία βαθιά θρησκευόμενη κοινωνία οι Έλληνες σοκάρονται από τις επιθέσεις στις εκκλησίες και εγείρεται η ερώτηση για το αν οι παράνομοι μετανάστες που αναζητούν μια νέα ζωή στην Ευρώπη είναι πρόθυμοι να ενσωματωθούν και να συμμορφωθούν στους κανόνες και τις αξίες των νέων χωρών» έγραψαν οι Greek City Times στις 16 Μαΐου 2020.

Ακολουθούν αναφορές κακοποίησης Χριστιανών από Μουσουλμάνους μέσα στον Μάιο του 2020.

Σφαγές Χριστιανών

Νιγηρία

Από τον Ιανουάριο του 2020 ως τα μέσα Μαΐου, μουσουλμάνοι τρομοκράτες έσφαξαν τουλάχιστον 620 Χριστιανούς (470 οι της οργάνωσης Fulani και 150 οι της οργάνωσης Boko Haram) έγραψε η The Nigerian Voice.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

«Οι αντάρτες της Fulani και της Boko Haram… έχουν εντείνει την αντιχριστιανική τους βία… σφάζοντας τους προηγούμενους 4,5 μήνες του 2020 τουλάχιστον 620 ανυπεράσπιστους Χριστιανούς, ενώ έκαψαν ή κατέστρεψαν τις εκκλησίες και τα σχολεία τους. Οι ακρότητες κατά των Χριστιανών έχουν φτάσει σε ανησυχητικό μέγιστο με τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας και τους πολιτικούς να κάνουν πως δεν βλέπουν ή ακόμη και να συνεργάζονται με τους τζιχαντιστές. Κατά εκατοντάδες καίγονται ή καταστρέφονται τα σπίτια, όπως και οι εκκλησίες και τα σχολεία των Χριστιανών»

Στο άρθρο επίσης αναφέρεται ότι από το 2009 «τουλάχιστον 32.000 Χριστιανοί έχουν σφαγιαστεί από τους τζιχαντιστές της χώρας».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Εντός του τρέχοντος έτους, η Διεθνής Χριστιανική Αλληλεγγύη εξέδωσε «προειδοποίηση γενοκτονίας των Χριστιανών της Νιγηρίας» απαντώντας στην «αυξανόμενη βία κατά των Χριστιανών της Νιγηρίας και άλλων που χαρακτηρίζονται ως «άπιστοι» από τους αντάρτες ισλαμιστές».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Πιο πρόσφατα, τον Μάιο, η οργάνωση για τα Δικαιώματα των Χριστιανών, εξέφρασε την ανησυχία της για «την σιωπή του Προέδρου της Νιγηρίας Muhammadu Buhari, που ως αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων απέτυχε να προστατέψει τους Χριστιανούς και παραμένει σιωπηλός για το θέμα. Μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί ή κατηγορηθεί κανένας αντάρτης της Fulani για τις δολοφονίες, εξέλιξη που του έχει αποθρασύνει». Να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος Muhammadu Buhari ανήκει στους βοσκούς Fulani.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Ο Μουσουλμάνος που δολοφόνησε τον 18χρονο σπουδαστή Michael Nnadi, ομολόγησε από τη φυλακή ότι ο νεαρός «συνέχιζε να κηρύττει το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού» στους απαγωγείς του. Σύμφωνα με την έκθεση της 3ης Μαΐου «την πρώτη μέρα που απήχθη ο Nnadi, δεν άφησε (τον δολοφόνο του) να ησυχάσει, εξαιτίας του αδιάκοπου κηρύγματος του Ευαγγελίου». Στον Mohammed «δεν άρεσε η αυτοπεποίθηση που υπήρχε στο πρόσωπο του νεαρού και έτσι αποφάσισε να τον στείλει στον τάφο πρόωρα».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Μουσουλμάνοι μαχητές από την Ένωση Δημοκρατικών Δυνάμεων που δήλωσαν συμμαχία με το Ισλαμικό Κράτος, δολοφόνησαν τουλάχιστον 17 ανθρώπους, κυρίως άνδρες, στην κατά 95% Χριστιανική χώρα. Ένας ντόπιος δήλωσε πως «πυροβολούσαν στον αέρα. Όταν ο κόσμος έφευγε, έπιασαν μερικούς και τους έκοψαν κομματάκια με ματσέτες». Στα τέλη του 2019, η ίδια ομάδα δολοφόνησε έναν πάστορα επειδή αρνήθηκε να σταματήσει το κήρυγμα και να γίνει μουσουλμάνος.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Επιθέσεις σε Εκκλησίες, νεκροταφεία και Σταυρούς

Ελλάδα

Μουσουλμάνοι μετανάστες λεηλάτησαν και μεταμόρφωσαν εκκλησία στην προσωπική τους τουαλέτα. Πρόκειται για την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στη Μόρια της Λέσβου, που έχει κατακλειστεί από μετανάστες που έρχονται από την Τουρκία.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ.

«Η οσμή είναι ανυπόφορη» δήλωσε ένας ντόπιος κάτοικος. «Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης έχει ενημερωθεί για την κατάσταση, αλλά δεν επιθυμεί να κάνει κάτι για το θέμα, για δικούς του λόγους».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα:
«Αυτό είναι μόνο το τελευταίο συμβάν… Έχει γίνει σύνηθες να βανδαλίζονται και να δέχονται επιθέσεις οι Ελληνικές Ορθόδοξες Εκκλησίες από τους παράνομους μετανάστες στη Λέσβο»…
«Στη βαθιά θρησκευόμενη κοινωνία, οι επιθέσει αυτές αποτελούν σοκ για τους Έλληνες και εγείρεται το ερώτημα, εάν οι παράνομοι μετανάστες που αναζητούν μια νέα ζωή στην Ευρώπη, είναι πρόθυμοι να ενσωματωθούν και να υπακούσουν στους νόμους και τις αξίες των νέων χωρών».
«Για τους κατοίκους της Λέσβου, που είχαν προταθεί για το Νόμπελ 2016, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις δημιουργούν εκνευρισμό, άλλαξαν τη ζωή τους, καθώς δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς στο νησί τους που πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχαν εγκλήματα και παραβατικότητα».
Άλλα περιστατικά στη Λέσβο περιλαμβάνουν «Αφρικανούς μετανάστες να εξευτελίζουν και να βήχουν σε αστυνομικούς εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, ενώ χιλιάδες ελαιόδεντρα έχουν καταστραφεί».

Τουρκία

Στις 8 Μαΐου, ένας άνδρας προσπάθησε να πυρπολήσει μια εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη. Η εκκλησία είχε γίνει στόχος επιθέσεων επανειλημμένα τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και με γκράφιτι. Όταν η αστυνομία συνέλαβε τον επίδοξο πυρπολητή, αυτός είπε πως «την έκαψα επειδή οι Χριστιανοί έφεραν τον κορωνοϊό στην Τουρκία». Σχολιάζοντας το γεγονός, σε άλλο άρθρο αναφέρεται ότι «οι μειονότητες στην Τουρκία, όπως οι Αρμένιοι, οι Ρωμιοί και οι Σύριοι (όλοι Χριστιανοί). Όπως και άλλοι τόποι λατρείας, σποραδικά γίνονται στόχοι επιθέσεων μίσους».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 22 Μαΐου, μέρα μεσημέρι ένα άνδρας σκαρφάλωσε στον φράχτη μιας ιστορικής Αρμενικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη και ξήλωσε τον μεταλλικό Σταυρό και τον πέταξε στο έδαφος, όπως έδειξε κάμερα κλειστού κυκλώματος. Ο άνδρας, που έμοιαζε με δυτικό χίπστερ παρά με φανατικό ισλαμιστή, περπάτησε ως τον Σταυρό, πόζαρε στην κάμερα ασφαλείας και μετά επιτέθηκε στον Σταυρό.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Πακιστάν

Με την προσευχή της Παρασκευής 8 Μαΐου, οπλισμένος όχλος μουσουλμάνων που φώναζε συνθήματα κατά Χριστιανών, επιτέθηκε και έβαλε φωτιά στην εκκλησία της Τριάδας της Πεντηκοστής στην Hakeem Pura. Η 22 ετών εκκλησία βεβηλώθηκε, ενώ ένας μεγάλος Σταυρός και ένας τοίχος κατέρρευσαν. Ο κύριος ένοχος της επίθεσης, ένας μουσουλμάνος που είχε πουλήσει τη γη του στην εκκλησία που μεγάλωνε, άλλαξε γνώμη και ήθελε να του επιστραφεί η γη. Ένας Χριστιανός αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως ο όχλος «αφού επιτέθηκε στους τοίχους και τον Σταυρό, επιτιθόταν σε οποιονδήποτε προσπαθούσε να τους σταματήσει… Δεν έσπασε μόνο ο Σταυρός, ράγισαν και οι καρδιές μας».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Σε άλλη περίπτωση, οι μουσουλμάνοι «άρπαγες γης» κατέλαβαν, βεβήλωσαν και όργωσαν τους τάφους ενός χριστιανικού νεκροταφείου 100 ετών με τρακτέρ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της 22ας Μαΐου «η Χριστιανική κοινότητα διαμαρτυρήθηκε κατά τη βίας και προσπάθησε να σταματήσει τον βανδαλισμό. Όμως απειλήθηκαν με όπλα… Όλοι οι τάφοι που καταστράφηκαν είχαν πάνω τους τον Σταυρό… Σπίτια Χριστιανών γκρεμίστηκαν και άνθρωποι εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η Χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν δέχεται διακρίσεις, καθώς οι θρησκευτικές μειονότητες είναι θύματα έλλειψης δικαιοσύνης, αρπαγής γης και στόχοι εγκληματιών.  Επιπρόσθετα, οι οικονομικές ανισότητες και οι θρησκευτικές προκαταλήψεις στη δικαιοσύνη του Πακιστάν, έχουν κάνει τους αγώνες των Χριστιανοί για να ανακτήσουν τη χαμένη τους γη ακόμη δυσκολότερους».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Σερβία

Στις 31 Μαΐου δύο μουσουλμάνοι μετανάστες εισήλθαν στην εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκυ στο Βελιγράδι κατά την διάρκεια της λειτουργίας και έκλεψαν αρκετούς παραβρισκόμενους, κυρίως ηλικιωμένους. «Ήταν δύο. Μπήκαν στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της λειτουργείας και έκλεψαν δύο τσάντες και τρία κινητά τηλέφωνα» είπε ο επικεφαλής της εκκλησίας, προσθέτοντας:
«Όταν μπήκαν στο Ιερό, χωρίστηκαν σε δύο πλευρές και μόλις ο κόσμος αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, έπιασαν τον έναν και βρήκαν ένα κινητό και χρήματα, από αυτά που είχε κλέψει. Ο άλλος κατάφερε να ξεφύγει με δύο τσάντες που περιείχαν 3.500 και 18.000 Δηνάρια, δηλαδή ολόκληρη τη σύνταξη μιας γυναίκας. Παραδώσαμε τον έναν στην αστυνομία, ενώ ο άλλος ξέφυγε. Πρόκειται για προσβολή. Δεν σέβονται ούτε τη λειτουργία. Τρομερό».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Αίγυπτος

Στις 30 Μαΐου, δύο ημέρες πριν ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνωρίσει την παγκόσμια ημέρα για τους Κόπτες Χριστιανούς, οι Αιγυπτιακές Αρχές κατεδάφισαν την μοναδική Κοπτική εκκλησία στο χωριό Koum al-Farag, παρόλο που χτίστηκε πριν 15 χρόνια και εξυπηρετούσε τις ανάγκες 3.000 Χριστιανών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η κατεδάφιση της εκκλησίας αποτελούσε τιμωρία για το χτίσιμο δωματίων για το κατηχητικό… Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες, μουσουλμάνοι εξτρεμιστές ξεκίνησαν τις επιθέσεις σε Χριστιανούς».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «σύμφωνα με την αρχαία ισλαμική παράδοση, ή το εθιμικό δίκαιο, οι εκκλησίες δεν πρέπει να ξεχωρίζουν και δεν πρέπει να φαίνονται τα Χριστιανικά σύμβολα, εάν υπάρχει χτισμένο δίπλα ένα τζαμί».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Οι Αρχές αποφάσισαν να λύσουν το θέμα κατεδαφίζοντας την εκκλησία. Χρειάστηκαν 6 ώρες για να τα καταφέρουν.

«Η απόφαση δεν ήταν καλοδεχούμενη από τους Χριστιανούς του χωριού. Έτσι διαμαρτυρήθηκαν εμφανιζόμενοι στον επίμαχο τόπο κρατώντας στοιχεία. Όμως η αστυνομία και κάποιοι εξτρεμιστές, άρχισαν να προσβάλουν και να χτυπούν Χριστιανούς, συμπεριλαμβανομένων γυναικόπαιδων. Ο επικεφαλής της εκκλησίας δέχτηκε τόσες πολλές μπουνιές στο κεφάλι και στο στήθος που ξεψύχησε» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Σε μια άλλη επίθεση, κατά τις πρωϊνές ώρες της 16ης Μαΐου, ένας τεχνικός κλιματιστικών έριξε βόμβα μολότοφ στο εσωτερικό της εκκλησίας της Παναγίας στην Αλεξάνδρεια. Σύμφωνα με δημοσίευμα «μια κάμερα ασφαλείας οδήγησε στη σύλληψη του δράστη. Ευτυχώς κανένας δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση. Παραδόξως ο δημόσιος κατήγορος θεωρεί πως ο δράστης είναι ψυχικά άρρωστος και δεν πρόκειται για θρησκευτικό έγκλημα. Με βάση προηγούμενες περιπτώσεις, είναι εξαιρετικά απίθανο ο δράστης να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε συνέπειες για την προσπάθειά του να πυρπολήσει την εκκλησία».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Μοζαμβίκη

Ισλαμιστές τρομοκράτες επιτέθηκαν σε μοναστήρι. Οι τέσσερεις μοναχοί κατάφεραν να κρυφτούν και γλύτωσαν. Όμως, το νοσοκομείο που έχτιζαν για το κοντινό χωριό καταστράφηκε από τους ένοπλους μουσουλμάνους. Σύμφωνα με δημοσίευμα:
«Ελάχιστα είναι γνωστά για τους δράστες και μέχρι πρόσφατα υπήρχαν αμφιβολίες για το αν ήταν ισλαμιστές. Αλλά δήλωσαν πως πολεμάνε για την επιβολή του νόμου της Σαρίας στη Βόρεια Μοζαμβίκη… Η επίθεση στο μοναστήρι και η καταστροφή του νοσοκομείου που έχτιζαν οι μοναχοί στο χωρίο, είναι η δεύτερη πιο σοβαρή επίθεση κατά Χριστιανών από την έναρξη των προβλημάτων. Τον προηγούμενο μήνα, μια Καθολική Αποστολή δέχτηκε επίθεση. Ευτυχώς κανείς δεν σκοτώθηκε. Άλλες κοινότητες δεν στάθηκαν τόσο τυχερές, καθώς οι αντάρτες άφησαν πίσω τους πολλούς νεκρούς και καταστροφές στα χωριά που επιτέθηκαν».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Νιγηρία

Στις 7 Μαΐου ένα ελικόπτερο βομβάρδισε και κατέστρεψε μια εκκλησία. Ευτυχώς ήταν άδεια κατά την επίθεση και δεν αναφέρθηκαν θύματα. Σύμφωνα με δημοσίευμα:
«Το ελικόπτερο έκανε κύκλους στην περιοχή, ρίχνοντας κάποια πράγματα. Δεν γνωρίζουμε τι έριχναν, αλλά εχθές το απόγευμα, το ελικόπτερο έριξε μία βόμβα… Η εκκλησία καταστράφηκε, όπως και κοντινά κτίρια. Αρκετές ώρες μετά το περιστατικό, περίπου 100 οπλισμένα άτομα πέρασαν από το χωρίο. Άλλοι περπατούσαν, άλλοι ήταν με μοτοσικλέτες. Ένας κουβαλούσε μια σημαία, που όμως δεν ήταν της Νιγηρίας. Ένας άλλος έφτιαχνε Αραβικά σύμβολα… Οι άνθρωποι έφυγαν από το χωριό… Η ερώτηση είναι ποιος επέβαινε στο ελικόπτερο και έριξε τη βόμβα; Ανησυχούμε πολύ… Εάν πρόκειται για λάθος των δυνάμεων ασφαλείας, θα πρέπει να μας το πουν και να καθησυχάσουν τον κόσμο».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Αλγερία

Σύμφωνα με δημοσίευμα, τέσσερεις μουσουλμάνοι φρουροί υπεύθυνοι για την προστασία μιας εκκλησίας, την βανδάλισαν και πέταξαν κάτω το άγαλμα της Παναγίας.
«Το εκκλησάκι της Santa Cruz που χτίστηκε με πέτρες από το βουνό Murdjadjo έγινε στόχος ληστών. Τέσσερεις ληστές κατέστρεψαν το άγαλμα της Παναγίας κατά την προσπάθειά τους να το κλέψουν. Επίσης κατέστρεψαν και άλλα ιερά αντικείμενα».
Αργότερα ανακαλύφθηκε πως οι ληστές ήταν οι φρουροί της εκκλησίας.
«Η Χριστιανική κοινότητα της Αλγερίας καταδικάζει τον εκφοβισμό που δέχεται. Πολλοί Χριστιανοί έχουν καταγγείλει το κλείσιμο πολλών εκκλησιών. Πολλές ευαγγελικές ενώσεις και οργανώσεις ζητούν τον τερματισμό στην αυξανόμενη πίεση και εκφοβισμό από την Αλγερινή κυβέρνηση».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Ιράν

Την Κυριακή 17 Μαΐου ένα Χριστιανικό νεκροταφείο πυρπολύθηκε, δύο μόλις ημέρες μετά από την πυρπόλυση του τάφου των βιβλικών Εσθήρ και Μορδεχάι, κατά την 72η επέτειο της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ. Η ζημιά στον τάφο, που αποτελεί ιερό τόπο για Χριστιανούς και Εβραίους, ήταν μικρή. Ελάχιστε πληροφορίες έγιναν γνωστές για την φωτιά στο Χριστιανικό νεκροταφείο, εκτός από το βίντεο που δείχνει τους καπνούς. Ένας Ινδικός ναός επίσης πυρπολύθηκε τον Μάιο.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Γαλλία

Άγνωστοι βάνδαλοι έκοψαν έναν σημαντικό Σταυρό που βρισκόταν στην κορυφή του Pic Saint-Loup από το 1911 και ήταν ορατός από χιλιόμετρα μακριά. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «καθώς η Ευρώπη γίνεται μάρτυρας αυξανόμενων βανδαλισμών και βεβήλωσης Χριστιανικών μνημείων, τα περισσότερα περιστατικά σημειώνονται στη Γαλλία, όπου εκκλησίες, σχολεία, νεκροταφεία και μνημεία βανδαλίζονται, βεβηλώνονται και καίγονται, με ρυθμό 3 ανά ημέρα, σύμφωνα με κυβερνητικές ανακοινώσεις».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Παρόλο που η ταυτότητα των βανδάλων του τελευταίου περιστατικού δεν είναι γνωστή, φαίνεται πως τα Δυτικά Ευρωπαϊκά κράτη με μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων μεταναστών, διαπιστώνουν δυσανάλογα μεγάλη αύξηση επιθέσεων σε εκκλησίες και Χριστιανικά σύμβολα.

Σύμφωνα με μελέτη του 2017 στη Γαλλία, που έχει τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Ευρώπη, «οι επιθέσεις Ισλαμιστών εξτρεμιστών σε Χριστιανούς» αυξήθηκαν κατά 38%, από 273 το 2015 σε 376 το 2016. Η πλειοψηφία των επιθέσεων έγινε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και «πολλές από τις επιθέσεις έγιναν σε εκκλησίες και άλλους τόπους λατρείας».
Ομοίως, περίπου τα Χριστούγεννα του 2016, σε μια Γερμανική περιοχή όπου ζουν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο μουσουλμάνοι, περίπου 50 Χριστιανικά αγάλματα (μεταξύ αυτών και του Χριστού) αποκεφαλίστηκαν και βρέθηκαν σπασμένοι Σταυροί.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Απαγωγές, βιασμοί και υποχρεωτική αλλαγή Πίστης Χριστιανών γυναικών

Νιγηρία

Μεταξύ 23 Μαρτίου και 30 Απριλίου, έξι νεαρά κορίτσια και μια μεγαλύτερη παντρεμένη γυναίκα που είναι Χριστιανοί, απήχθησαν. Η οργάνωση Hausa Christian Foundation ανακοίνωσε πως «εργάζονται για τα τραγικά γεγονότα της απαγωγής και βίαιου εξισλαμισμού, παρά το ότι το λοκντάουν περιόρισε τις προσπάθειες».

«Η συνήθης πρακτική λέει πως τα κορίτσια αυτά θα αναγκαστούν να παντρευτούν και θα κακοποιηθούν σεξουαλικά, σωματικά και ψυχολογικά. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα σώσουμε αλλά οι προσπάθειές μας έχουν σταμτήσει από την κυβέρνηση που επέβαλε λοκντάουν και όλα είναι σε αναμονή… Η απλή εξήγηση στην αδικία και την καθυστέρηση που μας έχει επιβληθεί είναι η πίστη μας στον Ιησού Χριστό», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 2 κορίτσια.

Πακιστάν

Σύμφωνα με δημοσίευμα της 2ας Μαΐου, απήχθη άλλο ένα κορίτσι Χριστιανή.
«Στις 16 Απριλίου ένα κορίτσι 14 ετών, Χριστιανή στο θρήσκευμα απήχθη από ομάδα ένοπλων μουσουλμάνων. Η οικογένεια του κοριτσιού κατέθεσε στην αστυνομία και εκλιπαρεί για την απελευθέρωσή της… Η Myra Shehbaz απήχθη από ομάδα μουσουλμάνων ανδρών με αρχηγό τον Muhammad Naqash. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν πως το κορίτσι δέχτηκε την επίθεση καθώς πήγαινε στη δουλειά της το απόγευμα της Κυριακής… Οι απαγωγείς της την έβαλαν με τη βία σε αυτοκίνητο, παρά την αντίσταση που πρόβαλε… Οι απαγωγείς ήταν οπλισμένοι και πυροβολούσαν στον αέρα…. Η μητέρα το κοριτσιού φοβάται πως η κόρη της θα βιαστεί, θα εξισλαμιστεί βιαίως ή στη χειρότερη περίπτωση θα τη σκοτώσουν… Υπολογίζεται πως 1000 γυναίκες και κορίτσια από τις Χριστιανικές και Ινδουιστικές κοινότητες του Πακιστάν δέχονται επιθέσεις, πέφτουν θύματα απαγωγής, εξαναγκάζονται να παντρευτούν τον βιαστή τους και βιαίως εξισλαμίζονται κάθε χρόνο».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Αίγυπτος

Στις 22Μαΐου η Κοπτική Αλληλεγγύη (Χριστιανοί της Αιγύπτου) ανακοίνωσε ότι:
«Οι αυτόχθονες Κόπτες Χριστιανοί της Αιγύπτου συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν αυξανόμενες διώξεις, από την κυβέρνηση και την κοινωνία… Προς απόδειξη, τουλάχιστον πέντε γυναίκες Κόπτες, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων, έχουν απαχθεί ή εξαφανιστεί τις τελευταίες εβδομάδες και το αιγυπτιακό κράτος δεν έχει καταβάλει καμία προσπάθεια για να απελευθερωθούν… Η Ranya Abd al-Masih, Κόπτης, σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών, από μια πόλη που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας Κάιρο... συνεχίζει να κρύβεται, παρά τις διαμαρτυρίες της εκκλησίας της περιοχής, που εκφράζει τη λύπη του για τη συνολική έλλειψη αντίδρασης από τις αρχές».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Μίσος κατά και κακομεταχείριση των Χριστιανών

Αυστρία

Τοπική εφημερίδα έγραψε:
«Ένα γκράφιτι που δικαίως προκαλεί ταραχή. Το σλόγκαν «Οι χριστιανοί πρέπει να πεθάνουν» είναι ευδιάκριτο στον σιδηροδρομικό σταθμό Traisen-Markt. Πάνω από αυτό, με το ίδιο στυλ, οι λέξεις «Allach Akkbar». Το σβήσιμο του γκράφιτι έχει ήδη ξεκινήσει και θα κοστίσει περίπου 500 ευρώ».
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Ουγκάντα

Μουσουλμάνος πατέρας έκαψε την κόρη του επειδή έγινε Χριστιανή. Καθώς ταξίδευε με τον πατέρα της, έναν σεΐχη της Μουσουλμανικής κοινότητας, η Rehema Kyomuhendo 24 ετών, ήρθε σε επαφή με το Ευαγγέλιο και έγινε Χριστιανή. Τη νύχτα της 4ης Μαΐου, καθώς έμενε στο σπίτι της θείας της μαζί με τον πατέρα της, τηλεφώνησε σε μια Χριστιανική αδελφότητα: «Όταν με άκουσε ο πατέρας μου ξύπνησε και άρχισε να με δέρνει» είπε η Rehema Kyomuhendo. «Απείλησε ότι θα με σκοτώσει». Έσπασε ένα δοχείο φυσικού αερίου, έβαλε φωτιά στα κομμάτια και άρχισε να καίει την κόρη του. Οι φωνές της ξύπνησαν την θεία που κατάφερε να την προστατέψει. Η Rehema θα χρειαστεί να μείνει στο νοσοκομείο για περισσότερο από 1 μήνα. Κανείς δεν ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία, από φόβο προς τον πατέρα της Rahema.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Πακιστάν


Σε άλλο ένα παράδειγμα κακομεταχείρισης Χριστιανών, σε σχέση με τον covid-19 «ένας Ισλαμιστής κληρικός υποστηρίζει πως η οργάνωσή του χρησιμοποιεί βοήθεια τροφίμων μέσω του covid-19 για να εξισλαμίσει κόσμο». Σύμφωνα με δημοσίευμα της 8ης Μαΐου, μιλώντας στην Πακιστανική τηλεόραση, ο κληρικός καυχιέται για το πώς όταν ένας άπορος χριστιανός άντρας ήρθε για βοήθεια «το προσωπικό της οργάνωσης του πρόσφερε τρόφιμα αν γινόταν μουσουλμάνος και εκείνος δέχτηκε». Στη συνέχεια, ο άνδρας μετονομάστηκε σε Muhammad Ramadan, υποδηλώνοντας ότι η μετατροπή του είχε συμβεί κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού ιερού μήνα. Ο κληρικός πρόσθεσε ότι ο Muhammad Ramadan άρχισε τη νηστεία (πράγμα αντιφατικό δεδομένου ότι η πείνα είναι αυτή που τον ώθησε αρχικά να αλλαξοπιστήσει.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΟ COSMOSTATUS
Το άρθρο προέρχεται από το έγκριτο Gatestone Institute και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ή να θεωρηθεί ρατσιστικό ή πως προκαλεί ισλαμοφοβία. Η αλήθεια πρέπει να λέγεται ακόμη και όταν δεν αρέσει.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου