Στην ΕΕ μάλλον κάποιοι δεν έχουν σώας τα φρένας και παρόλα αυτά διατηρούν θέσεις από τις οποίες αποφασίζουν για το μέλλον όλων μας, χωρίς φυσικά να μας ρωτήσουν.
Η κίνηση της ΕΕ για την απαγόρευση της λεβάντας πυροδότησε ακόμη και προτάσεις για έξοδο της Γαλλίας από την δήθεν Ένωση, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Βρετανικής Express.
Το σχέδιο κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη λεβάντα ως επικίνδυνο φυτό! Βάσει των νέων κανονισμών θα πρέπει να υπάρχει ειδική σήμανση σε κάθε προϊόν που χρησιμοποιεί λεβάντα!
Για τους οινοπαραγωγούς στη Γαλλία, τα οφέλη της λεβάντας είναι πολλαπλά. Δρα ως αντιφλεγμονώδες και καταπραϋντικό.
Με τον νέο κανονισμό της ΕΕ, όλα τα αιθέρια έλαια θα μπορούσαν να θεωρηθούν επικίνδυνα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε πολλά προϊόντα της Ελληνικής γης.
Οι Γάλλοι διαμαρτύρονται για τα τρελά που σκέφτονται κάποιοι χαρτογιακάδες στις Βρυξέλες: «Για πόσο ακόμη θα επιτρέπουμε στους Ευρωπαίους να θέτουν σε κίνδυνο εξαφάνισης τους αρχαίους τομείς του εμπορίου μας, με τη δικαιολογία της τυποποίησης;» έγραψε Γάλλος αγρότης στο Twitter.
Ο ηγέτης της Generation Frexit, Charles-Henri Gallois δήλωσε: «Τα αιθέρια έλαια λεβάντας ή τα τυριά μας, η ΕΕ θέλει να ελέγχει και να καθιστά ευαίσθητα τα πάντα. Είναι καιρός να πάρουμε πίσω τον έλεγχο και να αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον μας, τα πρότυπά μας, τους νόμους μας και το μοντέλο της κοινωνίας μας».
Το σχέδιο για την απαγόρευση της λεβάντας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τις Βρυξέλλες το 2016. Οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί συνέδεσαν το φυτό με χημικές τοξίνες!
Το φυτό καλλιεργείται από περίπου 1.500 παραγωγούς, που αντιπροσωπεύουν 30.000 θέσεις πλήρους εργασίας, που περιλαμβάνει και υπηρεσίες στα εκατομμύρια τουριστών που επισκέπτονται τη νότια Γαλλία για τη θέα των μωβ αγρών λεβάντας.
Για πολλούς, η Προβηγκία είναι συνώνυμη με τη λεβάντα. Μια λεβάντα τόσο εκλεπτυσμένη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή αρωμάτων, καλλυντικών και στην αρωματοθεραπεία. Υπάρχει και η υβριδική λεβάντα, που ονομάζεται λεβαντίνη. Η λεβαντίνη είναι φθηνότερη και χρησιμοποιείται για να αποκτούν ωραίο άρωμα τα σαπούνια, τα απορρυπαντικά και τα αποσμητικά χώρου.
Σύμφωνα με την ΕΕ, το έλαιο της λεβάντας μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και γι’ αυτό θέλει να το τοποθετήσει στις χημικές τοξίνες! Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα λεβάντας θα πρέπει να φέρουν ετικέτες με έντονες μαύρες και κόκκινες προειδοποιητικές ετικέτες με μηνύματα όπως «μπορεί να είναι θανατηφόρα σε περίπτωση κατάποσης ή εισπνοής».
Οι παραγωγοί λένε ότι οι κανονισμοί της ΕΕ είναι ακραίοι, καθώς οι αλλεργίες από λάδι λεβάντας συνήθως προκαλούν μόνο εξανθήματα, ενώ θα αποδειχθούν πολύ ακριβοί για τους μικρούς αγρότες.
Το λάδι λεβάντας χρησιμοποιήθηκε ως αντισηπτικό μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα και ακόμη και σήμερα βραβεύεται για τις θεραπευτικές και ηρεμιστικές του ιδιότητες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει ότι κάθε ουσία της οποίας το περιεχόμενο εξαρτάται από την ποσότητα της έκθεσής της στον ήλιο και το είδος του εδάφους από το οποίο προέρχεται, είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί ως χημικό προϊόν.
Οι αρχές της ΕΕ συναντήθηκαν με τους παραγωγούς λεβάντας το 2016 για να επεξεργαστούν τρόπους για να βοηθήσουν τους παραγωγούς να συμμορφωθούν με το νόμο. Όμως, ελάχιστα έχουν αλλάξει από τότε. Οι Γάλλοι παραγωγοί δεν αντιτίθενται στο να αναφέρουν έναν πιθανό κίνδυνο αλλεργίας στο προϊόν τους, αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στη σήμανση των προϊόντων που χρησιμοποιούν λεβάντα με σήματα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται για τη σήμανση επικίνδυνων χημικών ουσιών που προέρχονται από βιομηχανικές διαδικασίες, όπως υδροχλωρικό οξύ ή προϊόντα καθαρισμού.
Επιπλέον, οι παραγωγοί είναι αντίθετοι στο να είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή της χημικής ανάλυσης στο προϊόν της λεβάντας, καθώς πολλοί μικροκαλλιεργητές δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την ακριβή αυτή διαδικασία.
Τελικά, οι χαρτογιακάδες της ΕΕ, που δεν έχουν ιδέα για το τι πραγματικά θα πει εργάζομαι, για το τι σημαίνει πρωτογενής παραγωγή, για το τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας αγρότης, θα καταστρέψουν την Ευρωπαϊκή γεωργία και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Ας τους καταστρέψουμε εμείς (με την ψήφο μας όταν θα έρθει η ώρα) πριν μας καταστρέψουν αυτοί.
Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου