Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Ο Έβρος κείται μακράν : η φωτιά καίει για 13η ημέρα

Για 13η ημέρα συνεχίζεται η φωτιά στον Έβρο, έχοντας κάψει σχεδόν 850.000 στρέμματα κυρίως δάσους, παρθένου δάσους, του φημισμένου δάσους της Δαδιάς – Λευκίμης (γράφεται με ένα μ).


Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα χρειαστούν 100 – 150 χρόνια για να ξαναγίνει το δάσος όπως ήταν. Εάν βέβαια αφεθεί να αναγεννηθεί, εάν στη θέση του δεν φυτρώσουν ανεμογεννήτριες (πάντα στο όνομα της μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και της δήθεν παραγωγής φθηνής ενέργειας) και δεν βοσκήσουν στις καμένες περιοχές πρόβατα και κατσίκια. Η οικολογική καταστροφή στην χλωρίδα και την πανίδα είναι ανυπολόγιστη. Το οξυγόνο που προσέφερε το δάσος, θα λείψει σε όλους.

Το κράτος τον Αθηνών και των γλοιωδών τηλεοπτικών ΜΜΕ, ασχολήθηκε για 2 - 3 ημέρες με τη φωτιά, όταν αυτή απείλησε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωσή του. Το όλο ζήτημα θεωρήθηκε πιασάρικο για τους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που θεώρησαν ότι με τις ζωντανές και δακρύβρεχτες ανταποκρίσεις τους από την Αλεξανδρούπολη θα αύξαναν την τηλεθέασή τους.

Οι παρουσιαστές των ειδήσεων, αλλά και πολλοί ρεπόρτερ, δεν έλεγαν καν σωστά τα ονόματα των χωριών και των περιοχών στα οποία μαινόταν η φωτιά. Τόσο πολύ νοιάστηκαν για την εγκυρότητα των ειδήσεων που μετέφεραν στο πανελλήνιο… Τόσο πολύ νοιάζονται για τον Έβρο, τον οποίο έχουν ακουστά μόνο από τις αφηγήσεις όσων υπηρέτησαν εκεί την στρατιωτική τους θητεία ή επειδή κάποτε κάποιος τους απείλησε πως θα τους στείλει στον Έβρο για τιμωρία…

Αποδείχθηκε περίτρανα και αποδεικνύεται καθημερινά, ότι ο Έβρος κείται μακράν για το κράτος των Αθηνών.

Εδώ και αρκετές ημέρες τα μεγάλα (τρομάρα τους) τηλεοπτικά δίκτυα ασχολούνται ελάχιστα με την φωτιά που καίει τον Έβρο. Ίσως με μικρές ανταποκρίσεις και μικρές αναφορές στα μηνύματα του 112 που καλούν τους κατοίκους των χωριών του Έβρου να τα εκκενώσουν, καθώς η είδηση της εκκένωσης χωριών ανεβάζει την τηλεθέαση.

Από τη στιγμή που επινοήθηκε και λειτούργησε το 112, σταμάτησε ή απέτυχε η κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από την Αλεξανδρούπολη, σήμερα 31 Αυγούστου και 13η ημέρα που κατακαίει η φωτιά τα δάση του Έβρου, στην περιοχή επιχειρούν 6 Canadair (τουλάχιστον τα 2 δεν είναι Ελληνικά όπως είδαμε), 5 air tractor, 1 ελικόπτερο Erickson, 1 ελικόπτερο Kamov και 1 ελικόπτερο Agusta Bell.

Το Πυροσβεστικό Σώμα στην χθεσινή του ανακοίνωση (η ώρα είναι 13:10 της 31ης Αυγούστου και ακόμη δεν υπάρχει νέα ανακοίνωση) αναφέρει:

«Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία (δύο (2) αεροσκάφη, που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Γερμανία (δύο (2) αεροσκάφη, που επιχείρησαν στην Αλεξανδρούπολη), Ισπανία (δύο (2) αεροσκάφη, που επιχείρησαν στην Κοτρωνιά Έβρου), Κύπρο (30 πυροσβέστες, που επιχειρούν στις Τρείς Βρύσες Έβρου), Ρουμανία (52 πυροσβέστες με 10 οχήματα, που επιχειρούν στα μεταλλεία Κίρκης, στην Αλεξανδρούπολη), Τσεχία (35 πυροσβέστες με έξι (6) οχήματα, που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου), Βουλγαρία (36 πυροσβέστες με τέσσερα (4) οχήματα, που επιχειρούν στην περιοχή Λεπτοκαρυά Έβρου),  Σλοβακία (39 πυροσβέστες με 10 οχήματα, που επιχειρούν στην περιοχή Λύρα Έβρου), καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία (46 πυροσβέστες με πέντε (5) οχήματα, που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου) και από Σερβία (30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, που επιχειρούν στο Παπίκιο Κομοτηνής)».

Είναι πλέον προφανές ότι κάτι δεν πήγε καθόλου καλά με την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε πριν από 13 ημέρες στην Μελία (και όχι Μέλια) του Έβρου. Η φωτιά δεν κατασβέστηκε ενώ έκαιγε κυρίως χορτολιβαδική έκταση και έτσι έφτασε και στο περιαστικό δάσος της Αλεξανδρούπολης.

Ταυτόχρονα ξέσπασε φωτιά και στο δάσος της Δαδιάς – Λευκίμης. Τυχαίο; Μάλλον όχι... Έτσι, κάποια στιγμή οι δύο φωτιές ενώθηκαν και πλέον καίνε εντός του Δήμου Σουφλίου, το σημαντικό οικοσύστημα που ανήκει στο δίκτυο Natura.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής και στον Έβρο, θέλοντας, όπως είπε, να δείξει πόσο σημαντική είναι η περιοχή του Έβρου. Ευτυχώς δεν κράτησε την έδρα του Έβρου. Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι ο Έβρος δεν έχει καμία σημασία για την κυβέρνησή του.

Η κυβέρνηση δεν αδιαφορεί μόνο για την φωτιά που καίει για 13η ημέρα τον Έβρο, αδιαφορεί και για την κίνηση των διακινητών παράνομων μεταναστών με αυτοκίνητα ανάποδα στην Εγνατία Οδό. Παρόλο που έχουν ήδη σκοτωθεί 2 αθώοι και ανυποψίαστοι Εβρίτες, παρόλο που καθημερινά κινδυνεύουν δεκάδες άλλοι, παρόλο που βίντεο με την ανάποδη κίνηση των αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό έχουν κατακλείσει το διαδίκτυο, δεν έχει γίνει τίποτα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Εχθές Τετάρτη, έκλεισε η Εγνατία Οδός για 15 λεπτά στα διόδια της Μέστης, μέχρι να συλληφθεί ή να αποχωρήσει εξ’ αυτής ο διακινητής παράνομων μεταναστών που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα.

Και αναρωτιέται ο κάθε λογικά σκεπτόμενος κάτοικος του Έβρου: γιατί δεν τοποθετούνται ειδικά καρφιά (μόνιμη εγκατάσταση) σε συγκεκριμένα σημεία των εισόδων και εξόδων της Εγνατίας Οδού, ώστε να είναι αδύνατη η ανάποδη κίνηση αυτοκινήτων; Πρέπει να κινηθούν ανάποδα έξω από το Μαξίμου για να δραστηριοποιηθεί η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη;

Έχει αντιληφθεί το κράτος του κέντρου των Αθηνών, τι συμβαίνει με τους παράνομους μετανάστες στον Έβρο; Πόσα προβλήματα δημιουργούν στην τοπική κοινωνία; Έχουν αντιληφθεί στη Βουλή οι επαγγελματίες δικαιωματιστές και δήθεν υπαρασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παρανόμως εισερχομένων στη χώρα, ότι οι επιθέσεις σε οδηγούς αυτοκινήτων συνεχίζονται, με σκοπό να τους κλέψουν το αυτοκίνητο ώστε να κινηθούν προς την ενδοχώρα; Όμως, τα Αθηναϊκά ΜΜΕ, αρνούνται να μεταφέρουν αυτές τις ειδήσεις. Βλέπετε δεν πρέπει να γίνονται γνωστές και να ενοχλούνται η κυβέρνηση και οι ψευτοπροοδευτικοί δικαιωματιστές που βρίσκονται εντός Βουλής.

Οι βουλευτές και η κυβέρνηση όλων των κομμάτων, εκλέγονται για να προωθούν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της χώρας. Τα συμφέροντα των Ελλήνων και της Ελλάδας.

Όμως αυτό που κάνουν πολύ καλά τα ΜΜΕ της Αθήνας, είναι να μέμφονται (να μαλώνουν), να βαφτίζουν ακροδεξιούς, σερίφηδες και φασίστες, όσους κατοίκους του Έβρου τολμάνε να κάνουν το αυτονόητο, υποβοηθώντας το έργο στης Αστυνομίας, συλλαμβάνοντας κάθε λογής παράνομους, τους οποίους παραδίδουν στην αστυνομία και την δικαιοσύνη, η οποία στη συνέχεια, αντί να τους απελαύνει, τους αφήνει ελεύθερους.

Και μετά αναρωτιούνται όλοι οι χαρτογιακάδες στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, γιατί ανεβαίνουν τα ποσοστά της ακροδεξιάς! Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη και θα καταλάβουν.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου