Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Οι πλέον αντιρώσοι επίτροποι επικεφαλής Εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας της ΕΕ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσίασε τη σύνθεση της νέας Κομισιόν, που προτείνει προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο και αναμένεται να την εγκρίνει.


Ο Έλληνας επίτροπος, Απόστολος Τζιτζικώστας, θα είναι αρμόδιος για τα χαρτοφυλάκια των βιώσιμων μεταφορών και του τουρισμού, ενώ ο Κύπριος επίτροπος Κώστας Καδής, αναλαμβάνει τα χαρτοφυλάκια της αλιείας και των ωκεανών.

Τα δύο κρισιμότερα χαρτοφυλάκια, αυτά της Εξωτερικής Πολιτικής και της Άμυνας, τα αναλαμβάνουν δύο επίτροποι από τις Βαλτικές χώρες, που είναι πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Αυτό σημαίνει, ότι εξ ορισμού η στάση τους θα είναι κατά της Ρωσίας και δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουν νερό στα κρασί τους για να επέλθει ένας δίκαιος συμβιβασμός με την Ρωσία αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενέργεια.

Συγκεκριμένα, η Kaja Kallas από την Εσθονία θα αναλάβει Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, ενώ θα είναι και Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Άμυνας της ΕΕ. Ο Andrius Kubilius από την Λιθουανία, θα αναλάβει Επίτροπος Άμυνας και Διαστήματος.

Είναι δυνατόν να περιμένουν οι Ευρωπαϊκοί λαοί οι σχέσεις της ΕΕ με την Ρωσία να βελτιωθούν με τους δύο αυτούς ανθρώπους επικεφαλής; Άνθρωποι που δεν επιλέχτηκαν / εκλέχτηκαν από τους Ευρωπαϊκούς λαούς, αλλά τοποθετούνται εκεί από τις ελίτ των Βρυξελλών. Όπως στην ελίτ των Βρυξελλών ανήκει και η Γερμανίδα Ursula von der Leyen που θα συνεχίσει να είναι η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτά να έχουν υπόψη τους οι Έλληνες ψηφοφόροι, ώστε την επόμενη φορά, να ψηφίσουν ανάλογα με το Εθνικό συμφέρον και όχι μόνο με την λεγόμενη «σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου