Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Διάλυση της ΕΕ βλέπουν οι Ευρωπαίοι πολίτες

Η πιθανότητα να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις προσεχείς δεκαετίες φαίνεται πως κυριαρχεί στη σκέψη των Ευρωπαίων πολιτών. Προφανώς οι Ευρωπαίοι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με την δήθεν Ένωση των γραφειοκρατών, της λιτότητας και της παγκοσμιοποίησης.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε σε 14 χώρες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους πιστεύουν πως η ΕΕ θα διαλυθεί ως το 2040.

Πιο σίγουροι για τη διάλυση της ΕΕ εμφανίζονται στην έρευνα οι Σλοβάκοι (66%) και ακολουθούν οι Γάλλοι, οι Γάλλοι, οι Ρουμάνοι, οι Πολωνοί και οι Ιταλοί (58%). Στη συνέχεια βρίσκονται οι Έλληνες με 57%, οι Τσέχοι (56%), οι Ούγγροι (53%), οι Ολλανδοί (52%), οι Γερμανοί (51%) και οι Αυστριακοί (50%). Αντίθετα, οι Σουηδοί (44%), οι Δανοί (42%) και οι Ισπανοί (40%) δίνουν χαμηλά ποσοστά στην πιθανότητα διάλυσης της ΕΕ.

Χαμηλά αλλά αξιοσημείωτα είναι και τα ποσοστά που δίνουν οι Ευρωπαίοι στην πιθανότητα πολέμων μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, με τους Γάλλους να δίνουν πιθανότητες 34%, τους Πολωνούς 33% και τους Γερμανούς 27%.

Το ένα τρίτο (1/3) των Ευρωπαίων δηλώνουν πως δεν τους φτάνουν τα χρήματα που κερδίζουν για να βγάλουν τον μήνα, με τους Έλληνες να είναι πρώτοι στην κατηγορία αυτή με 95%.  Πιο «πλούσιοι» φαίνεται πως είναι οι Δανοί, καθώς «μόλις» το 52% υποστηρίζει πως δεν του φτάνουν τα χρήματα που κερδίζει για να βγάλει τον μήνα.

Πιεσμένοι από την ζωή τους εμφανίζονται οι Έλληνες, οι Ιταλοί και οι Ούγγροι.  Φοβισμένοι δηλώνουν οι Γάλλοι, οι Τσέχοι και οι Σλοβάκοι, ενώ αισιόδοξοι δήλωσαν οι κάτοικοι των υπολοίπων χωρών.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στις παρακάτω εφημερίδες:
The Guardian La Stampa Suddeutsche Zeitung Le Monde Gazeta Wyborcza

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου