Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Απόστρατοι στρατηγοί προειδοποιούν τον Μακρόν: θα γίνει εμφύλιος πόλεμος

Είκοσι απόστρατοι στρατηγοί προειδοποιούν τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμάνουελ Μακρόν ότι θα πρέπει να σταματήσει την «διάλυση» της Γαλλίας, γιατί αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με «εμφύλιο πόλεμο».


Η επιστολή που στάλθηκε στον Γάλλο Πρόεδρο, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Valeurs Actuelles και υπογράφεται από 20 απόστρατους Στρατηγούς, Πτεράρχους, Ναυάρχους και τουλάχιστον 1000 ακόμη αξιωματικούς.

Στην επιστολή τους οι αξιωματικοί αναφέρουν ότι «η Γαλλία βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο». Οι αξιωματικοί αναφέρουν πως παρά την αποστράτευσή τους, παραμένουν πιστοί στην πατρίδα και δεν αδιαφορούν για τα τεκταινόμενα.

Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι η Γαλλία διαλύεται από τους ισλαμιστές που καταλαμβάνουν τα προάστια των πόλεων και τα μετατρέπουν σε περιοχές που τις κυβερνούν δόγματα αντί για το Σύνταγμα.

«Γίνονται διακρίσεις και μέσω του αντιρατσισμού, εμφανίζονται με έναν μόνο στόχο: να δημιουργηθεί στο έδαφός μας ανησυχία, ακόμη και μίσος μεταξύ των κοινοτήτων.
Σήμερα ορισμένοι μιλούν για ρατσισμό, αλλά πρόκειται για φυλετικό πόλεμο που οι μισητοί και φανατικοί υποστηρικτές του επιζητούν.
Περιφρονούν τη χώρα μας, τις παραδόσεις της, τον πολιτισμό της και θέλουν να τη δουν να διαλύεται αφαιρώντας το παρελθόν και την ιστορία της.
Γίνονται διακρίσεις που, με τον ισλαμισμό και τις ορδές των κατοίκων των προαστίων, αποσπούνται πολλοί τομείς της χώρας και μετατρέπονται σε εδάφη που υπόκεινται σε δόγματα αντίθετα με το Σύνταγμά μας.
Ωστόσο, κάθε Γάλλος, ανεξάρτητα από την πίστη του, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει σε πόλη ή γειτονιά όπου δεν ισχύουν οι νόμοι της Δημοκρατίας
».

Στην επιστολή ασκείται κριτική για την αστυνομική βία που ασκήθηκε κατά των «κίτρινων γιλέκων» κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων.

Οι απόστρατοι αξιωματικοί τονίζουν ότι φοβούνται έκρηξη της κοινωνίας που θα οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο, εάν δεν γίνει κάτι σύντομα.

«Εάν δεν γίνει τίποτα, η χαλαρότητα θα συνεχίσει να εξαπλώνεται αναπόφευκτα στην κοινωνία, προκαλώντας τελικά έκρηξη και την παρέμβαση των ενεργών συντρόφων μας σε μια επικίνδυνη αποστολή προστασίας των πολιτιστικών μας αξιών και προστασίας των συμπατριωτών μας σε όλη την εθνική επικράτεια.
Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για καθυστέρηση, επειδή ο εμφύλιος πόλεμος θα τερματίσει το αυξανόμενο χάος και οι θάνατοι, για τους οποίους θα αναλάβετε την ευθύνη, θα ανέλθουν σε χιλιάδες
».

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι οι απόστρατοι έχουν μεγάλη υποστήριξη για τα γραφόμενά τους και εντός του στρατεύματος. Μάλιστα αναφέρουν πως οι στρατιωτικοί είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές πολιτικούς που θα επικεντρωθούν στην ασφάλεια του έθνους, φωτογραφίζοντας την Μαρίν Λε Πεν.

Η Μαρίν Λε Πεν άδραξε της ευκαιρίας και δήλωσε ότι καλεί όλους να συστρατευτούν στην ειρηνική  μάχη για την Γαλλία.

Η Υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλύ εξοργίστηκε με την επιστολή των αποστράτων, την οποία αποκάλεσε «ενεύθυνη», καθώς υπογράφεται από πρώην στρατιωτικούς που δεν έχουν πλέον αρμοδιότητες στο στράτευμα και εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους. Η Φλοράνς Παρλύ καταφέρθηκε και εναντίον της Μαρίν Λε Πεν για πολιτικοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που θα τις αποδυναμώσει.

Η δημοσκόπηση του Ipsos-Sopra Steria δείχνει πως ο Εμμάνουελ Μακρόν αναμένεται να κερδίσει την Μαρίν Λε Πεν στις εκλογές του 2022, αλλά με μικρή διαφορά, ενώ η δημοσκόπηση του Politico δείχνει μια πιο άνετη επικράτηση του Μακρόν.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου