Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Τουρκικό TB2 πάνω από την Ορεστιάδα;

Μεγάλη Παρασκευή διάλεξαν οι εξ ανατολών σύμμαχοι της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για να πετάξουν πάνω από την Ορεστιάδα.


Όπως καταγράφηκε στο flightradar24 Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος ΤΒ2 Bayraktar, αφού πετούσε επί ώρες πάνω από την Αδριανούπολη, είπε να πετάξει και πάνω από την Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με συνδυασμένες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες του CosmoStatus και του ThrakiNea.gr το Τουρκικό drone πέταξε πάνω από Ελληνικό έδαφος.

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο, όπως και στην περίπτωση της Λήμνου  (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ), είναι γιατί οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν το κατέρριψαν, εφόσον το εντόπισαν να πετά πάνω από την Ελλάδα;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




2 σχόλια:

  1. Προφανώς πρόκειται για λάθος του συστήματος. Το flightradar δεν είναι ρανταρ που εντοπίζει τα αεροσκάφη. Βασίζεται σε πληροφορίες που στέλνει το ίδιο το αεροσκάφος. Αν για λίγο χάσει το σήμα τότε φαίνεται να συνεχίζει ευθεία. Και μόλις ξαναπιάσει σήμα φαίνεται ξαφνικά να επανέρχεται κοντά στο αρχικό σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ισως θα έπρεπε να έχουμε καλύτερη ενημέρωση εκεί όταν έφτασε Έβρο έκλεισε το ADC-B 07:30 , δεν είμαι ειδικός αλλά δεν γράφω κι ότι νάναι https://flightaware.com/live/flight/TKTIKTB2/history/20210430/0934Z

    ΑπάντησηΔιαγραφή