Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Σοβαρά υπαρξιακά προβλήματα για τη Βόρεια Μακεδονία

Μπορεί να υπήρξε ένα απαράδεκτος για τα Ελληνικά συμφέροντα και δίκαια, διπλωματικός συμβιβασμός για τo όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο για τα προβλήματα της κατασκευασμένης αυτής χώρας με τη Βουλγαρία και τους Αλβανούς της επικράτειάς της.

Παρόλο που οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τη Βουλγαρία και ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βελτιώνονται, ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ πρόσθεσε νέο πάγο στις σχέσεις των δύο χωρών. 

Ο Ρούμεν Ράντεφ είπε ότι αναμένει από τη Βουλγαρική κυβέρνηση να τηρήσει αυστηρά τη Διακήρυξη της Βουλγαρικής Βουλής στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων με τη Βόρεια Μακεδονία, τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν πριν από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ. Διαφορετικά, όπως είπε, οποιαδήποτε παραχώρηση θα πυροδοτούσε κυβερνητική κρίση. 

Ο Βούλγαρος Πρόεδρος ουσιαστικά ανακοίνωσε νέο ενταξιακό αποκλεισμό (στην ΕΕ) για τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς απαίτησε να μην αποκαλούνται μειονότητα οι Βούλγαροι που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία.

«Οι σύμβουλοι εξωτερικής πολιτικής του πρωθυπουργού δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαρακτηρίσουν τους Βούλγαρους της Βόρειας Μακεδονίας ως μειονότητα. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα του Συντάγματος του γείτονά μας. Μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις μας και να καταστρέψει όλη τη διαδικασία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» δήλωσε ο Ρούμεν Ράντεφ.

Την ίδια ώρα, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και με τους Αλβανούς της χώρας. Σε συνέντευξή του στο RTV21 του Κοσσυφοπεδίου, ο ηγέτης του Αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι, σχολίασε τη στήριξη του λαού της Βόρειας Μακεδονίας στη Ρωσία, δηλαδή ορισμένων Βορειομακεδόνων, που μερικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ανέρχονται στα δύο τρίτα του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

«Βλέπετε, όσον αφορά τους Βορειομακεδόνες, είχαν μια συγκεκριμένη συμμαχία με τη Σερβία κατά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999, αλλά υπάρχει επίσης νοσταλγία που πηγάζει από εκείνους που ζούσαν μαζί στη Γιουγκοσλαβία για πάνω από 60 χρόνια. Ήταν προνομιούχοι σε εκείνη τη Γιουγκοσλαβία, γιατί εμείς οι Αλβανοί ήμασταν αυτοί που καταπιεζόμασταν, ήμασταν «ενοικιαστές» στην περιουσία μας» είπε ο Αλί Αχμέτι. 

Η νοσταλγία αυτή δεν επιτρέπει να δούμε καθαρά ότι το μέλλον αυτής της χώρας, η ασφάλεια αυτής της χώρας, η ειρήνη και η σταθερότητα σ’ αυτή τη χώρα βρίσκεται στην ένταξη στην ΕΕ όπως ενσωματώθηκε στο ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Αλβανικού κόμματος DUI.

«Όσο για την Ουκρανία, υποστηρίζουμε απερίφραστα τον δίκαιο πόλεμο της Ουκρανίας και καταδικάζουμε τη Ρωσική επιθετικότητα και είναι ντροπή για μια υπερδύναμη να καταλαμβάνει ένα κυρίαρχο κράτος. Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί λύση και ως χώρα έχουμε στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες της διεθνούς κοινότητας» πρόσθεσε ο Αλί Αχμέτι.

Τα προβλήματα για το δημιούργημα του Γόσιπ Τίτο είναι πολλά. Αναμένεται να δούμε εάν η ψευτομακεδονία που ονομάζεται πλέον Βόρεια Μακεδονία, με την συγκατάθεση της Ελλάδας, θα συνεχίσει να υπάρχει ή σύντομα θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη, δηλαδή θα μοιραστεί σε τέσσερα μέρη και θα λήξει η παραποίηση της Ιστορίας και της αλήθειας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου