Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Σοκ στα Σκόπια! «Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία: ένας λαός, μία γλώσσα, δύο χώρες»

Σοκαρισμένοι οι Σκοπιανοί από την δημόσια τοποθέτηση Βούλγαρου βουλευτή, που επισκεπτόμενος τα Σκόπια είπε το αυτονόητο.


Ο βουλευτής Kostadin Kostadinov, επικεφαλής του Βουλγαρικού κόμματος Prerodba, σε συνέντευξή του στο BTV  δήλωσε πως είπε την Ιστορική και πολιτική αλήθεια, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στην Βόρεια Μακεδονία και μετά από την τοποθέτησή του δέχεται συνεχώς συγχαρητήρια από πολίτες και των δύο χωρών.

Κατά τα εγκαίνια του Βουλγαρικού Πολιτιστικού Κέντρου στα Σκόπια, ο Βούλγαρος βουλευτής είπε στους δημοσιογράφους ότι η Βόρειος Μακεδονία είναι η δεύτερη Βουλγαρική χώρα και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν μία χώρα που θα ξεκινά από τον Εύξεινο Πόντο και θα τελειώνει στην λίμνη Οχρίδα. Επίσης τόνισε ότι η λεγόμενη «Μακεδονική» γλώσσα είναι μια Βουλγαρική διάλεκτος, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Republika.

Τι είπε ο Βούλγαρος βουλευτής; Την αλήθεια. Ότι το Γιουγκοσλαβικό κατασκεύασμα της ψευτομακεδονίας είναι τμήμα της Βουλγαρίας, με Βούλγαρους κατοίκους, που μιλούν μια διάλεκτο της Βουλγαρικής γλώσσας. Φυσικά στα όρια της σημερινής Βόρειας Μακεδονίας κατοικούν και Σέρβοι και Αλβανοί και Έλληνες, τους οποίους Έλληνες προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξαφανίσουν οι ψευτομακεδόνες των Σκοπίων μετά από κάθε απογραφή.

Οι δηλώσεις του Kostadin Kostadinov καταδικάστηκαν από τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Dimitar Kovacevski, ο οποίος είπε πως τέτοιου είδους πολιτικοί δεν θα πρέπει να επισκέπτονται τη χώρα, αλλά ο Βούλγαρος βουλευτής δεν αποτελεί προς το παρόν persona non grata.

Ο Kostadin Kostadinov απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με εδαφικές αξιώσεις που έκανε, λέγοντας ότι
«υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία που θεωρούν εαυτούς Βούλγαρους, που μιλούν την Βουλγαρική γλώσσα, όπως και εμείς. Τώρα λένε τη γλώσσα τους «Μακεδονική». Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο όταν μιλάμε. Οποιοσδήποτε λογικός φιλόλογος παγκοσμίως γνωρίζει ότι πρόκειται για Βουλγαρική διάλεκτο».

Σχετικά με το σχόλιο ότι «η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία είναι δύο χώρες που θα πρέπει να γίνουν μία», ο Kostadinov είπε ότι αυτή είναι η άποψη όλων των Βούλγαρων αναγεννητών (revivalists).

Ο Βούλγαρος βουλευτής τόνισε ότι από την στιγμή που έκανε αυτές τις δηλώσεις μέσα στα Σκόπια, συνεχίζει να δέχεται συγχαρητήρια από Βούλγαρους και Βορειομακεδόνες οι οποίοι του λένε: «επιτέλους, κάποιος είπε την αλήθεια στους Βορειομακεδόνες δημοσιογράφους, μέσα στα Σκόπια».

Αλήθεια, πόσοι Έλληνες τόλμησαν να πουν στους Σκοπιανούς ότι ουδεμία σχέση έχουν με την Μακεδονία και άρα δεν μπορούν να ονομάζονται Μακεδόνες; Ότι η γλώσσα τους ουδεμία σχέση έχει με τη γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άρα δεν μπορεί να λέγεται Μακεδονική; Ποιος Έλληνας πολιτικός τόλμησε να τους θυμίσει την δήλωση του πρώτου Προέδρου τους, του Κίρο Γκλιγκόροφ, όταν στις 3-6-1992 είχε πει: «Εμείς είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμία σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Ήρθαμε στην περιοχή τον 6 αιώνα μ.Χ.». Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου