Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Λάβρος για τα έκτροπα στη Γαλλία ο Éric Zemmour

Ο γνωστός φιλόσοφος, συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτικός Éric Zemmour μίλησε χωρίς να μασάει τα λόγια του για τα έκτροπα που συμβαίνουν στη Γαλλία.


Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Europe 1 ο Ερίκ Ζεμούρ είπε ότι ο 17χρονος Γαλλο-Αλγερινός που έχασε τη ζωή του στο επεισόδιο με την αστυνομία «δεν ήταν άγγελος». Όσοι διαδηλώνουν υπέρ του γνωστού εγκληματία συγχωρούνται από το ΜΜΕ που δαιμονοποίησαν και βάφτισαν «φασίστες» και «ρατσιστές» όσους διαδήλωσαν για τον βιασμό και τη δολοφονία της 12χρονης μαθήτριας Λόλα από έναν Αλγερινό μετανάστη το 2022.

«Ο θάνατος ενός νέου άνδρα είναι πάντα λυπηρός. Αλλά δεν επρόκειτο για «άγγελο» όπως είπε ο Kylian Mbappé. Στα 17 του είχε ήδη έναν ογκώδη εγκληματικό φάκελο. Από την άλλη, όταν διαδηλώνεις ειρηνικά για ένα παιδί που κόπηκε κομματάκια από έναν Αλγερινό, την μικρή Λόλα, σε αποκαλούν αντάρτη, φασίστα και ρατσιστή» είπε ο Ερίκ Ζεμούρ.

Ο 17χρονος Γαλλο-Αλγερινός που έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικού μετά από έλεγχο, είχε 15 περιπτώσεις εγκληματικών κατηγοριών στον φάκελό του, μεταξύ αυτών αντίσταση σε σύλληψη, ναρκωτικά, τροχαίες παραβάσεις, ψεύτικη άδεια οδήγησης κλπ. Την ημέρα του επίμαχου συμβάντος, η αστυνομία τον είχε σταματήσει επειδή παραλίγο να χτυπήσει έναν ποδηλάτη και έναν πεζό.

Τα περισσότερα ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα για τον φάκελο του Ναχέλ Μ. Αντίθετα, τα περισσότερα ΜΜΕ κάνουν λόγο για «ρατσισμό» από την αστυνομία.

Το France 24 ανέφερε ότι ο ΟΗΕ «ανησυχεί» για ρατσισμό από την αστυνομία.
«Έφτασε η ώρα για την Γαλλία να ασχοληθεί σοβαρά με τα θέματα ρατσισμού και εθνικού διαχωρισμού από τα όργανα επιβολής του νόμου» είπε η εκπρόσωπος του γραφείου του ΟΗΕ Ravina Shamdasani.

Όταν το 2022 η δωδεκάχρονη Λόλα βιάστηκε και δολοφονήθηκε από έναν Αλγερινό μετανάστη, που ήταν σε διαδικασία απέλασης, τα ίδια ΜΜΕ υποστήριζαν ότι οι μετανάστες «απειλούνταν» από την διογκούμενη οργή του κόσμου. Όσοι συμμετείχαν στην πορεία για την Λόλα, βαφτίστηκαν από τα ΜΜΕ «φασίστες» και «ρατσιστές», παρόλο που η πορεία ήταν ειρηνική και δεν υπήρξαν βανδαλισμοί, βία και πλιάτσικο.

Ο Ερίκ Ζεμούρ θύμισε και τα έκτροπα του 2005 που έγιναν για παρόμοιο λόγο και υποστήριξε πως αυτά που συμβαίνουν τώρα είναι πολύ χειρότερα.

«Τα τωρινά έκτροπα είναι πολύ πιο σοβαρά από αυτά του 2005. Γιατί; Επειδή τότε χρησιμοποιήθηκαν 10-12 χιλιάδες αστυνομικοί, ενώ σήμερα 40 χιλιάδες. Και σαφώς δεν επαρκούν, επειδή τα έκτροπα συμβαίνουν σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στα προάστια του Παρισιού. Οι μικρές πόλεις έχουν επηρεαστεί, επειδή για 20 χρόνια τοποθετούνται εκεί μετανάστες» έγραψε ο Ερίκ Ζεμούρ στο Twitter.

Εάν δεν ηρεμήσουν σύντομα οι ταραχές στη Γαλλία, είναι πολύ πιθανό να κηρυχτεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μέχρι στιγμής ο Πρόεδρος Μακρόν είναι αντίθετος σ’ αυτό. Όμως αρκετοί Γάλλοι πολιτικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν η χώρα έχει τη δυνατότητα επιβολής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, από τη στιγμή που 40.000 αστυνομικοί αδυνατούν να ελέγξουν τα επεισόδια.

Πάνω από 850 συλλήψεις έγιναν και δεκάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών, με επίκεντρο κυρίως το Παρίσι, την Λίλ, τη Μασσαλία, την Λυόν και την Τουλούζη.

Στην Ελλάδα ζήσαμε πρόσφατα παρόμοιες καταστάσεις, ευτυχώς όχι στην ένταση αυτή, όταν αστυνομικός σκότωσε έναν ανήλικο (όπως αποδείχτηκε) Αθίγγανο που οδηγούσε ένα αγροτικό χωρίς δίπλωμα και είχε βάλει βενζίνη χωρίς να πληρώσει, ουσιαστικά πραγματοποιώντας κλοπή.

Είναι καιρός οι Ευρωπαίοι ηγέτες να σκεφτούν σοβαρά για το μέλλον της Ευρώπης.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Με πληροφορίες από το RMX News


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου