Μπορεί η κυβέρνηση να καμαρώνει ότι η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια και κατατάσσεται στην επενδυτική βαθμίδα των οίκων αξιολόγησης, αυτό δεν σημαίνει ότι και η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων είναι ανάλογη.
Για την ακρίβεια, οι Έλληνες κάθε χρόνο γίνονται και φτωχότεροι, καθώς όχι μόνο δεν μπορούν να αποταμιεύσουν, αλλά αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν και τις όποιες αποταμιεύσεις διαθέτουν για να τα βγάλουν πέρα.
Μπορεί η κυβέρνηση να μην θέλει να δει τι γράφουν τα Ελληνικά ΜΜΕ, είναι όμως υποχρεωμένη να δει τι γράφει η Eurostat, την οποία επικαλείται μόνο όποτε την συμφέρει.
Σύμφωνα με την έκθεση της Eurostat:
Το ποσοστό αποταμίευσης στην Ελλάδα ήταν αρνητικό το 2022. Κοινώς, δεν επαρκούν τα εισοδήματα, οι μισθοί, για να καλυφθούν οι ανάγκες και δεν περισσεύει τίποτα για να αποταμιευθεί.
Τα υψηλότερα ποσοστά αποταμίευσης καταγράφηκαν στη Γερμανία (19,9%), στην Ολλανδία (19,4%) και στο Λουξεμβούργο (18,1%), όπου καταγράφονται και οι υψηλότεροι μισθοί στην Ευρώπη.
Η Πολωνία κατέγραψε αρνητικό ποσοστό αποταμίευσης -0,8% και η Ελλάδα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια με αρνητική αποταμίευση της τάξης του -4%.
Αυτό σημαίνει ότι τα νοικοκυριά στην Ελλάδα και στην Πολωνία ξόδευαν περισσότερα από το διαθέσιμο εισόδημά τους και επομένως για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, είτε χρησιμοποιούσαν τις ήδη υπάρχουσες αποταμιεύσεις τους, είτε δανείζονταν.
Η ακρίβεια έχει χτυπήσει σκληρά την Ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να την αντιμετωπίσει. Τη μια φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, την άλλη ο πόλεμος στην Γάζα, την άλλη ο κακός καιρός, την άλλη ο καλός καιρός. Ποτέ όμως δεν φταίει η κυβέρνηση και ο κακός σχεδιασμός, η κακή διαχείριση και ο κακός προγραμματισμός. Αλλά, όταν στην κυβέρνηση (διαχρονικά) βρίσκονται (με την ψήφο του λαού) ανεπάγγελτοι (γόνοι πολιτικών τζακιών), πως θα λυθεί το πρόβλημα της φτωχοποίσης των Ελλήνων; Πως;
Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου