Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Δεν βγάζεις άκρη με τους Τούρκους…

Μετά τους Σκοπιανούς, τώρα οι Τούρκοι προσπαθούν να κλέψουν τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό… Όμως κάποιοι μέσα στην Τουρκία πιστεύουν πως είναι … απόγονοι Ελλήνων!

Πριν από λίγο καιρό στην πόλη της Μούγλας, που βρίσκεται απέναντι από την Ρόδο, παρουσία όλων των τοπικών αρχών, με μια μεγαλοπρεπή τελετή, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του «Τούρκου» φιλοσόφου και επιστήμονα, Ιπποκράτη, ο οποίος, σύμφωνα με τα Τουρκικά δημοσιεύματα, ήταν «άνθρωπος του Αιγαίου», δηλαδή … Τουρκικής καταγωγής!!!

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν στα πλαίσια των «έργων των θεματικών πάρκων» του δήμου Μούγλας. Ο Δήμαρχος της πόλης Osman Gürün, υπογράμμισε ότι μετά το άγαλμα του Ηροδότου (και αυτός… Τούρκος), που αναγέρθηκε σε άλλο θεματικό πάρκο, αποκαλύφθηκε το άγαλμα του Ιπποκράτη, για να αναδειχθούν οι άνθρωποι του Αιγαίου που από την αρχαιότητα έδειξαν στον κόσμο τις οικουμενικές αξίες.

Ο πρόεδρος του τοπικού Οικονομικού Επιμελητηρίου της Μούγλας, Naki Bradley, στην ομιλία του τόνισε ότι ο πατέρας της Ιατρικής Επιστήμης, «ο Τούρκος» Ιπποκράτης», στο όνομα του οποίου έχει θεσπιστεί ο παγκόσμιος όρκος των γιατρών, που δίνουν πριν αρχίσουν να ασκούν το λειτούργημα τους, διδάχτηκε, σύμφωνα με τους Τούρκους, την ιατρική επιστήμη… από ονομαστούς Τούρκους δασκάλους.

Το θέμα της τουρκοποίησης του  Ιπποκράτη δεν είναι καινούργιο.  Για πρώτη φορά προβλήθηκε έντονα το 2000, όταν τότε με την ετήσια έκδοση του τουρκικού Υπουργείου Υγείας, «Υγεία 2000», αναφέρθηκε ότι ο Ιπποκράτης ήταν μαθητής του… μεγάλου Τούρκου Δασκάλου Ιατρού, Αναχαρσίς – Χότζα. Σύμφωνα με τις αναφορές της επίσημης τουρκικής έκδοσης, ο Αναχαρσίς ήταν Τούρκος και άνηκε σε μια τουρκική φυλή που ονομάζονταν Σακά, (νεροκουβαλητάδες), όπως ήταν οι Οσμανλήδες, οι Σελτζούκοι, οι Ουϊγούροι, Καραχάνοι, Καρλούκοι και άλλες τουρκικές φυλές που κατά καιρούς, όπως υποστηρίζουν οι ιστορικές θεωρίες των Τούρκων, έχουν ζήσει στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας.

Η «ενδιαφέρουσα» αυτή έκδοση υποστήριζε επίσης ότι πριν από τον Ιπποκράτη υπήρξαν τρεις διάσημοι Τούρκοι γιατροί- δάσκαλοι της Ιατρικής, οι Αναχαρσίς, Αμπαρίς και Τοκσαρίς, (τα ονόματα δίνονται με την τουρκική προφορά). Από αυτούς, ο Αναχαρσίς ο οποίος ήταν η κορυφή της ιατρικής, σύμφωνα πάντα με τις πρωτοφανείς αυτές τουρκικές απόψεις, έζησε… στην Αθήνα και εκεί είχε διδάξει την ιατρική. Ένας από τους μαθητές του Αναχαρσίς- Χότζα, ήταν και ο γνωστός πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης.

Όλες αυτές οι απόψεις και θεωρίες συμφωνούν απόλυτα με τις επίσημες απόψεις του Κέντρου Ιστορικών Ερευνών της Άγκυρας, σύμφωνα με τις θεωρείς του οποίου, οι Πελασγοί, οι Μινωίτες της Κρήτης και στη συνέχεια οι Μυκηναίοι, οι Κάρες, οι Λέλεγες, ήταν όλοι πρόγονοι των σημερινών Τούρκων, ενώ η δημοκρατία του αρχαίου Αιγιακού πολιτισμού, του Ιωνικού πολιτισμού, ήταν προϊσλαμικής Τουρκικής προέλευσης και οι Ίωνες φιλόσοφοι, όπως ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Ιπποκράτης, ο μεγάλος ποιητής Όμηρος ή Ομέρ, ήταν και αυτοί τέκνα Τουρκικών φυλών. 


Κατά το ίδιο Κέντρο, Τούρκοι δημιούργησαν τον Μινωικό πολιτισμό στην Κρήτη, την περίοδο 2.200-1.750 και οι Μινωίτες με την σειρά τους εκπολίτισαν την Πελοπόννησο. Έτσι ο Μυκηναϊκός πολιτισμός βρίσκονταν κάτω από την ισχυρή επίδραση της μινωικής Κρήτης. Επομένως όλοι οι Ελληνικοί πολιτισμοί, ο Μινωικός, ο Αιγιακός και ο Μυκηναϊκός, ήταν δημιούργημα της Ανατολής...

Τις απόψεις αυτές υιοθέτησε και ο
πρώην πρόεδρος της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, στο περίφημο ιστορικό του έργο που γράφτηκε το 1986, όπου είχε ισχυριστεί πως και «ο Όμηρος αποτελεί ένα τυπικό μικρασιατικό φαινόμενο. Δηλαδή δεν είναι ένα προϊόν του Ελληνικού πολιτισμού, αλλά του Ιωνικού, δηλαδή του… μικρασιατικού-τουρκικού»!!!
Μάλιστα ο ισχυρισμός του Οζάλ διδάσκεται ακόμα και σήμερα στα Τουρκικά πανεπιστήμια: «Ο Όμηρος, ο συμπατριώτης μας, άρχισε από την Ανατολία στον 9ο αιώνα π Χ. εκείνο που αργότερα θα ονομάσουν εσφαλμένα Ελληνικό Θαύμα»…
 


Όμως, μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία ένα άρθρο του Ahmet Altan, της εφημερίδας Taraf, επί τη ευκαιρία της δημόσιας συζήτησης που άνοιξε τελευταία ο ίδιος ο Ταΐπ Ερντογάν, για την μεγάλη τούρκο-οθωμανική ιστορική κληρονομιά.

Σε αυτό το άρθρο ο Altan ομολογεί δημόσια ότι οι Τούρκοι δεν… είναι Τούρκοι, αλλά έχουν κοινή Ελληνική και Αρμενική καταγωγή.

Ο Altan, αφού επικρίνει έντονα όλες τις δηλώσεις που έχουν γίνει τελευταία από διάφορους Τούρκους πολιτικούς ότι θα πρέπει οι Τούρκοι να επιστέψουν στην οθωμανική τους κληρονομιά, δηλώνει ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας δεν έχουν καμία σχέση με τα τουρκικά φύλα που είχαν έρθει στη περιοχή τον δέκατο και ενδέκατο αιώνα μ.Χ.

Στο συγκλονιστικό άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου στην εφημερίδα Taraf, αναφέρεται ότι οι Οθωμανοί ίδρυσαν την πρώτη τους ηγεμονία το 1299, ενώ τα πρώτα τουρκικά φύλα ήρθαν στην Μικρά Ασία μετά το 1071. 


Σύμφωνα λοιπόν με τον Τούρκο αρθρογράφο, δεν μπορεί στη συνέχεια να εξαφανίστηκαν οι γηγενείς κάτοικοι που αριθμούσαν πολλά εκατομμύρια, εκτός και αν, όπως γράφει ειρωνικά, ο Αλπ Αρσλάν, o ηγέτης των πρώτων Σελτζούκων της Μικράς Ασίας, είχε φέρει μαζί του από την κεντρική Ασία 70 εκατομμύρια κατοίκους. Τότε θα δικαιολογούνταν, όπως καταλήγει στο άρθρο του ο Altan, να λέμε ότι σήμερα είμαστε απόγονοι αυτών των πρώτων Τούρκων που είχαν έρθει στην Μικρά Ασία.

Ο Τούρκος αρθρογράφος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αντί οι σημερινοί Τούρκοι να πιστεύουν ιστορικά ψεύδη, θα πρέπει να ξαναγράψουν την ιστορία τους και να ανακαλύψουν τις πραγματικές τους ρίζες. 


Όπως υποστηρίζει, οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας θα πρέπει να αποδεχτούν την ελληνο-αρμενική τους καταγωγή και να αναδείξουν ξανά τον πολιτιστικό πλούτο της Μικράς Ασίας, που έχει σαν βάση του τους λαούς που η σύγχρονη Τουρκική ιστορία θέλει να διδάσκει ότι εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας, μετά την έλευση των Τουρκικών φυλών, τα τελευταία 1000 χρόνια.

Η δημόσια αυτή ομολογία ενός επώνυμου Τούρκου αρθρογράφου, που έγινε σε μια μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, ότι δηλαδή οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας έχουν κοινή ελληνική, αρμενική και κουρδική καταγωγή, σίγουρα είναι άλλο ένα συγκλονιστικό επεισόδιο της μεγάλης συζήτησης για το «Kimlik Meselesi», δηλαδή της μεγάλης «Κρίσης Ταυτότητας» που διέρχεται η σημερινή Τουρκία που θέλει να προβάλλεται σαν υπερδύναμη, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα οικοδόμημα που τρίζει συθέμελα.

Πηγή: nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου