Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η NASA προβλέπει δριμύ ψύχος για τα επόμενα 40 χρόνια!

Μια περίοδο ψύχους με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ελλείψεις τροφίμων και θανάτους σε μεγάλη κλίμακα προσβλέπει για τα επόμενα 40 χρόνια ο επιστήμονας της NASA John Casey.
Το 2013 αναμενόταν ότι θα είναι η χρονιά με τη μέγιστη ηλιακή ενέργεια, ωστόσο οι ερευνητές λένε ότι η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.


Σύμφωνα με τον ειδικό επιστήμονα επί του κλίματος της NASA, η μίνι αυτή περίοδος παγετώνων θα έρθει εξαιτίας της χαμηλής ηλιακής δραστηριότητας.
Τα επιστημονικά δεδομένα μιλούν για ψύχρανση του πλανήτη, σε αντίθεση με την πολυδιαφημισμένη υπερθέρμανση.

Όπως εξηγεί ο John Casey, ο κύκλος του ήλιου δείχνει ότι πηγαίνουμε σε περίοδο ανάλογη με αυτή που επικράτησε από το 1645 ως το 1715, όταν πάγωσε ακόμη και ο Τάμεσης στο Λονδίνο. Τότε ο Ήλιος είχε φτάσει στο ελάχιστο της δραστηριότητάς του (solar minimum) το οποίο περιλαμβάνει μειωμένο αριθμό ηλιακών εκρήξεων και κηλίδων.

«Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εμπιστευθούμε τους φυσικούς κύκλους ηλιακής δραστηριότητας και να παρακολουθήσουμε τα δεδομένα. Αυτό θα μας οδηγήσει στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι ο Ήλιος ελέγχει το κλίμα και ότι μια νέα περίοδος ψύχους έχει ήδη ξεκινήσει. Τα δεδομένα είναι αρκετά. Εάν κοιτάξουμε το χάρτη με τις θερμοκρασίες τα τελευταία 100 χρόνια θα παρατηρήσουμε ότι η μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη που ξεκίνησε από το 2007 είναι η μεγαλύτερη τα τελευταία 100 χρόνια».

«Η δραστηριότητα του Ηλίου βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό της εδώ και 100 χρόνια», τονίζουν οι επιστήμονες, οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτή η ηλιακή ανάπαυλα θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στη γη.
Υπάρχει, λένε, πιθανότητα 20 % να οδηγηθούμε σε σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στη θερμοκρασία του πλανήτη.

«Ό,τι μέτρο και αν χρησιμοποιήσει κανείς, οι ηλιακές μετρήσεις μειώνονται», είπε ο καθηγητής Ρίτσαρντ Χάρισον μιλώντας στο BBC.
«Είμαι ηλιακός φυσικός εδώ και 30 χρόνια και ποτέ δεν έχω δει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως αυτό το φαινόμενο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο κρύους χειμώνες παρόμοιους με αυτούς που καταγράφηκαν το 1645 και διήρκεσαν έως το 1715, όταν οι ηλιακές κηλίδες έγιναν εξαιρετικά σπάνιες.

«Υπήρχαν ψυχροί χειμώνες, σχεδόν επρόκειτο για μία μίνι εποχή παγετώνων. Ήταν μία περίοδος κατά την οποία μέχρι και ο ποταμός Τάμεσης πάγωσε».

Δείτε το ενδιαφέρον video στο link:
https://www.youtube.com/watch?v=XQanWtkSDHE


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου