Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Γιατί προκαλεί έκπληξη η πρόταση Τόμσεν για 300 ευρώ;

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, καταθέτοντας στη Βουλή, θυμήθηκε μια ιστορία με τον Πωλ Τόμσεν, που αφορά την Βουλγαροποίηση των μισθών στην Ελλάδα.

«Μια φορά, το Δεκέμβριο του 2011, μας επισκέφθηκε η Τρόϊκα, ο κ. Μαζούχ, ο κ. Τόμσεν, στα γραφεία μας, χωρίς να συνοδεύεται από Ελληνική εκπροσώπηση. Όταν αντιδράσαμε στο αίτημά τους για μείωση μισθών και πήγαμε να κάνουμε σύγκριση με αντίστοιχους μισθούς άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, ξέρετε τι μας είπε ο κ. Τόμσεν; Κάνετε μεγάλο λάθος. Δέστε τους μισθούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, γιατί εκεί ανήκετε. Όταν τον ρώτησα, ποιος νομίζει ότι πρέπει να είναι ο μισθός, μου είπε, 300 ευρώ καλά είναι».

Μα γιατί μας προκαλεί έκπληξη η πρόταση του Πωλ Τόμσεν;

Δεν φώναζε ακριβώς γι’ αυτό ο Γιώργος Καρατζαφέρης το 2012;
Δείτε το βίντεο για την σελίδα 427 του μνημονίου, που μιλούσε για μισθούς Νοτιοανατολικής Ευρώπης…

Δείτε από το 33 ως το 57 δευτερόλεπτο.
https://www.youtube.com/watch?v=m5WS9_G09D0Ο Αλέξης Μητρόπουλος επίσης έχει αναφερθεί στο θέμα των 300 ευρώ, στην εκπομπή «Αποκαλύπτω» του Κώστα Χαρδαβέλλα:
«Το Β’ Μνημόνιο προβλέπει στην 713 σελίδα την υποχρέωση μας να κινηθούμε μεταξύ του κατώτατου μισθού Πορτογαλίας και Βουλγαρίας την οκταετία 2012-2020».

Δείτε από το 29 ως το 71 δευτερόλεπτο του video όπου ο Αλέξης Μητρόπουλος στο mega επαναλαμβάνει τα περί Βουλγαροποίησης των μισθών στην Ελλάδα.
https://www.youtube.com/watch?v=qZP-BTF6FfUΜην κάνετε επομένως πως δεν γνωρίζατε.
Είχατε ενημερωθεί από 2 πολιτικούς, έναν «δεξιό» και έναν «αριστερό».
Βάλτε τα με αυτούς που έφεραν και ψήφισαν το μνημόνιο που προέβλεπε 300 ευρώ μηνιαίο μισθό στην Ελλάδα…
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου